SUFERINȚA

Timp estimat de citit: 5 minute

CUPRINS

Cum scap de suferință ? Ce e suferința?

Am să-i spun boala minții. Am să-i spun asa pentru că trăim în timpurile în care ne supărăm pe oricine din orice motiv, lăsăm să ne afecteze orice mică urmă de răutate, orice refuz din partea unui prieten/prietenă, orice privire aruncată urât, orice urmă de „ar putea să se întâmple” când nici măcar nu ai început. Și acum o să zici : „ Hai, Sebi, lasă-mă cu filozofiile astea. Teci la subiect, cum scap de suferință?!”

Cam ăsta e subiectul, dragii mei. Suferința este o boală a minții ca tot ce am descris mai sus…

Întotdeauna mi-a plăcut să-mi exprim punctul de vedere prin ajutorul comparației pentru că așa mi se mare mie că mă fac mai înțeles. Pe lângă asta, statistic vorbind, oamenii tind să învețe/înțeleagă mai rapid atunci când au cu ce să asocieze.

Știți ce fac țigările ?

Creează dependență.

CUM?

Dă-mi voie să-ți explic ca să înțelegi mai bine. La capitolul ăsta sunt as pentru că nu mai fumez de 3 ani.

M-am lăsat în vara anului 2018. La început de vară mi-am propus să mă las de țigări. M-am documentat despre tot ce însemnă dependență și cum o combați înainte de toate. Industria de fumat se bazeză pe doua tipuri de dependență ca tu să rămâi în continuare un consumator constat.

  1. Prima este cea sociala. Ești obisnuit să fumezi cu prietenii, la un pahar cu vin, la nemasurabila și băubila cafea, la așteptarea trenului în care, la așteptarea iubitei să coboare odată, adică în situații sociale de viață. „Bun, ce e cu asta, Sebi ?” . Ca să te poți elibera de viciul asta trebuie să înțelegi că va exista o perioada de apatie în momentele sociale.
  2. A doua este cea biologică. Corpul tău se obisnuiește cu doza de nicotină pe care i-o oferi la un interval de timp. I-o dai, iar după un timp o cere iar. În combinație cu dependența în contextele sociale face acest viciu de neoprit.

Deci, ca idee, după stoparea oricărui ATAȘAMENT urmează o perioadă de suferință. SUFERINȚA/PERIOADA DE SEVRAJ vine din ATAȘAMENTUL fizic și emoțional pe care îl ai față de acel lucru.

Ce legătură are cu SUFERINȚA ?

CUM SCAP DE SUFERINȚĂ ?

Suferința nu este decât o reacție a corpului după ce iese dintr-o perioada de atașament. Dacă ai fost căsătorit sau ai avut o iubita de mai bine de 2 ani, fii sigur că o să suferi, fii sigur că o să te simți de căcat. Ai stat cu persoana aia în aceeași casă, ai mâncat cu ea, ai făcut toate lucrurile posibile si imposibile cu ea, e normal să te simți de CĂCAT.

Pe lângă asta ai creat o conexiune emotionala din care tu te-ai hrănit pe tot parcursul relației. Prin sex și intimitate ai creat o legătură și mai puternică de unde ți-ai luat energie și ți-ai încărcat bateriile. Corpul tău s-a simțit extraordinar. E normal și corect să existe o perioadă de sevraj/durere.

Ce trebuie să înțelegi tu?

Cu mind-set-ul potrivit ( informațiile si perspectiva pe care ți-o dau eu aici ) , perioada nașpa va trece. Dar trebuie să înțelegi că fără răbdare și înțelegere față de tine în primul rând, nu ajungi așa de repede la liniște.. Oferă-ți iubire și înțelegere.

Suferința nu ești tu, suferința reprezintă conexiunile pe care le-a creat creierul tău, atașamentele pe care le-a hrănit corpul tău. Cu cât înțelegi mai bine că suferința nu ești tu, cu atât vei trece mai repede peste „boala minții”- suferința.

Lucrez ca entertainer/dansator pe litoral de mai bine de 6 ani. Am party-uri în fiecare seara, întâlnesc oamenii și contexte sociale mișto în fiecare seară. În vara când m-am eliberat de viciul ăsta am trecut printr-o lună plină de momente în care puteam să mă întorc din nou la același obieceiuri.

Și când zic obiceiuri nu mă refer doar la fumat, mă refer și la avalanșa de gânduri care sunt asociate cu obiceiul de a fuma, spre exemplu: „ o țigară nu strică ” ; „n-o fi foc acum dacă trag și eu un fum” ; „haide , ma , o fac doar în seara asta”.

Oricând puteam să cad în același obiceiuri pentru că corpul meu trăia în sevraj/în suferință.

Atunci când am înțeles că eu nu sunt mintea mea, eu nu sunt obiceiurile și suferința din mine, lucrurile au devenit faine. Da, FAINE! A devenit mișto să mă las de țigări! Trăiam un sevraj groaznic, dar exista o bucurie pe fundal, exista un „ știu că o să treacă, și când o să treacă o să fiu cel mai fericit”.

În suferință mereu există o luminiță la capătul tunelului. E de ajuns să o vezi ca să știi că există. După ce ai văzut-o, nu trebuie să înțelegi decât că e o perioadă de timp până ajungi acolo. Dar există !

Concluzie

Așadar, click aici să iei parte la cel mai puternic program de dezvoltare personală și masculină  din România.

O să înveți cum să fii un bărbat adevărat, cum să scapi de  rănile care îți opresc acum creșterea personală și profesională și cum să te bucuri de viață la cel mai înalt nivel

 Click  AICI

Distribuie postarea:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări sugerate

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele
Scroll to Top