Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Limbajul trupului la o primă întâlnire

CUPRINS

Așa cum vorbeam în articolul Cum să înțelegi femeia, acum vom aborda o altă temă – „Limbajul corpului .

Expresiile faciale, gesturile, postura și tonul vocii sunt instrumente puternice de comunicare. Când semnalele tale nonverbale se potrivesc cu cuvintele pe care le spui, ele sporesc încrederea, claritatea și relația. Când nu o fac, pot genera tensiune, neîncredere și confuzie.

Iată cum să citești și să folosești limbajul corpului pentru a construi relații mai bune acasă și la serviciu.

Ce este limbajul trupului? Ce este limbajul corpului? Ce este comunicarea nonverbala?

Ce este limbajul trupului? Ce este limbajul corpului? Ce este comunicarea nonverbala?

Limbajul corpului este partea nespusă a comunicării pe care o folosim pentru a ne dezvălui adevăratele sentimente și pentru a da mesajului nostru mai mult impact.

Comunicarea este alcătuită din mult mai mult decât cuvinte. Indiciile nonverbale, precum tonul vocii, gesturile și postura, joacă toate rolul lor.

Un exemplu simplu de limbaj corporal este o expresie facială relaxată care izbucnește într-un zâmbet autentic – cu gura în sus și ochii încrețiți. În egală măsură, poate fi o înclinare a capului care arată că te gândești, o poziție verticală pentru a transmite interes sau mișcări ale mâinii și ale brațelor pentru a demonstra direcțiile. 

De ce este important limbajul corpului?

De ce este important limbajul corpului?

Limbajul corpului ne poate ajuta să îi înțelegem pe ceilalți și pe noi înșine. Ne oferă informații despre cum se pot simți oamenii într-o anumită situație.

Putem folosi acest tip de limbaj pentru a exprima emoții sau intenții. Când poți „citi” semne ca acestea, poți înțelege mesajul complet din ceea ce îți spune cineva.

De asemenea, vei fi mai conștient de reacțiile oamenilor la ceea ce spui și faci și îți vei putea ajusta limbajul corpului pentru a părea mai pozitiv, mai antrenant și mai accesibil.

Înțelegerea limbajului corpului este foarte importantă, dar este, de asemenea, esențial să acordăm atenție și altor indicii, precum contextul. 

Cum descifrezi limbajul trupului?

Cum descifrezi limbajul trupului? Limbajul trupului la femei

Limbajul trupului la femei

Limbajul corpului femeilor este destul de standard și se bazează pe secole de părtiniri culturale și așteptări din partea patriarhatului.

Multe femei simt nevoia să fie politicoase și poate chiar blânde în comunicările lor verbale, datorită locului pe care acestea l-au ocupat în mod tradițional în societate.

Acest lucru este valabil în majoritatea interacțiunilor lor sociale, de la sfera profesională până la o primă întâlnire sau chiar o conversație cu un prieten de sex masculin.

Cu toate acestea, limbajul corpului lor va spune adesea povestea despre cum se simt, chiar dacă se întâmplă să simtă opusul a ceea ce exprimă prin cuvintele lor.

Iată câteva exemple de limbaj non-verbal pe care femeile le folosesc adesea:

 1. Înclinarea capului

Înclinarea capului arată că ascultătorul dorește să manifeste interes față de întrebarea sau răspunsul care îi este prezentat.

Multe femei își înclină capul atunci când au conversații cu oameni, în special în conversațiile cu cei care dețin autoritate asupra lor.

O înclinare a capului poate fi citită și ca un semn de supunere.

Mulți bărbați văd o femeie înclinând capul ca un indiciu al faptului că ea presupune că acel bărbat este în poziție de control. Este posibil ca femeia să nu intenționeze să transmită acest lucru, dar în general așa interpretează bărbații cu autoritate acest semnal. 

Dacă vrei să emani încredere de sine și autoritate, ține-ți capul drept când vorbești cu un bărbat pe care îl percepi a fi într-o poziție de control. 

 1. Dat din cap

Femeile dau din cap mult mai des decât bărbații.

Din acest motiv, există glume despre femeile care par a fi niște bobble-heads.

Când un bărbat dă din cap, înseamnă de obicei că este de acord cu ceea ce se spune.

Acest lucru ar putea fi valabil și pentru o femeie, deși o înclinare din cap ar putea însemna și că ea te ascultă sau te încurajează să continui să vorbești.

Ca femeie, este important să fii conștientă de acest gest. Bărbații adesea nu înțeleg că încuviințarea poate însemna altceva decât acord sau supunere.

Dacă dai din cap prea des, limbajul corpului tău poate fi ușor interpretat greșit, iar bărbații s-ar putea întreba de ce ești de acord cu ei, când în realitate doar asculți cu atenție ceea ce au de spus.

 1. Datul ochilor “peste cap”

Multe femei sunt predispuse să folosească acest gest .

A da ochii peste cap este de obicei un semn de nerăbdare sau frustrare.

Când vezi o femeie dând ochii peste cap, dar fiind verbal tăcută sau rezervată, acesta ar putea fi un semn că încearcă să rămână politicoasă, dar își pierde răbdarea.

Este important să citești acest semn pentru ceea ce este și să schimbi conversația sau să o închei  complet.

 1. Încrucișarea brațelor

Când o femeie își încrucișează brațele (sau picioarele când stă așezată), poate atrage atenția asupra mai multor situații. Mulți oameni își încrucișează brațele atunci când se simt defensivi.

Femeile își încrucișează, de asemenea, brațele pentru a-și exprima dezacordul cu cineva în timpul unei conversații sau ceartă. Unele femei își încrucișează brațele atunci când sunt plictisite de conversație și sunt gata să o încheie.

Iar, unele femei, sau oameni în general, își încrucișează brațele când le este frig.

Este important să ții cont de cuvintele pe care le spune atunci când citești limbajul corpului pe care femeia îl folosește pentru a interpreta corect mesajul.

 1. Contact vizual

Contactul vizual direct, sau lipsa acestuia, poate fi citit într-o varietate de moduri.

Când femeile au contact vizual direct, de obicei sunt pe deplin implicate în conversație și nu sunt supuse în niciun fel. Este posibil să facă contact vizual pentru a te anunța că îți acordă atenție. Unii bărbați citesc contactul vizual direct ca pe un semn de atracție, dar nu este întotdeauna cazul.

În același timp, lipsa contactului vizual direct la o femeie poate fi citit ca un semn de supunere. Când o femeie se uită la tine, apoi se uită în jos, poate fi considerat flirt, dar și un gest de supunere față de bărbatul cu care vorbește.

Lipsa contactului vizual poate fi, de asemenea, un semn că ea păstrează ceva pentru ea însăși. O modificare a dimensiunii pupilei în timpul contactului vizual poate avea același sens.

Dacă treci pe lângă o femeie pe hol la serviciu, de exemplu, și ea nu se uită direct la tine în ochi după ce o saluți, asta ar putea însemna că te anunță că nu este interesată de tine.

Poate că intenția ta nu a fost aceea de a transmite acest tip de interes, dar ea nu știe asta. S-ar putea să evite să se uite direct la tine, de teamă că dacă o face, ai putea interpreta greșit acest comportament ca interes.

Dacă te-a privit în ochi, s-ar putea să te apropii de ea cu speranța de a o cunoaște mai bine sau chiar de a-i cere să iasă. Din nou, acesta ar putea fi cel mai îndepărtat lucru pe care îl gândești, dar ea nu știe asta.

În loc să-și asume riscul de a respinge pe cineva, ea evită cu totul această situație fără să te privească direct în ochi.

Limbajul trupului la bărbați 

Poziția și postura pe care o folosesc bărbații atunci când stau în picioare, poate spune multe despre atitudinea și emoțiile lor într-o anumită situație sau cu o anumită persoană.

Un bărbat încrezător în mod normal, dar care este intimidat de un alt bărbat, ar putea adopta în mod subconștient o altă poziție.

Un bărbat care este de obicei blând ar putea adopta o poziție dominantă față de femei, dacă acesta simte că ele sunt superioare.

Atitudinea pe care o iau bărbații în timpul conversațiilor poate fi în mare măsură o mișcare inconștientă la care nu se gândesc prea mult.

Cu toate acestea, unii bărbați au învățat cu succes să folosească acest limbaj corporal și să-l utilizeze în mod conștient pentru a transmite atitudinea și sentimentele dorite.

Iată câteva exemple de limbajul trupului pe care bărbații îl folosesc adesea:

 1. Poziție dominantă

Când un bărbat stă cu umerii drepți și șoldurile îndreptate înainte, cu mâinile în jos în lateral, el se poziționează într-o statură dominantă.

Aceasta poziție ne arată că bărbatul este extrem de încrezător și simte că domină persoana cu care vorbește. 

 1. Poziție agresivă

Într-o poziție agresivă, bărbatul va avea picioarele apropiate, iar greutatea lor va fi împinsă înainte.

Piciorul dominant ar putea fi deplasat înainte cu o jumătate de pas, iar capul și bărbia pot fi înclinate înainte. Când un bărbat ia această poziție, înseamnă că este gata să lupte, fie verbal, fie fizic.

 1. Gesticulare

Limbajul corpului bărbaților este diferit de cel al femeilor atunci când vine vorba de gesticulare.

Multe femei „vorbesc cu mâinile”, folosindu-le în moduri expresive, în timp ce vorbesc animat. În cazul bărbaților, gesturile mâinii sunt de obicei mult mai subtile și pot să nu fie o afișare conștientă a limbajului corpului.

În timp ce gesturile pot fi folosite în mod intenționat pentru a explica ceva, poziția palmelor în timpul acestor gesturi și alte utilizări ale mâinilor, pot arăta atitudinea sau emoția reală a bărbatului care vorbește.

 1. Palme deschise

Când un bărbat are palmele deschise, ele manifestă sinceritate, încredere și deschidere. Ei transmit că sunt de încredere, spun adevărul.

A avea palmele deschise este un mod de a arăta că nu ții o armă, nici la figurat, nici la propriu.

Gestul cu mâinile deschise care este folosit de politicieni și celebrități este un exemplu al modului în care acest limbaj corporal este folosit în mod obișnuit.

 1. Atingerea feței

Unii bărbați își ating fața în timpul anumitor conversații sau în anumite situații. Atingerea feței este adesea un semn fie de anxietate, fie de necinste.

Mulți jucători de poker recunosc că atunci când blufează își ating față incontrolabil. De asemenea, politicienii își ating fața atunci când sunt necinstiți sau nu sunt de acord cu ceea ce spun.

Alți bărbați își ating fața atunci când se află în situații de mare anxietate, precum un interviu important.

Cele mai frecvente tipuri de comunicare nonverbală

Cele mai frecvente tipuri de comunicare nonverbală

Așa cum am mai spus deja, gesturile tale de comunicare nonverbală, felul în care asculți, privești, te miști și reacționezi, îi spun persoanei cu care comunici dacă îți pasă sau nu, dacă ești sincer și cât de atent ești la conversație. Există multe tipuri de comunicare nonverbală, însă cele mai frecvente sunt următoarele:

Expresii faciale. Chipul uman este extrem de expresiv, capabil să transmită nenumărate emoții fără să scoată un cuvânt. Și spre deosebire de unele forme de comunicare nonverbală, expresiile faciale sunt universale. Expresiile faciale pentru fericire, tristețe, furie, surpriză, frică și dezgust sunt aceleași în toate culturile.

Mișcarea și postura corpului. Ia în considerare modul în care percepțiile tale despre oameni sunt afectate de felul în care stau, merg, stau în picioare sau își țin capul. Modul în care te miști și te porți comunică lumii o mulțime de informații. Acest tip de comunicare nonverbală include postura, purtarea, atitudinea și mișcările subtile pe care le faci.

Gesturi. Gesturile sunt ceva complet normal în viața noastră de zi cu zi. Prin aceste gesturi ne exprimăm adesea fără să realizăm și lumea din jur înțelege ceea ce vrem să transmitem sau nu. Cu toate acestea, semnificația unor gesturi poate fi foarte diferită de la o cultură la alta. În timp ce semnul „OK” făcut cu mâna transmite de obicei un mesaj pozitiv, în țări precum Germania, Rusia și Brazilia este considerat ofensator. Așadar, este important să fii atent la modul în care folosești gesturile pentru a evita interpretarea greșită.

Contact vizual. Deoarece simțul vizual este dominant pentru majoritatea oamenilor, contactul vizual este un tip deosebit de important de comunicare nonverbală. Felul în care privești pe cineva poate comunica multe lucruri, inclusiv interes, afecțiune, ostilitate sau atracție. Contactul vizual este, de asemenea, important în menținerea fluxului conversației și pentru a evalua interesul și răspunsul celeilalte persoane.

Atingere. Comunicăm foarte mult prin atingere. Gândește-te la mesajele foarte diferite date de o strângere de mână slabă, o îmbrățișare, o bătaie prietenoasă pe cap sau o strângere asupra brațului.

Spaţiu. Te-ai simțit vreodată inconfortabil în timpul unei conversații pentru că cealaltă persoană stătea prea aproape și îți invada spațiul tău? Cu toții avem nevoie de spațiu fizic, deși această nevoie diferă în funcție de cultură, situație și apropierea relației. Poți folosi spațiul fizic pentru a transmite multe mesaje nonverbale diferite, inclusiv semnale de intimitate, afecțiune, agresivitate sau dominație.

Voce. Nu este doar despre ceea ce spui, ci și despre cum o spui. Când vorbești, alți oameni îți „citesc” vocea, pe lângă faptul că îți ascultă cuvintele. Lucrurile cărora le acordă atenție includ sincronizarea, ritmul, cât de tare vorbești, tonul, inflexiunea și sunete care transmit înțelegere, precum „ahh” și „uh-huh”. Gândește-te la modul în care tonul vocii tale poate indica sarcasm, furie, afecțiune sau încredere.

Limbajul Trupului în dragoste

Limbajul trupului sau limbajul non-verbal joacă un rol semnificativ în comunicarea iubirii și a atracției între doi oameni. Aceasta poate fi subtilă sau evidentă și poate dezvălui multe despre starea ta emoțională și intențiile într-o relație de dragoste. Iată câteva moduri în care limbajul trupului este folosit în dragoste și relații:

 1. Contactul vizual: Privirea în ochii celuilalt poate transmite o puternică conexiune emoțională și atracție. Contactul vizual prelungit poate indica interes și dorință.
 2. Atingerea: Atingerea fizică, cum ar fi mângâierea, ținerea de mână, sărutarea și îmbrățișarea, este un mod important de a arăta afecțiune și intimitate.
 3. Zâmbetul: Un zâmbet sincer și deschis poate arăta fericire și confort în prezența celuilalt. Este un semn de apropiere și afecțiune.
 4. Postură deschisă: O postură relaxată și deschisă indică că te simți confortabil în prezența persoanei iubite și ești deschis la comunicare.
 5. Orientarea corpului: Acesta poate indica la cine te concentrezi. Dacă îți îndrepți corpul către partenerul tău, arată interes și atenție.
 6. Ridicarea sprâncenelor sau jocul cu părul: Aceste gesturi pot fi semnale subtile de atracție și flirt.
 7. Simetrie: Adesea, suntem atrași de persoanele care au caracteristici faciale sau corporale simetrice, deoarece aceasta poate sugera sănătate și fertilitate.
 8. Respirația și ritmul cardiac: În prezența persoanei iubite, respirația și ritmul cardiac pot să se accelereze, semnalând excitație și atracție.
 9. Tonul vocii: Modul în care vorbești și tonul vocii pot indica starea ta emoțională. O voce blândă și afectuoasă poate arăta că ești în legătură emoțională.
 10. Gesturi de confort: Dacă te apleci spre celălalt, oferi umărul pentru a plânge sau încerci să-l consolezi, arăți disponibilitatea de a oferi suport emoțional.
 11. Râsul: A râde împreună este un semn că vă simțiți bine în prezența celuilalt și că aveți un simț al umorului comun.

Concluzie

Dacă îți dorești să înveți mai multe despre dating, seducție și ce ar fi bine să faci la o întâlnire, îți recomand următoarele lucruri:

 1. Descarcă e-book-urile gratuite de pe site – CLICK MAI JOS

Materiale gratuite – BarbatulSuperior

2. Inscrie-te în programul AUTHENTIC WAY OF ONLINE GAME – CLICK MAI JOS

https://barbatulsuperior.ro/acasa/authentic-way-of-online-game-dezvoltare-personala/


BENEFICII:

– cum să abordezi femei și să nu-ți mai iei seen

– cum să ajungi să ai momente intime cu ea

– cum să ajungi la întâlnire cu aproape toate femeile cu care vorbești

– cum să devii încrezător și sigur pe tine

– cum să scapi de masturbare și pornografie

– cum să ai câte femei îți dorești tu

Asta în mai puțin de 2 luni de zile – rapid și simplu, deloc complicat

limbajul-trupului

Întrebări frecvente

Q: Ce este comunicarea nonverbală?

Comunicarea nonverbală este transferul de informații prin limbajul corpului, expresii faciale, gesturi, spațiu creat și multe altele.

De exemplu, a zâmbi atunci când întâlnești pe cineva transmite prietenie, acceptare și deschidere.

Q: Cum interpretezi privirea în comunicarea nonverbală?

Ochii joacă un rol foarte important în comunicarea nonverbală și pot indica o serie foarte mare de emoții, inclusiv ostilitate, interes și atracție.

Persoanele folosesc, de asemenea, privirea ochilor ca mijloc de a determina dacă cineva este sincer.

Contactul vizual normal și constant este adesea considerat un semn că o persoană spune adevărul și este demnă de încredere.

Ochii mișcați și incapacitatea de a menține contactul vizual, pe de altă parte, sunt adesea văzute ca un indicator că cineva minte sau este înșelător. 

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

6 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *