fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Cum se face sexul? Cum faci sex?

CUPRINS

Cum se face sexul? Cum faci sex? Multe persoane se întreabă acest lucru.

Când vine vorba de sex, suntem cu toții diferiți. Și deși reprezintă ceva complet normal în societatea de azi, mulți dintre noi încă nu știu ce se ascunde în spatele acestui cuvânt. De la ce este, la ce poate oferi și până la de câte tipuri poate fi, informația este foarte vastă și este important să o înțelegem cât mai devreme așa cum trebuie.

Sexul nu se învață odată cu vârsta și nici nu ne va oferi o experiență de neuitat dacă refuzăm să ne informăm. Așa că astăzi…acum este momentul ideal să începem s-o facem. Oare cum se face sexul?


  🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


Ce este sexul?

Ce este sexul?

Sexul este o activitate fiziologică care implică contactul sexual între doi indivizi, de obicei cu scopul de a obține plăcere sexuală și, în unele cazuri, reproducere. Este o componentă importantă a vieții umane și are o influență puternică asupra relațiilor interpersonale și a societății în general.

Când vorbim despre cum faci sex, ne referim la actul sexual în sine, care poate fi definit în diferite moduri în funcție de perspectiva și cultura din care provenim. Actul sexual poate implica activități precum penetrarea vaginală sau anală, sexul oral, masturbarea sau alte forme de stimulare sexuală. Deși acesta este o parte naturală a vieții umane, există multe tabuuri și prejudecăți legate de el, iar educația sexuală rămâne o problemă importantă în multe societăți.

Una dintre cele mai importante funcții ale sale este reproducerea. Actul sexual este necesar pentru a concepe un copil și este esențial pentru perpetuarea speciei umane. În timp ce sexul este văzut adesea ca o activitate plăcută și intimă între parteneri, este important să nu subestimăm importanța sa biologică și evolutivă.

Cu toate acestea, el are și un rol important în ceea ce privește relațiile interpersonale și sănătatea mentală și fizică. Actul sexual și cum faci sex poate fi o modalitate de a-ți arăta afecțiunea și de a întări legăturile cu partenerul tău, dar poate fi, de asemenea, o sursă de stres și anxietate dacă este făcut în mod neadecvat sau dacă există probleme legate de performanță.

Sexul poate fi, de asemenea, o modalitate de ați explora propria sexualitate și de a descoperi ceea ce îți place și ce nu îți place într-o relație amoroasă. Este important să îți cunoști propriul corp și să îți comunici nevoile și dorințele partenerului tău pentru a avea o experiență sexuală satisfăcătoare și sănătoasă.

Pe de altă parte, sexul poate fi asociat și cu riscuri și probleme de sănătate, cum ar fi bolile cu transmitere sexuală sau sarcina nedorită. Este important să fim conștienți de aceste riscuri și să luăm măsuri de precauție adecvate, precum ar fi utilizarea prezervativului sau utilizarea altor forme de contracepție.

Manipulare prin sex?

Multe femei te pot manipula prin sex atunci când își doresc să te testeze. Asta pentru a vedea dacă ești un disperat care insistă sau un bărbat care știe ce vrea și își vede de viața lui. Poți citi articolul apăsând pe: link-ul de mai jos:

sau poți intra în cursul pe care l-am creat special pentru problemele emoționale.

BENEFICII:

– nu te mai atașezi de femei așa de repede

– nu îți mai este frică să spui ceea ce simți și gândești

– nu o să mai suferi la despărțiri sau refuzuri

– nu o să mai fii nervos, frustrat, furios

– nu o să-ți mai fie frică să îți arăți slăbiciunile, să fii vulnerabil

– nu o să mai fii timid și rușinos

Asta în mai puțin de o lună – rapid și simplu

cum-se-face-sexul

Tipuri de sex – Cum sa faci sex?

Sexul vaginal

Când vine vorba de cum faci sex, mulți se gândesc direct la actul sexual penis-vagin. Cu toate acestea, nu este singurul tip de sex care există, dar este totuși un tip de activitate sexuală, și una care a ajuns pe această listă din motive evidente. 

Acesta este singurul tip de sex care necesită ca indivizii să folosească metode contraceptive dacă vor să evite o sarcină. 

tipuri de sex

Sex oral

Acest tip de activitate sexuală implică folosirea gurii pentru a stimula organele genitale. Pentru unii oameni, sexul oral este cel mai bun tip de sex, pentru alții nu este plăcut. Unora le poate plăcea să facă sex oral, dar nu le place să îl primească, sau invers. Toate sentimentele legate de acest sunt valabile și nu există un mod corect sau greșit de a reacționa la el.

O comunicare clară cu partenerul tău te poate ajuta să înțelegi cu ce vă simțiți amândoi confortabil când vine vorba de plăcerea orală. 

Sexul anal

Indiferent de gen, sex sau orientare sexuală, sexul anal poate fi practicat de oricine, dar asta nu înseamnă că este și pentru toată lumea. La fel ca în cazul tuturor tipurilor de activitate sexuală, este foarte important să discutați despre ceea ce vreți și ceea ce nu vă simțiți confortabil să faceți. 

De altfel, este important de știut că trebuie să folosiți lubrifianți atunci când faceți sex anal, deoarece anusul nu își creează în mod natural propria lubrifiere, iar acest lucru poate face sexul dureros dacă nu sunteți pregătiți. 

Masturbarea

Masturbarea, adică actul de a-ți face plăcere, este fără îndoială unul dintre cele mai bune și mai importante tipuri de sex pe care le poți avea. Acest tip poate arăta ca stimularea propriilor organe genitale, a anusului, a sfârcurilor sau a zonelor erogene. 


  🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


Hand jobs

Denumit fingerering sau hand jobs (în funcție de organul genital implicat), sexul “manual” este atunci când îți folosești mâinile pentru a-i oferi partenerului tău plăcere sexuală. Acest lucru se face prin stimularea organelor genitale, a anusului și/sau a altor zone erogene.

Sexul cu picioarele

Denumit de obicei “footjob”, acest tip presupune folosirea picioarelor pentru a stimula organele genitale ale partenerului sau stimularea picioarelor partenerului până la punctul de orgasm. Acest lucru poate însemna orice, de la atingerea sau frecarea până la introducerea degetelor în orificii.

Atingerea erotică

Din cap până în picioare, diferite părți ale corpului nostru oferă senzații diferite. Atingerile exploratorii ne permit să descoperim aceste zone erogene și reprezintă un tip de sex non-penetrativ care poate crea încredere și cunoaștere. 

Pentru unele persoane, este posibil să ajungă la orgasm doar prin stimularea sfârcurilor, în timp ce altele se pot bucura în egală măsură de atingeri erogene, îmbrățișări sau sărutări fără a atinge punctul culminant. 

Sex cu jucării

Folosirea jucăriilor sexuale pentru a stimula sexual corpul tău sau al partenerului. Aceste jucării pot fi orice, de la vibratoare, la dildo-uri sau dopuri pentru fund, și pot fi folosite singur sau cu cineva. 

Sex virtual

Sexul virtual înseamnă să folosești tehnologia pentru a te excita cu un partener care nu este fizic cu tine. De obicei însoțit de masturbare și/sau de o jucărie sexuală, sexul virtual reprezintă totul, de la sexting la sex prin telefon, la sex prin FaceTime și chiar participarea la petreceri sexuale virtuale.

BDSM Sex

BDSM este un fel de acronim pentru diferite aspecte și tipuri de perversiuni de putere și control. B și D sunt pentru bondage și disciplină, D și S sunt pentru dominare și supunere, iar S și M sunt pentru sadism și masochism.

Cheia aici este că BDSM implică un schimb de putere consensual, astfel că partenerul supus consimte ca partenerul dominant să controleze diverse situații. În ceea ce privește ce înseamnă, de fapt, sexul BDSM, poate varia de la purtarea unei legături la ochi până la a fi legat cu cravate și bătut cu o spatulă. 

Ce se întâmplă cu corpul tău atunci cand faci sex

Sexul este o activitate intimă care poate avea numeroase beneficii pentru sănătatea ta fizică și mentală. În timpul actului sexual, corpul tău trece prin unele schimbări interesante, iar unele dintre acestea pot avea efecte pozitive asupra sănătății tale. Este un aspect pe care ar fi bine să-l citești dacă nu ți-ai început viața sexuală și vrei să știi cum se face sexul.

ce-se-intampla-in corp-in-timpul-sexului

Iată tot ce se întâmplă cu corpul tău atunci când faci sex:

Creșterea pulsului și a tensiunii arteriale

Atunci când faci sex, corpul tău se activează și începe să pompeze sânge mai repede pentru a menține erecția (în cazul bărbaților) și pentru a ajuta la lubrifierea și la dilatarea vaginului (în cazul femeilor). Acest lucru poate duce la o creștere a pulsului și a tensiunii arteriale. Cu toate acestea, de obicei, aceste creșteri sunt temporare și nu sunt periculoase pentru persoanele sănătoase.

Eliberarea de endorfine și oxitocină

Sexul poate declanșa eliberarea de endorfine și oxitocină în creier. Endorfinele sunt substanțe chimice care au efecte analgezice și pot produce o senzație de euforie și fericire. Oxitocina este un hormon care poate produce o senzație de legătură și intimitate între parteneri. Aceste substanțe chimice pot avea efecte benefice asupra stării tale de spirit și pot ajuta la reducerea stresului și anxietății.

Creșterea fluxului sanguin și a circulației limfatice

Atunci când faci sex, fluxul sanguin crește la nivelul organelor sexuale, ceea ce poate ajuta la menținerea sănătății acestora. De asemenea, sexul poate stimula circulația limfatică, ceea ce poate ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

Arderi de calorii

Sexul poate fi o formă bună de exercițiu fizic. În timpul actului sexual, corpul tău poate arde între 100 și 300 de calorii, în funcție de intensitatea activității. De asemenea, acesta poate ajuta la creșterea tonusului muscular și poate îmbunătăți flexibilitatea.

Creșterea imunității

Actul sexual poate ajuta la creșterea imunității. Atunci când are loc, corpul tău produce mai mulți anticorpi, ceea ce poate ajuta la protejarea împotriva infecțiilor. De asemenea, sexul poate ajuta la reducerea inflamației în corp, ceea ce poate fi benefic pentru sănătatea generală.

Sfaturi despre cum se face sexul de calitate – Cum faci sex

Sexul este o parte importantă a oricărei relații și, cu toții dorim să avem parte de experiențe plăcute și satisfăcătoare în dormitor. 

sfaturi-pentru-sex-de-calitate

Așadar, iată 10 sfaturi esențiale pentru a îmbunătăți calitatea actului sexual, cum se face sexul și pentru a avea o viață sexuală mai satisfăcătoare:

Comunică deschis și sincer cu partenerul tău: 

Este important să vorbești cu partenerul tău despre nevoile și dorințele tale în ceea ce privește cum se face sexul. Comunicarea deschisă și sinceră vă poate ajuta să descoperiți ce vă place și să dezvoltați o mai bună înțelegere unul față de celălalt.

Explorează-ți propriul corp:

Înainte de a putea comunica nevoile tale cu partenerul, trebuie să-ți înțelegi mai întâi propriul corp. Explorează-ți propriile zone erogene și învață ce te face să te simți bine.

Descoperă și experimentează poziții sexuale noi: 

Încercați poziții sexuale noi pentru a vă îmbunătăți experiența actului în sine. Există multe poziții diferite care pot oferi senzații unice și plăcute.

Încercați jocurile erotice: 

Jocurile erotice pot fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți experiența sexuală. Aceste activități pot fi plăcute și distractive și pot ajuta la creșterea nivelului de excitație înainte de actul sexual propriu-zis.

Fii atent la nevoile partenerului tău:

Nu uita să acorzi atenție nevoilor partenerului tău și să fii dispus să încerci lucruri noi pentru a-i satisface nevoile.

Încearcă să te concentrați asupra plăcerii: 

În timpul actului sexual, încearcă să te concentrezi asupra plăcerii și să te bucuri de momentul prezent. Nu te gândiți la alte probleme sau griji și concentrează-te asupra experienței sexuale.

Fii deschis la feedback: 

Fii deschis la feedback și la sugestiile partenerului tău. Ascultă ceea ce are de spus și încearcă să te adaptezi și la nevoile și preferințele lui.

Încearcă să te relaxezi:

Înainte de actul sexual, încearcă să te relaxezi și să te eliberezi de stres. Stresul și anxietatea pot afecta negativ experiența sexuală, așa că încearcă să te concentrezi pe momentul prezent și să te bucuri de moment.

Fii creativ: 

Încercați să fiți creativ în dormitor și să vă îndepliniți fanteziile unul altuia. Porniți de la idei simple, precum ar fi schimbarea luminii sau a muzicii, și continuați să explorați împreună noi modalități de a vă îmbunătăți experiența sexuală.

Respectă limitele partenerului:

În timp ce este important să încercați lucruri noi și să experimentați împreună, este important să respecți și limitele partenerului. Comunică deschis și sincer cu partenerul și asigură-te că amândoi sunteți confortabili cu ceea ce faceți.

Cum se face sexul oral?

Sexul oral este o practică sexuală în care una dintre persoane își folosește gura și limba pentru a stimula genitaliile celeilalte persoane în scopul obținerii plăcerii sexuale. Iată câteva informații importante despre sexul oral:

 1. Comunicare și consens: Comunicarea deschisă și consensul sunt esențiale înainte de a începe orice activitate sexuală. Asigurați-vă că ambii parteneri sunt de acord să participe și să fie confortabili cu această practică.
 2. Igiene personală: Este important să aveți grijă de igiena personală înainte de a începe. Spălați-vă atent zona genitală și gura. Folosirea unui prezervativ dental (barieră de protecție) poate reduce riscul de transmitere a infecțiilor cu transmitere sexuală.
 3. Preludiu: Preludiul este important în sexul oral. Acesta poate implica săruturi, mângâieri, sărutări în alte zone ale corpului etc. Aceste gesturi pot contribui la creșterea excitației.
 4. Poziție: Alegeți o poziție confortabilă pentru amândoi. Fiecare cuplu poate alege cea mai potrivită poziție pentru ei, cum ar fi întins pe spate, în poziție de 69 sau în alt mod care vă face să vă simțiți confortabil.
 5. Utilizarea limbii și gurii: Limba și gura pot fi folosite pentru a stimula genitaliile partenerei. Acest lucru poate implica să lingi, să săruti sau să folosești gura pentru a crea senzații plăcute.
 6. Ascultarea partenerului: Este important să ascultați reacțiile partenerului și să comunicați în timpul actului sexual oral pentru a înțelege ce le place și ce nu.
 7. Varietate: Încercați diferite tehnici și ritmuri pentru a menține lucrurile interesante și plăcute pentru ambii parteneri.
 8. Siguranță: Ca și în cazul altor activități sexuale, protecția este importantă. Utilizarea prezervativelor dentale sau a barierei de protecție poate ajuta la reducerea riscului de transmitere a infecțiilor cu transmitere sexuală.
 9. Ieșire în siguranță: După terminarea actului sexual oral, este important să discutați cu partenerul și să continuați să aveți grijă de igiena personală.

Cum se face sex anal? Cum se face sexul anal?

Sexul anal este o activitate sexuală care implică penetrarea anusului cu un deget, o jucărie sexuală sau un penis. Este important să subliniem că implicarea în orice tip de activitate sexuală trebuie să fie consensuală, adică ambele părți implicate trebuie să fie de acord și să se simtă confortabil cu asta. Iată câțiva pași de bază pentru a avea sex anal în condiții de siguranță și plăcere:

 1. Comunicare: Este esențial să discutați cu partenerul despre intențiile și dorințele voastre înainte de a începe. Deschiderea comunicării vă poate ajuta să vă asigurați că sunteți amândoi confortabili și să stabiliți limitele și dorințele fiecăruia.
 2. Lubrifiere: Anusul nu produce aceeași cantitate de lubrifiere naturală ca vaginul, așa că este important să utilizați un lubrifiant pe bază de apă de bună calitate. Acest lucru reduce riscul de traumatisme sau disconfort.
 3. Pregătire: Curățați zona înainte de a începe, folosind o spălare cu apă caldă și săpun. Poate fi util să faceți o clismă pentru a vă asigura că anusul este curat.
 4. Relaxare: Este important ca partenerul care va fi penetrat să fie relaxat. Acest lucru poate fi obținut prin preludiu, masaj sau alte metode de relaxare.
 5. Poziții: Există mai multe poziții sexuale pe care le puteți încerca, iar alegerea depinde de confortul și preferințele voastre. Unele poziții pot oferi mai mult control sau acces.
 6. Intrarea: Intrarea trebuie să se facă cu grijă și într-un ritm care să fie confortabil pentru cel care este penetrat. Utilizați lubrifiant și începeți cu degetele sau o jucărie sexuală pentru a vă obișnui cu senzația înainte de a trece la penetrare.
 7. Îngrijire și igienă: După ce ați terminat, este important să aveți grijă de igiena personală. Spălați-vă cu atenție și păstrați zonele curate.
 8. Protecție: Utilizați întotdeauna un prezervativ pentru a reduce riscul de transmitere a infecțiilor cu transmitere sexuală.

Aminteșteți că sexul anal poate fi o experiență plăcută pentru unii, dar poate fi inconfortabil sau dureros pentru alții.

Ce inseamna cand visezi ca faci sex?

Visele despre sex sunt destul de comune și pot avea diverse semnificații, în funcție de contextul și detaliile specifice ale visului, precum și de interpretarea personală a individului. Visele despre sex pot reflecta o gamă largă de simboluri și emoții. Iată câteva interpretări generale ale viselor despre sex:

 1. Expresie a dorințelor sexuale: Acest tip de vis poate să reflecte dorințe sexuale sau o nevoie de intimitate și conexiune sexuală. Poate fi o modalitate de a-ți exprima sau de a-ți satisface nevoile și fanteziile sexuale într-un mediu sigur și privat.
 2. Nivelul de satisfacție sexuală: Visul poate reflecta starea ta actuală de satisfacție sau nesatisfacție în viața sexuală. Dacă visezi experiențe sexuale pozitive, acest lucru poate indica o perioadă de plăcere și satisfacție. În schimb, visele despre sex negativ pot sugera frustrări sau tensiuni sexuale.
 3. Echilibru și conexiune: Sexul în vis poate simboliza dorința de a găsi un echilibru între diferite aspecte ale vieții sau de a crea conexiuni mai profunde cu alte persoane.
 4. Anxietate sau frică: Dacă ai vise sexuale neplăcute sau ciudate, acestea pot indica o anxietate sau frică legată de sexualitate, relații sau situații personale.
 5. Ascunzișuri și subconștient: Uneori, visele despre sex pot scoate la suprafață gânduri, dorințe sau temeri ascunse în subconștientul tău.
 6. Imaginație creativă: Visele sexuale pot fi pur și simplu produsul imaginației tale și nu au întotdeauna o semnificație profundă sau simbolică.

Este important să rețineți că interpretarea viselor este subiectivă, și ceea ce înseamnă pentru o persoană nu trebuie să însemne același lucru pentru altcineva. De asemenea, este important să luați în considerare contextul personal și emoțiile pe care le aveți în vis pentru a obține o înțelegere mai precisă a semnificației visului.

Concluzie

În concluzie, dacă începi să înveți cum se face sexul si actul sexual este o artă, vei ajunge ca femeia să nu te uite.

Oricum dacă ai probleme cu actul sexual: ejaculare precoce, lipsa erecției sau lipsa poftei sexuale, poți programa o ședință de 1-la-1 apăsând pe link-ul de mai jos:

1-on-1 cu Miumin Muammer – BarbatulSuperior

sau poți intra în cursul pe care l-am creat special pentru problemele emoționale.

BENEFICII:

– nu te mai atașezi de femei așa de repede

– nu îți mai este frică să spui ceea ce simți și gândești

– nu o să mai suferi la despărțiri sau refuzuri

– nu o să mai fii nervos, frustrat, furios

– nu o să-ți mai fie frică să îți arăți slăbiciunile, să fii vulnerabil

– nu o să mai fii timid și rușinos

Asta în mai puțin de o lună – rapid și simplu

cum-se-face-sexul

Întrebări și răspunsuri frecvente

 Q: Ce ar trebui să faci după sex?

Este indicat ca după sex, mai ales dacă ești femeie, să urinezi pentru a evita o infecție neplăcută și să-ți faci un duș, lucru care se aplică pentru ambele sexe.

 Q: Cât de important este sexul într-o relație?

Actul sexual poate juca un rol în creșterea intimității între partenerii romantici, iar sexul regulat este legat de rate mai mici de divorț în rândul cuplurilor căsătorite. De asemenea, poate oferi beneficii pentru sănătatea fizică și psihologică, inclusiv reducerea stresului, îmbunătățirea somnului și stimularea funcției imunitare.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *