Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Cum să săruți la prima întâlnire

CUPRINS

Cum să săruți la prima întâlnire? Probabil că vrei să aștepți momentul perfect pentru a iniția primul sărut cu cineva de care îți place. Dar de unde știi când ești pregătit?

Există „momentul potrivit?” Ar trebui să-l planifici sau ar trebui să fie spontan și impulsiv?

Primul sărut este o alegere pe care ar trebui să o faci atunci când simți că asta îți dorești. Dacă vrei să încerci să o planifici, atunci fă-o.

Dacă vrei să aștepți până când momentul se simte potrivit, atunci fă asta. Depinde doar de tine.


🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


Dar, cu toate astea, există câteva lucruri de luat în considerare atunci când te decizi că este momentul să o faci.

Poți lua în considerare și semnele pe care le arată o femeie dacă este atrasă de tine. Asta pentru siguranța ta emoțională.

Cum să inițiezi un sărut la prima întâlnire

Cum să inițiezi un sărut

Primul sărut este foarte emoționant și poate provoca anumite stări de nesiguranță și întrebări negative: Dacă nu mă place?

Dacă mă va respinge?

În primul rând, este important să alungi aceste gânduri și să te bazezi pe ceea ce îți spune instinctul. În al doilea rând, iată câteva sfaturi care să te ajute în această direcție:

1. Primul sărut ar trebui să aibă loc în primele 3 întâlniri

Acest sfat este dedicat persoanele care se întâlnesc în aplicații de dating sau care nu se cunosc înainte de prima întâlnire. Este important de știut că fiecare are propriul nivel de confort în ceea ce privește sărutul la prima întâlnire sau la întâlnirile ulterioare.

Pentru unii, dacă există chimie la prima întâlnire, atunci se vor săruta. Alții vor aștepta trei sau mai multe întâlniri pentru a o face. Dar, în general, dacă totul decurge cum trebuie, ar trebui să se întâmple undeva între prima și a treia întâlnire.

2. Fă-o când momentul ți se pare potrivit

Nu trebuie să așteptați până la sfârșitul unei întâlniri pentru a săruta pe cineva.

Sigur, asta se întâmplă de obicei. Dar dacă momentul se simte potrivit chiar înainte de asta, atunci mergi cu instinctul tău.

Ar putea fi în mașină sau într-un bar aglomerat.

Ori de câte ori crezi că momentul este potrivit, ar trebui să te încrezi în el și să o faci. Cu alte cuvinte, dacă simți asta, atunci fă-o. Dacă nu simți asta, atunci așteaptă.

3. Relaxează-te

Dacă ești nervos/oasă și încordat/ă, se va observa.

Și nu numai că vei transmite un sentiment de descurajare, dar ai putea, de asemenea, să-i faci să creadă că fac ceva greșit. Nu vrei asta!

Doar relaxează-te puțin înainte de a iniția primul sărut.

Sunteți deja acolo la întâlnire sau sunteți într-o situație intimă din punct de vedere emoțional.

Asta înseamnă că te place și probabil că vrea acest sărut deja. Respiră adânc și păstrează-ți calmul.


Vrei să vezi care sunt principalele răni emoționale pe care poți să le lucrezi? Completează quiz-ul: https://barbatulsuperior.ro/quiz/ 🗣️


4. Uită-te la buze

Poți să faci și asta! Dacă vrei să te asiguri că nu vei fi respins/ă, acest lucru este obligatoriu.

Nu numai că crește intimitatea, dar dacă nu vrea un sărut, pur și simplu se va îndepărta de tine.

5. Fii blând/ă cu sărutul

Când inițiezi un prim sărut, nu-ți împinge dinții sau fața de a ei/lui!

Cele mai bune prime săruturi sunt lente și blânde. Mișcă fața încet spre a ei/lui și lasă doar buzele să se atingă ușor înainte de a te îndepărta.

6. Așteaptă să răspundă înapoi după primul sărut

Acum că știi cum să inițiezi un prim sărut și ți-ai făcut treaba, este rândul ei/lui. Lasă-l pe celălalt să facă următorul pas.

Permițându-i să inițieze următorul sărut, îți permite să evaluezi interesul și să vezi cât de mult i-a plăcut cu adevărat sărutul tău.

Tipuri de sărut

Tipuri de sărut

Sărutul poate fi incitant, deranjant, reconfortant și, din când în când, complet incomod. Nuanțele săruturilor depind toate de context: cu cine ești, cât de des v-ați sărutat și tipul de sărut.

Sărut franțuzesc

Sărutul francez include un amestec de sărut cu gura deschisă și limba. Cu siguranță este nevoie de puțină practică pentru a stăpâni acest tip de sărut, dar nu trebuie să-ți fie teamă. Nu uita: totul se rezumă la încercare și învățare.

Sărut pe frunte

Deși o simplă mișcare pe frunte ar putea să nu fie cea mai sexy dintre sărutări, acesta este unul adorabil și tandru. Un sărut pe frunte este de obicei împărtășit cu o persoană specială datorită naturii sale afectuoase și grijulii.

Sărut pe gât

Deoarece gâtul este o parte vulnerabilă a corpului, expunerea lui este, în general, un semn de flirt sau apropiere. Acest tip de sărut este unul foarte senzual și poate duce la pasul următor.

Sărut erotic

Cel mai senzual tip de sărut, cel erotic este cel care ar fi indicat să fie împărtășite în spatele ușilor închise. Acesta este unul de tipul celui franțuzesc, doar că mult mai intens și mai “brutal”.

Sărut pe buze

Acesta este o atingere simplă și ușoară a buzelor. Buzele ar putea fi închise, ușor încrețite, strânse sau ar putea fi mai libere. Sărutul pe buze este, în general, cel pe care ar trebui să îl folosești atunci când săruți pe cineva pentru prima oară deoarece este intim, dar fără a fi prea senzual. În plus, este destul de greu să dai greș cu el.

Sărut mușcătură

Dacă vrei să faci sărutul franțuzesc puțin mai interesant, ia în considerare să muști ușor buzele partenerului tău sau să tragi ușor cu dinții de buză. Încearcă doar să nu muști prea tare. Ar trebui să fie plăcut, nu dureros.

Sărut umed

Sărutul umed este un sărut cu gura deschisă care poate implica cât de puțină sau cât de multă limbă doriți tu și partenerul tău. Aceste săruturi sunt de obicei rezervate îmbrățișărilor pasionale și indică dorință pentru partenerul tău.

Sărut pe lobul urechii

Lobul urechii este o parte deosebit de sensibilă a corpului, cu o mulțime de receptori senzoriali, ceea ce îl face locul perfect pentru a fi săruta, mai ales dacă dorești mai mult decât un sărut.

Cum sa te săruți pentru prima data

Cum să te săruți pentru prima data

Atunci când îți place de cineva și ești destul de sigur că este reciproc, s-ar putea să te întrebi dacă este timpul pentru primul tău sărut. Primul sărut este emoționant și așa cum am mai spus, este normal să te simți nervos și să nu știi ce trebuie să faci. 

Iată câteva sfaturi care să te ajute atunci când te săruți pentru prima dată:

  1. Alege locul potrivit pentru primul sărut

Deși s-ar putea să fii nerăbdător să primești primul sărut, cel mai bine este să alegi o locație în care să te simți confortabil. Așteaptă până când ești sigur că persoana pe care vrei să o săruți împărtășește aceleași sentimente, iar apoi acționează.

  1. Atinge partenerul ușor pentru a iniția contact fizic 

La început, atinge-i brațul sau umărul. Apoi, mută mâna pe părul sau pe fața acestuia și mângâie-l ușor timp de câteva secunde. 

  1. Fă contact vizual pentru a-ți arată intenția

Privește timp de câteva secunde în ochii partenerului și vezi dacă îți răspunde la fel. Dacă își ferește privirea este posibil ca acesta să nu-și dorească același lucru.

  1. Apropie-te 

Micșorează distanța dintre voi doi și apropie-te de fața partenerului. Așteaptă apoi să vezi dacă răspuns la fel la gestul tău. 

  1. Închide ochii și bucură-te de primul sărut

Pe măsură ce te apropii de buzele partenerului, închide ochii și ține-i așa până când sărutul se termină. Acest lucru îi va împiedica să se simtă inconfortabil în timpul sărutului și te va ajuta să trăiești momentul așa cum trebuie.

Cum să săruți după prima întâlnire

Cum să săruți după prima întâlnire

Ai o singură șansă pentru a face sărutul la prima întâlnire cu această parteneră să conteze cu adevărat, așa că asigură-te că o faci corect:

  1. Împrospătează-te

Dacă este posibil, mergi la o baie și asigură-te că părul tău arată bine, că nu ai mâncare între dinți și că respirația ta este proaspătă.

  1. Calmează-te

Da, primul sărut poate fi înfricoșător, dar încearcă să fii calm și liniștit. La urma urmei, nu vrei să fii hiperventilat în timpul sărutului. Nu faci respirație gură la gură.

  1. Timpul este totul

 Nu grăbi sărutul. Așteaptă până la momentul perfect. Acest moment poate fi după ce îi spui ceva frumos la sfârșitul întâlniri sau s-ar putea să nu vină deloc. Nu există presiune, așa că nu dispera.

Începe încet. Primul sărut ar trebui să fie simplu, rapid și dulce. Păstrează limba pentru mai târziu.

  1. Lasă-o/l să-și dorească mai mult

Sărutul este distractiv și pentru ea/el. Lasă puțin loc și imaginației, dacă vrei să se întoarcă pentru mai mult.


🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


Despre sărut

Ne petrecem două săptămâni din viețile noastre sărutând 

În medie, oamenii petrec aproximativ 336 de ore sărutându-se.

Sărutul arde calorii

S-ar putea să nu te ajute să scapi de kilogramele în plus, dar se știe că sărutul arde aproape două-trei calorii. Dacă săruți pasional, poți arde și între șapte și douăzeci și patru de calorii pe minut! S-ar putea să nu fie mult, dar este un stimulent suficient.

Sărutul poate fi benefic pentru sănătate

Săruturile pot răspândi microbi pe măsură ce faci schimb de saliva, dar pot fi, de asemenea, și benefice pentru tine, conform multor studii. Acestea pot ajuta la reducerea dermatitei, a petelor, a sănătății mintale și chiar adaugă câțiva ani în viața ta.

Un singur sărut necesită folosirea mai multor mușchi

Când săruți pe cineva, sunt folosiți până la 112 mușchi posturali și 34 de mușchi ai feței. 

Sărutul ajută corpul să devină rezistent la alergii

Sărutul te face să schimbi aproximativ 300 de tipuri de bacterii cu partenerul tău. Aceste bacterii vii din corpul tău și al partenerului tău te ajută să lupți mai bine împotriva infecțiilor și, de asemenea, să te protejezi împotriva alergiilor, în special în sezonul gripei.

Sărutul cu cineva pentru prima dată te face să experimentezi o creștere a nivelului de dopamină

Dopamina este o substanță chimică organică prezentă în corpul nostru, care acționează ca un neurotransmițător. Prin urmare, atunci când săruți o persoană pentru prima dată, dopamina te îndeamnă să vrei mai mult. 

Cel mai lung sărut din lume a durat mai mult de 58 de ore

Ekkachai Tiranarat și Laksana Tiranarat din Thailanda au participat la un kissathon organizat de Ripley’s Believe It or Not! în Pattaya în 2013. Aceștia au creat un record mondial. S-au sărutat timp de 58 de ore, 35 de minute și 58 de secunde!

Săruturile sunt la fel de unice ca amprentele digitale

Potrivit unui studiu din Journal of Forensic Dental Sciences, săruturile sunt ca fulgii de nea. Fiecare imprimeu de buze este diferit și unic. În teorie, amprentele săruturilor pot fi folosite în instanță ca identificare și dovezi de către poliție.

Sărutul declanșează eliberarea de endorfine, care oferă o senzație de euforie

În momentul în care săruți pe cineva, endorfinele sunt eliberate din glanda pituitară și din hipotalamusul corpului tău. Peptidele cresc sentimentele de emoție și afecțiune, făcându-te fericit după sărut.

Din cei 12 nervi cranieni, 5 sunt implicați într-un sărut

Acești nervi cranieni ajută la transferul semnalelor între tine și persoana pe care o săruți. Este o modalitate prin care creierul tău adună cât mai multe informații despre cealaltă persoană.

În timp ce 90% dintre culturile lumii împărtășesc sărutul, 10% nu o fac

Unele regiuni din Sudan cred că gura este calea către sufletul cuiva, așa că evită săruturile temându-se că sufletul lor va fi furat de la atingerea gură la gură.

Sărutul reduce tensiunea arterială

Când săruți pe cineva, sentimentele de fericire și creșterea bătăilor inimii fac ca vasele de sânge să se extindă larg, scăzând astfel tensiunea arterială.

În timp ce se sărută, un tip transmite testosteron, hormonul sexual masculin

Transmiterea testosteronului în corpul unei femei creează excitarea, deoarece provoacă libidoul. Prin urmare, băieții folosesc această tehnică fie că știu sau nu, pentru a stimula mai mult o femeie. 

În Evul Mediu, sărutul ținea loc de semnătură

În epoca medievală, înainte ca majoritatea oamenilor să poată citi sau scrie, aceștia obișnuiau să-și semneze numele cu un x, iar apoi sărutau semnul pentru a-și arăta intenția sinceră.


🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


Surse foto: unsplash.com

Întrebări frecvente

Q: Ce înseamnă un sărut franțuzesc?

Sărutul franțuzesc reprezintă un sărut cu gura deschisă, care implică de obicei contact limbă cu limbă.

Q: Cum să înveți să săruți?

Sărutul este un obicei instinctiv, pe care îl înveți de la sine și îl poți îmbunătăți pe parcurs

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *