fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Orgasmul și ejacularea la femei

CUPRINS
orgasmul

Dezvoltarea unei bune comunicări este importantă atât în relații, cât și în întâlniri ocazionale, mai ales atunci când vine vorba de sex. Majoritatea femeilor se simt intimidate când vine vorba de a vorbi deschis despre orgasm și aleg să se prefacă pentru a evită complet acest subiect. Însă, o partidă de sex ar trebui să aducă plăcere ambelor persoane implicate și este important ca noi bărbați să nu ne mai hrănim orgolile stupid. Este momentul să învățăm mai multe despre femei și plăcerea lor și să le arătăm că ne pasă și vrem să le oferim ceea ce merită. 

Oricât de greu ar fi să deschizi acest subiect cu ea, trebuie s-o faci și crede-mă că dacă faci asta cum trebuie, ea îți va răspunde. Arată-i că ești interesat de ea în timpul partidei de sex, întreab-o dacă îi place, roag-o să te ghideze și fii atent la reacțiile ei. Crede-mă că odată ce vede că îți pasă de ea, va prinde curaj să-ți spună toate fanteziile și plăcerile ei.

Dar până la a ajunge acolo, acum este momentul să te informezi și să-ți pregătești temele cu atenție.


🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


Ce înseamnă orgasmul? Ce este orgasmul?

Orgasmul are loc în timpul actului sexual dintre 2 oameni. În general, la sfârșitul actului sexual atât femeia, cât și bărbatul pot experimenta un sentiment intens de plăcere în organele genitale și în întregul corp, care poartă aceasta denumire. Orgasmele se pot simți diferit pentru fiecare individ. După un orgasm, fața, gâtul sau pieptul se pot înroși. Oamenii se pot simți, de asemenea, somnoroși, relaxați sau fericiți după aceea din cauza eliberării de endorfine.

Ce înseamnă ejacularea la femei?

ejacularea la femei

Deși sexualitatea și cunoașterea propriul corp a devenit ceva normal în zilele noastre, subiectul din jurul ejaculării feminine reprezintă încă un mister pentru mulți oameni. De-a lungul anilor, ejacularea și squirtingul au fost folosite oarecum în mod interschimbabil sau în context greșit.

Așa ca hai să facem puțină lumină asupra diferențelor dintre acestea:

Ejacularea reprezintă o experiență corporală, în care este eliminat un lichid gros și albicios din vulvă sau vagin. Acest lucru se poate întâmpla oricând înainte, în timpul sau după orgasm și poate avea loc chiar și în lipsa totală a acestuia. Orice femeie poate avea partea de această ejaculare.

Squirtingul este eliberarea unui combinații de lichide din vezica urinară și glandele lui Skene (glande din jurul uretrei). Lichidul eliberat arată de obicei ca apa și este incolor și inodor. Acesta este eliberat în timpul unei stimulări puternice a punctului G și clitorisului și poate avea loc înainte sau în timpul unui orgasm. Nu orice femeie poate ajunge la squirting, iar acest lucru este perfect normal.

Cum poți explora squirtingul cu iubită sau date-ul tău? 

Unii experți în sex recomandă stimularea punctului G pentru a reuși să îi oferi partenerei tale o astfel de experiență. Iată câteva metode prin care poți face asta:

 • Luați-vă timp pentru a găsi punctul G cu degetele și/sau jucăriile sexuale;
 • Folosiți jucării sexuale special concepute pentru a stimula punctul G;
 • Combină stimularea clitorisului cu stimularea punctului G;
 • Asigură-te că există multă lubrifiere în timpul actului sexual;

Și nu uita, nu toate femeile pot ajunge la squirt, așa că nu pune presiune pe partenera ta!

Orgasmul masculin – Orgasmul la barbati

“orgasmul masculin

Orgasmul masculin este o reacție complexă în care atât creierul, cât și corpul joacă un rol foarte important.

Iată ce se întâmplă mai exact:

În creier, glanda pituitară are sarcina de a gestiona nivelurile de hormon testosteron, pe care organismul îl folosește pentru a stimula producția de spermă în testicule. Testosteronul este capabil și are rolul de a crește energia și a îmbunătăți starea de spirit și apetitul sexual al bărbatului (libidoul). 

Prin intermediul stimulării sexuale fizice sau mentale, se poate obține o erecție, care ulterior poate duce la orgasm și ejaculare. În timpul orgasmului, centrul de recompensă al creierului, numit striatul, este activat, ceea ce duce la un răspuns emoțional intens. În același timp, partea a creierului asociată cu autocontrolul, numită cortex orbitofrontal lateral, este inhibată.

Orgasmul masculin constă în contracția și pulsația pe care majoritatea bărbaților o simt în penis, prostată și zonele pelvine. Aceste senzații sunt întâlnite prin creșterea frecvenței cardiace, respirație rapidă, încordarea mușchilor, contracțiile mușchilor anali și creșterea tensiunii arteriale, care apoi duc la o eliberare masivă și bruscă a presiunii. 

Ce este important de menționat este că ejacularea și orgasmul nu sunt același lucru și pot să nu aibă loc neapărat simultan. Diferența poate fi insesizabilă, însă ejacularea reda mai mult o stare de eliberare, decât de plăcere maximă.

Ejacularea este un spasm muscular spontan, care are originea la baza coloanei vertebrale și folosește mușchi de la baza penisului pentru a provoacă ejecția rapidă a materialului seminal. Mai exact, ejacularea este o reacție de eliberare, necontrolată a corpului.

În schimb, imediat înainte de un orgasm, fluidele seminale se vor acumula la baza penisului, iar acest lucru îți va da senzația și te va avertiza că ești pe cale să ejaculezi. Acesta este de fapt orgasmul și poate fi experimentat ca o senzație intensă, de strângere și furnicături, care îți oferă un sentiment de plăcere în tot corpul.

Tipuri de orgasm la femei

tipuri de orgasm la femei

Orgasm clitoridian

Clitorisul este locul ideal pentru majoritatea femeilor atunci când doresc să experimenteze plăcerea și eliberarea unui orgasm. Dar, în timp ce orgasmul clitorisului poate fi cel mai accesibil și ușor de obținut, punctul de plăcere al acestui punct poate fi ascuns și este extrem de individualist. Fiecare femeie preferă un alt tip de atingere aici pentru a ajunge la punctul culminant.

Orgasm la punctul G

Punctul G se află pe peretele frontal al vaginului, la jumătatea distanței dintre deschiderea vaginală și colul uterin. Nu este ceva ce poți vedea, dar îl poți simți de obicei. Atingerea lui într-un mod plăcut pentru parteneră, cu penisul, degetele sau cu un vibrator poate declanșa ceea ce multe femei descriu ca fiind un tip de climax profund și extrem de intens.

Orgasm anal

Sexul anal sau jocul anal nu este ceva obișnuit pentru orice femeie. Unele îl iubesc, iar altele nici nu vor să audă de așa ceva. Însă pentru cele care îl practică, orgasmul nu se lasă mult așteptat. Deoarece anusul și rectul sunt atât de aproape de vagin și clitoris (și sunt conectate printr-o întindere subțire de țesut numită perineu), stimularea sexuală în această zonă poate declanșa un dublu orgasm – vaginal și anal. 

Orgasmul sânilor

Sânii și sfârcurile sunt zone erogene majore, ce pot crea o plăcere foarte intensă în timpul stimulării lor. Sfârcurile reacționează în special la a fi atinse și mângâiate, deoarece sunt încărcate cu terminații nervoase și piele super sensibilă. Cu toatea astea, nu există un consens clar cu privire la câte femei sunt capabile să aibă orgasm doar prin intermediul acestui contact, însă uneori se poate întâmplă.

Orgasm sportiv 

Atingerea punctului culminant în timp ce o femeie se află în timpul unui antrenament dur poate suna puțin ciudat. Dar orgasmele induse de antrenamente, sunt reale. Un studiu al Universității din Indiana a constatat că 370 din 530 de femei intervievate au experimentat orgasm sau plăcere sexuală în timpul antrenamentului, de obicei din exerciții pentru zona core (abdomen și zona lombară).

Orgasm în somn

Orgasmele în somn încep de obicei cu un vis sexy, care provoacă un flux sanguin crescut asupra organelor genitale, dar și o relaxare majoră, care permite într-un fel organismului să ajungă la orgasm în timp ce o femeie nici măcar nu este trează.

Orgasm multiplu

Un orgasm multiplu se întâmplă atunci când mai multe zone erogene sunt stimulate în același timp. Stimularea punctului G împreună cu atingerea clitorisului poate fi una din modalitățile prin care o femeie poate experimenta acest tip de orgasm, care este unul foarte intens. 


Vrei să vezi care sunt principalele răni emoționale pe care poți să le lucrezi? Completează quiz-ul: https://barbatulsuperior.ro/quiz/ 🗣️


Orgasm în zona erogenă vaginală internă

Clitorisul și punctul G nu sunt singurele zone de plăcere din interiorul vaginului. Există anumite zone erogene suplimentare în interiorul vaginului care, atunci când sunt atinse în mod corect, pot duce la ceea ce este cunoscut în mod colectiv ca un orgasm vaginal intens.

Aceste puncte sunt următoarele:

 • Punctul A, situat pe peretele frontal înalt (sau anterior) al vaginului, chiar sub colul uterin. 
 • Punctul O, care poate fi găsit pe peretele din spate al vaginului, aproape în spatele colului uterin.

🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


Cum se manifestă orgasmul la femei?

În timpul excitării, fluxul de sânge către organele genitale crește, făcându-le să devină mai sensibile. Pe măsură ce excitația crește, ritmul cardiac, tensiunea arterială și ritmul respirator al femeii crește, de asemenea. Pe măsură ce orgasmul se apropie, mușchii se pot contracta, iar din acest motiv multe femei experimentează spasme musculare ritmice în vagin în timpul unui orgasm.

În timp ce corpul femei lucrează din greu pentru a o face să se simtă bine, creierul ei eliberează și o doză uriașă de oxitocină și dopamină, care contribuie la sentimente de apropiere, empatie și fericire de după.

Cum ajung la orgasm femeile?

Aducerea unei femei la orgasm nu are nimic de-a face cu abilitățile pornografice. Cheia secretului este să acorzi mai mult timp preludiului și să înveți despre cele două puncte care, atunci când sunt stimulate, pot duce la un orgasm feminin.

Iată cele mai importante etape pentru a duce o femeia la orgasm:

 • Acordă mai mult timp preludiului

S-ar putea să te fii trezit și să fii gata de acțiune din momentul în care îți aruncă o privire sexy. Dar majoritatea femeilor au nevoie de multă stimulare fizică și emoțională pentru a se excita și a se pregăti pentru un orgasm. De aceea, preludiul este foarte crucial.

Iată câteva sfaturi pentru care să te ajute:

 • Stimulează-o mental. Pentru unele femei, excitarea mentală este la fel de importantă ca și excitarea fizică. Un mesaj sau un apel intim în timpul zilei o pot face să își imagineze întâlnirea voastră toata ziua. 
 • Folosește o atingere delicată. Mângâierea ei ușor poate crea tensiune sexuală înainte de a merge mai departe. Îmbrățișează-o, ține-o de mână sau atinge-i coapsa. Orgasmul feminin este mai probabil să se întâmple dacă, atunci când săruți o femeie, îți lași mâinile să cutreiere mai multe regiuni erotice ale corpului ei.
 • Du sărutul la nivelul următor. Sărutul este esențial pentru preludiu. Descoperirea unor noi locuri de sărutat care o excită este distractiv și plin de satisfacții. Încearcă pentru început partea din spate a gâtului sau umerilor ei.
 • Nu uita să vorbești. Femeile tind să fie mai verbale, iar auzind cât de bine te face să te simți o poate ajuta să se deschidă și să se distreze.
 • Descoperă-i punctele sensibile și joacă-te cu ele până te roagă să te oprești.
 • Încercați poziții sexuale care îi sporesc plăcerea 

Cele mai bune poziții sexuale pentru orgasmul feminin le implică pe cele care oferă stimulare maximă asupra clitorisului sau punctului G. 

Aceste poziții sunt următoarele:

 • Ea deasupra 

Această poziție oferă unele dintre cele mai bune stimulări ale punctului G, având în vedere unghiul penisului. De asemenea, își poate mișca corpul într-un mod care să-i stimuleze clitorisul și îi aduce plăcere maximă.

 • Doggy style

 Această poziție nu este atât de bună pentru stimularea clitorisului, dar oferă o penetrare și stimulare excelentă a punctului G. Oricare dintre voi poate ajunge dedesubt în timpul sexului pentru a stimula și clitorisul în același timp.

 • Șezut 

Așezarea partenerei în poală permite atât penetrarea profundă, cât și stimularea bună a clitorisului. De asemenea, oferă multă intimitate.

Care sunt motivele care provoacă lipsa orgasmului?

Cauzele frecvente care pot duce la lipsa unui orgasm sunt următoarele: 

 • Stimulare insuficientă;
 • Îngrijorarea cu privire la performanța sexuală;
 • Tulburări de dispoziție, precum anxietatea sau depresia;
 • Diverse probleme de sănătatea fizică;
 • O experiență sexuală traumatică anterioară;
 • Probleme în relație;
 • Modificări sau probleme hormonale, precum menopauza;
 • Anumite tipuri de medicamente, precum antidepresivele.

Orgasmul masculin vs. orgasmul feminin

Pe lângă diferențele evidente și explicate de-a lungul acestui articol, orgasmul feminin și masculin mai diferă și din alte puncte de vedere. Iată care sunt acestea:

 • Durata

Consensul general în rândul cercetărilor actuale este că orgasmul feminin poate dura până la 20 de secunde (sau chiar mai mult), în timp ce ejacularea penisului durează de la trei până la 10 secunde.

 • Rezistență

Femeile pot rezista mai mult decât bărbații în timpul actului sexual și sunt gata de o a doua partidă sexuală mult mai repede decât noi.

 • Numărul de orgasme

Așa cum știm deja, femeile se pot bucura de mai multe tipuri de orgasme, care se pot manifesta chiar și simultan, față de bărbați care experimentează doar unul singur, în general.

De ce nu ai orgasm?

Faptul că cineva nu poate experimenta orgasmul poate fi cauzat de o serie de motive diferite, iar motivul specific poate varia de la o persoană la alta. Iată câteva dintre motivele comune pentru care unele persoane pot avea dificultăți în atingerea orgasmului:

 1. Stres și anxietate: Stresul, anxietatea sau alte probleme de sănătate mentală pot afecta capacitatea de a atinge orgasm. Gândurile sau grija excesivă pot distra atenția de la experiența sexuală și pot face dificilă relaxarea.
 2. Medicamente: Anumite medicamente, cum ar fi antidepresivele sau antianxietatele, pot avea ca efect secundar scăderea libidoului sau dificultăți în atingerea orgasmului.
 3. Probleme de sănătate: Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul sau tulburările hormonale, pot afecta funcția sexuală.
 4. Problemele legate de relație: Neînțelegerile, tensiunile sau problemele din relație pot contribui la dificultăți în atingerea orgasmului.
 5. Tehnici sexuale inadecvate: Lipsa cunoștințelor sau a abilităților în ceea ce privește stimularea sexuală sau tehnici inadecvate pot face dificilă atingerea orgasmului.
 6. Factori psihologici: Experiențele sau traumele sexuale anterioare pot avea un impact negativ asupra capacității de a avea orgasm.
 7. Asexualitate: Există oameni care se identifică ca asexuali și care pot să nu aibă interes sau dorință sexuală.

🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


Ce beneficii are orgasmul?

Orgasmul aduce o serie de beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru bunăstarea mentală. Iată câteva dintre beneficiile orgasmului:

 1. Reducerea stresului: Orgasmul activează sistemul nervos parasympathetic, care ajută la relaxare și reduce nivelul de stres.
 2. Ameliorarea somnului: După un orgasm, mulți oameni se simt relaxați și somnul poate deveni mai odihnitor.
 3. Îmbunătățirea stării de spirit: Orgasmul stimulează eliberarea de endorfine și alte substanțe chimice în creier, care pot îmbunătăți starea de spirit și reduce simptomele depresiei sau anxietății.
 4. Creșterea imunității: Experiența orgasmului poate ajuta la creșterea sistemului imunitar, datorită eliberării de substanțe chimice care combat infecțiile.
 5. Reducerea durerii: Orgasmul poate contribui la reducerea durerii, inclusiv a durerilor de cap, a durerilor menstruale și a altor tipuri de durere.
 6. Îmbunătățirea relațiilor: Orgasmul poate consolida legăturile emoționale și intime în cuplu, oferind o experiență plăcută și de apropiere.
 7. Menținerea sănătății sexuale: Practicarea orgasmului și a sexualității sănătoase poate contribui la menținerea sănătății reproductive și la îmbunătățirea funcției sexuale.
 8. Eliberarea tensiunii sexuale: Orgasmul permite eliberarea tensiunii sexuale acumulate, ceea ce poate duce la o senzație de satisfacție și eliberare.
 9. Experiența plăcerii: Orgasmul în sine oferă o experiență puternică de plăcere și extaz, ceea ce face parte din natura umană și poate aduce bucurie și fericire.

Ce beneficii are ejacularea?

Ejacularea este un proces fiziologic normal care are câteva beneficii pentru sănătatea sexuală și generală a bărbaților. Este important să menționăm că beneficiile se referă la ejacularea sănătoasă și regulată, nu la excesul sau deficitul acesteia. Iată câteva dintre beneficiile ejaculării:

 • Eliberarea tensiunii sexuale: Ejacularea permite eliberarea tensiunii sexuale acumulate, ceea ce poate ajuta la relaxarea și ameliorarea stresului.
 • Menținerea sănătății prostatei: Ejacularea regulată poate contribui la menținerea sănătății prostatei. Potrivit unor studii, ejacularea frecventă poate reduce riscul de a dezvolta probleme de prostată, cum ar fi hiperplazia prostatică benignă (mărirea prostatei) sau cancerul de prostată.
 • Îmbunătățirea calității spermei: Unul dintre rolurile ejaculării este să elimine spermatozoizii mai vechi sau deteriorați din tractul reproductiv, astfel încât să facă loc pentru spermatozoizii mai sănătoși și mai mobili. Acest lucru poate îmbunătăți calitatea spermei.
 • Promovarea sănătății sistemului reproducător: Ejacularea regulată ajută la menținerea funcției normale a aparatului reproducător masculin și la menținerea sănătății penisului și a glandelor seminale.
 • Reduce riscul de infecții urinare: Ejacularea poate ajuta la curățarea căilor urinare, reducând astfel riscul infecțiilor urinare.

Cum poti fi sigur ca femeia are orgasm?

Determinarea dacă o femeie a avut orgasm poate fi o chestiune sensibilă și poate varia de la persoană la persoană. Nu există o metodă universală pentru a fi sigur, deoarece orgasmul este o experiență subiectivă și poate fi diferită pentru fiecare femeie. Cu toate acestea, iată câteva semne și aspecte de luat în considerare pentru a evalua dacă o femeie a avut orgasm:

 • Comunicare deschisă: Cel mai bun mod de a ști dacă o femeie a avut orgasm este să discutați deschis și sincer despre asta. Întrebați-o despre experiența ei și ascultați cu atenție răspunsurile ei.
 • Reacțiile corpului: Unele femei pot avea reacții fizice evidente în timpul orgasmului, cum ar fi contracții ale mușchilor pelvieni sau modificări ale ritmului cardiac și respirației. Cu toate acestea, aceste semne pot varia de la o femeie la alta și nu sunt întotdeauna evidente.
 • Expresia facială și vocalizările: Unele femei pot avea expresii faciale sau vocalizări care indică orgasmul, cum ar fi gemete sau respirație accelerată. Cu toate acestea, nu toate femeile au aceste reacții și pot fi inhibate în a le exprima.
 • Starea de bine și relaxare: După orgasm, o femeie poate simți o stare de bine, relaxare sau euforie. Aceasta poate fi o indicație a faptului că a avut orgasm, dar nu este întotdeauna cazul.
 • Comportamentul post-orgasm: După orgasm, o femeie poate dori să continue sau să încetinească activitatea sexuală, în funcție de preferințele sale.
 • Comunicarea pre și post-act sexual: Un partener atent poate observa schimbările în răspunsurile și comunicarea pre și post-act sexual pentru a înțelege mai bine experiența femeii.

De ce multe femei mimează orgasmul?

Sexualitatea este un aspect fundamental al experienței umane, iar orgasmul este adesea considerat punctul culminant al intimității sexuale. Cu toate acestea, mimarea orgasmului de către femei este un fenomen răspândit, care ridică întrebări importante despre dinamica relațiilor, comunicare și satisfacția sexuală. În acest articol, explorăm motivele din spatele acestui comportament și impactul său asupra relațiilor și sănătății sexuale. Prin înțelegerea factorilor care contribuie la acest fenomen, putem deschide calea spre o comunicare mai autentică și o experiență sexuală îmbunătățită pentru toți partenerii.

Mimarea orgasmului de către femei este un subiect care a primit atenție considerabilă în cercetări. Studiile arată o varietate largă în procentele raportate, dar un lucru este clar: este un fenomen destul de comun. De exemplu, un studiu publicat în Journal of Sex Research sugerează că până la 58% dintre femei au mimat orgasmul cel puțin o dată. Cauzele variază, dar frecvența ridicată indică o discrepanță între așteptările culturale și realitățile experienței sexuale feminine. Aceste cifre nu numai că ilustrează o problemă în înțelegerea și comunicarea nevoilor sexuale, dar subliniază și un decalaj în percepția satisfacției sexuale între parteneri.

Întrebări frecvente

Q: Cât durează orgasmul la femei?

Orgasmul la femei poate dura până la 20 de secunde sau chiar și mai mult în anumite cazuri.

 Q: Câte orgasme poate avea o femeie?

Femeile pot avea mai multe tipuri de orgasme, printre care se numără cel clitoridian, vaginal, anal, al punctului G s.a.m.d

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *