Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Masturbarea: ce este și ce efecte are?

CUPRINS

Masturbarea. Oare câți bărbați o practică fără să fie conștienti de efectele nocive asupra lor?

Înainte să începem să vorbim vreau să îți readuc aminte de câteva articole recente pe care le-am scris:

Top 10 Cărți Dezvoltare Personală

3 Motive De ce ajungi la Despărțire și Cum treci să treci peste o Despărțire

Ce înveți din filmul The Tao of Steve?

Acum putem continua articolul nostru.

Ce este masturbarea?

Ce este masturbarea

Masturbarea este actul de a stimula sexual organele propriului corp în scopul obținerii plăcerii sexuale. Acesta implică adesea atingerea, frecarea sau alte tipuri de stimulare a organelor genitale, dar poate include și alte zone erogene ale corpului. Masturbarea este o activitate sexuală normală și sănătoasă care este experimentată de mulți oameni, indiferent de gen sau vârstă.

Este important să menționăm că masturbarea este un subiect natural și normal în cadrul dezvoltării sexuale umane și este considerată o modalitate sigură de a explora propria sexualitate și de a-ți înțelege corpul. Este o activitate intimă și privată și fiecare persoană decide dacă să o practice sau nu.

Este, de asemenea, important să fie abordată cu respect pentru sine și cu conștientizarea adecvată a limitelor proprii și a respectului față de ceilalți. Dacă ai întrebări sau preocupări legate de acest subiect sau despre dezvoltarea ta sexuală, este bine să discuți cu o persoană de încredere sau cu un profesionist în domeniul sănătății sau al educației sexuale.


🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite pentru a face sex cu o femeie! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


Masturbarea la bărbați

Masturbarea la bărbați

Masturbarea este un act normal și sănătos pentru bărbați, precum și pentru femei. Aici sunt câteva lucruri specifice privind masturbarea la bărbați:

 1. Stimularea genitală: Masturbarea la bărbați implică de obicei stimularea penisului. Aceasta poate implica atingerea, frecarea sau mângâierea penisului pentru a obține plăcere sexuală și, în cele din urmă, orgasm.
 2. Explorarea corpului: Masturbarea poate fi o modalitate prin care bărbații își explorează corpul și învață despre reacțiile sale sexuale. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea unei mai bune înțelegeri a propriului corp și a ceea ce îi place și îl excita.
 3. Plăcere sexuală: Scopul principal al masturbării este de a obține plăcere sexuală și de a ajunge la orgasm. Acest lucru poate elibera tensiune sexuală acumulată și poate oferi o senzație generală de satisfacție.
 4. Sănătate sexuală: Masturbarea poate avea beneficii asupra sănătății sexuale a bărbaților. Ea poate ajuta la menținerea sănătății prostatei prin eliminarea fluidelor acumulate și poate contribui la menținerea sănătății aparatului reproductiv.
 5. Educație sexuală: Pentru mulți tineri, masturbarea poate juca un rol în educația sexuală, ajutându-i să învețe despre propriul corp și reacțiile sale sexuale înainte de a avea relații sexuale cu un partener.
 6. Limitarea excesului: La fel ca în cazul oricărei activități, masturbarea trebuie abordată cu măsură. Prea multă masturbare sau dependența de acest obicei ar putea avea impact negativ asupra sănătății mintale și a relațiilor interpersonale.

Masturbarea la femei

Masturbarea la femei

La fel ca și la bărbați este o activitate normală și sănătoasă și pentru femei. Iată câteva aspecte specifice despre masturbarea la femei:

 1. Stimularea genitală: Implică stimularea organelor genitale, în special a clitorisului și a vulvei. Aceasta poate include atingerea, frecarea sau mângâierea acestor zone pentru a obține plăcere sexuală.
 2. Explorarea propriului corp: Este o modalitate prin care femeile își pot explora corpul și pot învăța mai multe despre răspunsurile lor sexuale individuale. Aceasta poate ajuta la dezvoltarea unei mai bune înțelegeri a propriului corp și a ceea ce le provoacă plăcere.
 3. Plăcere sexuală: Scopul principal al masturbării este de a obține plăcere sexuală și, în cele din urmă, orgasm. Multe femei găsesc că masturbarea este o modalitate eficientă de a se relaxa și de a experimenta plăcere sexuală.
 4. Sănătate sexuală: Poate avea beneficii asupra sănătății sexuale a femeilor. Aceasta poate ajuta la menținerea sănătății vaginului prin menținerea circulației sanguine și a lubrifierii naturale.
 5. Educație sexuală: Poate fi un mod de educație sexuală, permitând femeilor să învețe mai multe despre corpul lor și despre ceea ce le face să se simtă bine în timpul activităților sexuale.
 6. Controlul stresului: Poate contribui la eliberarea tensiunii și la reducerea stresului. Asemenea bărbaților, femeile pot elibera endorfine și alte substanțe chimice care induc starea de bine.
 7. Limitarea excesului: La fel ca și în cazul bărbaților, masturbarea trebuie practicată cu măsură. Prea multă masturbare sau dependența de acest obicei pot avea impact negativ asupra sănătății mentale și a relațiilor interpersonale.

Ce efecte are masturbarea asupra organismului?

Ce efecte are masturbarea asupra organismului

Efecte benefice ale masturbării:

 1. Eliberarea tensiunii sexuale: Este o modalitate naturală de a elibera tensiunea sexuală acumulată în corp. Aceasta poate oferi o senzație de relaxare și satisfacție.
 2. Îmbunătățirea stării de spirit: Poate duce la eliberarea de endorfine și alte substanțe chimice care induc starea de bine în creier. Aceasta poate avea un efect pozitiv asupra stării de spirit și poate ajuta la reducerea stresului și anxietății.
 3. Explorarea sexualității personale: Oferă o modalitate sigură și privată de a explora și înțelege mai bine propriile dorințe, preferințe și reacții sexuale.
 4. Îmbunătățirea calității somnului: Pentru unii oameni, masturbarea înainte de culcare poate ajuta la inducerea somnului și la obținerea unui somn mai odihnitor.
 5. Sănătatea prostatei: Poate ajuta la menținerea sănătății prostatei la bărbați, deoarece ajută la eliminarea fluidelor acumulate în această zonă.
 6. Îmbunătățirea cunoașterii propriului corp: Este o modalitate prin care poți învăța mai multe despre răspunsurile tale sexuale individuale, ceea ce poate fi util în relațiile sexuale cu un partener.
 7. Reducerea durerii menstruale: La unele femei, orgasmele obținute prin masturbare pot ajuta la relaxarea mușchilor pelvieni și pot reduce durerea în timpul menstruației.
 8. Întărirea mușchilor pelvieni: Unele exerciții de masturbare pot implica contractarea și relaxarea mușchilor pelvieni, ceea ce poate duce la întărirea acestora și poate ajuta la menținerea sănătății organelor pelvine.

Efecte negative la masturbare (dacă se exagerează sau se utilizează în mod inadecvat):

Efecte negative la masturbare
 1. Obsesia sau dependența: Masturbarea excesivă sau obsesivă poate duce la dependență. Dacă devine o prioritate prea mare și începe să împiedice realizarea altor activități importante sau interacțiunile sociale, poate deveni problematică.
 2. Scăderea dorinței sexuale: În unele cazuri, masturbarea excesivă poate duce la o scădere a dorinței sexuale în relațiile cu partenerii reali. Acest lucru poate afecta viața sexuală în cuplu.
 3. Impactul asupra relațiilor: Dacă masturbarea în exces are un impact negativ asupra timpului și energiei disponibile pentru relații interpersonale, acest lucru poate afecta relațiile personale.
 4. Disfuncții sexuale: Pentru unii, masturbarea excesivă sau într-un mod agresiv poate duce la disfuncții sexuale, cum ar fi dificultăți în a atinge orgasmul în timpul relațiilor sexuale cu un partener.
 5. Sentimente de vinovăție sau rușine: Unele persoane pot dezvolta sentimente de vinovăție sau rușine legate de masturbare, în special dacă acestea provin din convingeri culturale sau religioase restrictive.
 6. Iritații sau disconfort genital: Prea frecventă sau în mod agresiv poate provoca iritații sau disconfort la nivelul organelor genitale.
 7. Efecte psihologice: În cazuri rare, persoanele care tind să o facă în exces pot dezvolta probleme legate de sănătatea mintală, cum ar fi anxietatea sau depresia.

🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite pentru a face sex cu o femeie! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


Mituri despre masturbare

Mituri despre masturbare

Există multe mituri și idei greșite despre masturbare care circulă în societate. Este important să separi faptele de ficțiune pentru a avea o înțelegere sănătoasă și corectă despre acest subiect. Iată câteva mituri comune:

 1. Cauzează orbire sau alte probleme fizice: Acest mit este complet neadevărat. Nu poate cauza orbire, nici alte probleme grave de sănătate. Este o activitate normală și sănătoasă.
 2. Doar adolescenții se masturbează: Este o activitate care poate fi experimentată de oameni de toate vârstele, nu doar adolescenții. Este un aspect normal al dezvoltării sexuale umane.
 3. Cauzează infertilitate: Nu există dovezi științifice care să susțină acest mit. În mod normal nu cauzează infertilitate. Capacitatea de a rămâne gravidă sau de a concepe nu este afectată de masturbare.
 4. Masturbarea face ca sexul cu un partener să fie inutil: Acest mit este infondat. Masturbarea și sexul cu un partener pot fi experiențe diferite și oferă plăcere în moduri distincte. Masturbarea nu face sexul cu un partener să fie inutil sau mai puțin satisfăcător.
 5. Numărul de orgasme trebuie să fie limitat: Corpul uman nu are un număr limitat de orgasme pe care le poate experimenta. Orgasmul este o reacție naturală a corpului și nu există niciun motiv să crezi că ar trebui să limitezi numărul de orgasme.
 6. Este o activitate rușinoasă sau murdară: Acest mit provine din convingeri culturale sau religioase restrictive. Este o activitate normală și sănătoasă și nu ar trebui să fie asociată cu sentimente de rușine sau murdărie.
 7. Masturbarea cauzează probleme de sănătate mentală: În mod normal nu cauzează probleme de sănătate mentală. Cu toate acestea, prea multă masturbare sau preocuparea excesivă pentru aceasta ar putea avea impact asupra stării tale mentale.
 8. Doar oamenii singuri se masturbează: Acest mit este complet neadevărat. Oamenii care sunt singuri sau în relații pot alege să se masturbeze. Este o activitate personală și nu este legată de statutul tău de relație.

Cum poți rezolva masturbarea excesivă?

Cum poți rezolva masturbarea excesivă?

Dacă simți că te confrunți cu masturbarea excesivă și dorești să găsești modalități de a gestiona această situație, iată câteva sfaturi pe care le poți urma:

 1. Conștientizează obiceiurile: Începe prin a fi conștient de cât de des te masturbezi și în ce circumstanțe. Acest lucru îți va oferi o perspectivă mai clară asupra situației.
 2. Identifică factorii declanșatori: Încearcă să identifici ce anume te determină să te masturbezi excesiv. Poate fi stresul, plictiseala sau alte emoții. Înțelegerea factorilor declanșatori poate ajuta la dezvoltarea unor strategii de gestionare.
 3. Stabilește obiective: Setează-ți obiective realiste cu privire la frecvența masturbației. Poate doriți să reduceți numărul de sesiuni de masturbare săptămânal sau să găsiți modalități de a înlocui această activitate cu altele sănătoase.
 4. Găsește activități alternative: Când simți dorința de a te masturba, încercă să te implici în alte activități care să te distragă. Alege activități care îți plac și care îți ocupă timpul și atenția.
 5. Folosește tehnici de reducere a stresului: Dacă stresul joacă un rol în masturbarea excesivă, învață tehnici de reducere a stresului, cum ar fi meditația, yoga sau exercițiile de respirație. Aceste tehnici te pot ajuta să gestionezi mai bine emoțiile.
 6. Caută ajutor profesionist: Dacă simți că nu poți controla comportamentul tău de masturbare și că acesta îți afectează viața în mod semnificativ, poate fi util să consulți un terapeut sau un consilier specializat în sănătate mintală sau în sănătate sexuală.
 7. Învață despre sexualitate: Educația sexuală adecvată poate ajuta la întelegerea normalității și a variabilității comportamentului sexual uman. Poate că învățând mai multe despre acest subiect, vei simți o mai mare înțelegere și control asupra propriului comportament.
 8. Implică-te în activități sociale: Socializarea cu prieteni și participarea la activități sociale poate să îți ocupe timpul și să te distragă de la gândurile legate de masturbare.

Este important să găsești o abordare care funcționează pentru tine și să fii răbdător cu tine însuți în timpul acestui proces. Dacă simți că nu poți face față singur acestei situații, un profesionist în domeniul sănătății mintale sau al sănătății sexuale te poate ajuta să dezvolți strategii eficiente de gestionare.

Despre practicarea curentului NoFap

Despre practicarea curentului „NoFap”

Nofap este o mișcare și un concept care se concentrează pe renunțarea la masturbare și la consumul de pornografie pentru diverse motive, precum sănătatea mentală, spiritualitatea, dezvoltarea personală și îmbunătățirea relațiilor interpersonale. Numele “nofap” provine din termenii “no” (nu) și “fap” (un termen argotic pentru masturbare), sugerând abstinența de la masturbare.

Deși Nofap are susținători pasionați care cred în beneficiile renunțării la masturbare și pornografie, trebuie menționat că aceasta este o alegere personală și nu există dovezi științifice solide care să confirme în mod categoric că masturbarea moderată și consumul rațional de pornografie au efecte dăunătoare asupra sănătății fizice sau mentale.

Unii oameni pot simți că au beneficii personale din a participa la mișcarea Nofap, cum ar fi mai multă energie, concentrare îmbunătățită sau o mai bună conexiune cu partenerii lor. Însă, fiecare persoană este diferită, iar ceea ce funcționează pentru unii nu funcționează neapărat pentru toți.

Dacă decizi să explorezi ideea de a renunța temporar la masturbare și pornografie ca parte a mișcării Nofap, este important să o faci într-un mod sănătos și să fii atent la nevoile și reacțiile propriului corp și minte.

Beneficiile curentului NoFap

Mișcarea NoFap susține că renunțarea la masturbare și la consumul de pornografie poate aduce anumite beneficii. Este important să menționez că aceste beneficii sunt subiective și pot varia de la persoană la persoană. În timp ce unii oameni afirmă că au observat îmbunătățiri semnificative prin adoptarea NoFap, trebuie să fii conștient că nu există suficiente dovezi științifice pentru a susține toate afirmațiile. Iată câteva dintre beneficiile pretinse ale curentului NoFap:

 1. Energie sporită: Unii susținători ai NoFap susțin că au observat o creștere a energiei și a vitalității odată ce au renunțat la masturbare și pornografie.
 2. Îmbunătățirea concentrării: Unii oameni afirmă că renunțarea la masturbare și pornografie le-a îmbunătățit capacitatea de concentrare și claritatea mentală.
 3. Îmbunătățirea stimei de sine: Renunțarea la obiceiurile legate de masturbare și pornografie ar putea contribui la îmbunătățirea stimei de sine și a încrederii în sine pentru unele persoane.
 4. Îmbunătățirea relațiilor: Unii cred că renunțarea la pornografie și masturbare poate îmbunătăți conexiunile și relațiile lor interpersonale.
 5. Motivație crescută: Susținătorii NoFap pot susține că au observat o creștere a motivației și a dorinței de a-și atinge obiectivele.
 6. Îmbunătățirea vieții sexuale: Unii oameni afirmă că renunțarea temporară la masturbare și pornografie le-a ajutat să aibă o relație mai sănătoasă cu sexualitatea lor și să îmbunătățească experiența sexuală cu partenerii.

Este important să menționăm că beneficiile resimțite de fiecare individ sunt subiective și pot depinde de diferitele situații personale. De asemenea, nu toți oamenii vor observa aceleași efecte și, în unele cazuri, anumite afirmații pot fi influențate de așteptări sau de efectul placebo. Dacă alegi să explorezi NoFap, asigură-te că îți asculți propriul corp și ai grijă să nu te simți stresat sau vinovat dacă nu observi aceleași efecte precum alții.

De ce ne masturbam?

Masturbarea este un comportament sexual normal și sănătos, practicat de mulți oameni în întreaga lume. Există mai multe motive pentru care oamenii se masturbează, iar acestea pot varia de la aspecte fizice și psihologice până la aspecte sociale și culturale. Iată câteva dintre motivele comune:

 1. Plăcere și eliberare sexuală: Masturbarea poate aduce plăcere și eliberare sexuală. Stimularea genitală poate duce la orgasm, eliberând tensiunea sexuală acumulată.
 2. Explorare a propriei sexualități: Masturbarea poate fi o modalitate de a descoperi și de a explora propria sexualitate. Oamenii pot învăța ce le place și ce nu, ceea ce poate contribui la o mai bună comunicare într-o relație sexuală.
 3. Relaxare și reducere a stresului: Activitățile sexuale, inclusiv masturbarea, pot contribui la reducerea stresului și a tensiunii. Eliberarea de endorfine în timpul orgasmului poate avea un efect relaxant.
 4. Îmbunătățirea calității somnului: Pentru mulți oameni, masturbarea poate avea un efect liniștitor și poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului.
 5. Menținerea sănătății genitale: Pentru bărbați poate contribui la menținerea sănătății prostatei, prin eliminarea fluidelor acumulate. De asemenea, pentru femei, poate ajuta la menținerea sănătății vaginale.

Tipuri de masturbare

Masturbarea este o experiență foarte personală și fiecare persoană are preferințe și tehnici diferite. În timp ce variabilitatea este mare, iată câteva tipuri comune de masturbare:

 1. Masturbarea manuală: Este cel mai obișnuit tip de masturbare, în care se folosește mâna pentru a stimula organele genitale.
 2. Utilizarea jucăriilor sexuale: Mulți oameni folosesc jucării sexuale pentru a-și spori plăcerea. Acestea pot include vibratoare, dildo-uri sau alte accesorii special concepute pentru stimularea sexuală.
 3. Masturbarea cu apă: Unele persoane preferă să folosească apă în timpul masturbării, cum ar fi prin duș sau baie. Acest lucru poate adăuga o senzație diferită și poate fi o metodă relaxantă.
 4. Masturbarea sub haine: Unii oameni preferă să se masturbeze prin haine, fără a le înlătura complet. Acest tip de masturbare poate aduce o altă dimensiune la experiență.
 5. Masturbarea cu fantasme sau vizualizări: Unele persoane se masturbează folosind imaginația și fantasmele sexuale. Pot vizualiza scenarii erotice sau pot folosi materiale pornografice.
 6. Masturbarea reciprocă: În cupluri, masturbarea reciprocă poate fi o modalitate de a împărtăși intimitatea sexuală și de a experimenta plăcerea împreună.
 7. Masturbarea anală: Pentru unii oameni, stimularea zonei anale poate fi o modalitate de a experimenta plăcere sexuală. Pot folosi degetele, jucării sexuale sau alte tehnici.
 8. Masturbarea în locuri publice: Pentru unii, ideea de a se masturba în locuri publice poate adăuga elementul excitant al riscului și al interzisului.

Tehnici de masturbare la femei

Masturbarea este o experiență intimă și personală, iar fiecare femeie descoperă tehnici care funcționează cel mai bine pentru ea. Aici sunt câteva tehnici de masturbare pe care mulți oameni le găsesc plăcute:

 1. Stimularea clitoridiană: Clitorisul este o zonă extrem de sensibilă la femei și este adesea punctul central al masturbării. Poți folosi mișcări circulare, presiune ușoară sau variate pentru a explora ce te simți cel mai bine.
 2. Utilizarea jucăriilor sexuale: Vibratoarele sau alte jucării sexuale pot aduce o altă dimensiune la experiența de masturbare. Există o varietate de opțiuni disponibile pentru a satisface diferite preferințe.
 3. Stimularea vaginală: Pentru unele femei, stimularea zonei vaginale este o modalitate de a atinge plăcere. Degetele pot fi folosite pentru a explora această zonă, sau poți utiliza jucării sexuale concepute pentru penetrare.
 4. Masturbarea sub apă: Pentru o experiență mai diferită, poți încerca să te masturbezi în timpul unui duș sau al unei băi. Apa poate adăuga o senzație plăcută și poate ajuta la relaxare.
 5. Stimularea mameloanelor: Pentru unele femei, stimularea mameloanelor poate contribui la plăcere sexuală. Poți experimenta cu mișcări ușoare sau variate, în funcție de preferințele tale.
 6. Masturbarea cu imaginație: Folosirea imaginației și a fantasmei sexuale poate fi o modalitate de a crește excitația în timpul masturbării. Poți vizualiza scene erotice sau să îți amintești momente plăcute.
 7. Combinația de stimulări: Experimentează diferite tipuri de stimulare simultan sau în succesiune. De exemplu, poți stimula clitorisul și vaginul în același timp.
 8. Respirația conștientă: Concentrarea pe respirație poate adăuga o dimensiune suplimentară la experiența de masturbare. Practicarea respirației conștiente poate ajuta la relaxare și la intensificarea plăcerii.

Subliniem că nu există o tehnică “corectă” sau “greșită” de masturbare, iar fiecare femeie are propriile preferințe și ritmuri. Comunicarea cu partenerul tău despre preferințele tale și explorarea corpului tău într-un mod sigur și consensual sunt chei pentru o experiență sexuală sănătoasă.

Tipuri de masturbare la bărbați

Masturbarea la bărbați este, de asemenea, o experiență personală și fiecare individ descoperă tehnici care îi aduc plăcere. Iată câteva tehnici comune de masturbare pe care unii bărbați le găsesc satisfăcătoare:

 1. Masturbarea manuală: Aceasta este cea mai obișnuită tehnică, în care bărbații folosesc mâna pentru a stimula penisul. Mișcările pot varia în funcție de preferințe, cum ar fi mișcări circulare, de sus în jos sau lateral.
 2. Utilizarea lubrifiantului: Lubrifianții pot reduce frecarea și pot face experiența mai plăcută. Pot fi utilizate variate tipuri de lubrifianți pe bază de apă sau silicon, în funcție de preferințe.
 3. Stimularea prostatei: Pentru unii bărbați, stimularea prostatei poate aduce o altă dimensiune la masturbare. Acest lucru poate fi realizat cu degetele sau cu jucării sexuale concepute pentru acest scop.
 4. Utilizarea jucăriilor sexuale: Vibratoarele, mâinile libere sau alte jucării sexuale pot fi incorporate în rutina de masturbare pentru a intensifica plăcerea.
 5. Stimularea cu apă caldă: Unii bărbați preferă să se masturbeze în timpul unui duș sau al unei băi, beneficiind de senzația apei calde și de confortul unei zone private.
 6. Masturbarea cu imaginație: Așa cum se întâmplă și la femei, fantasmele sexuale sau imaginația pot adăuga o dimensiune suplimentară la masturbare.
 7. Exerciții de control ejaculatoriu: În timpul masturbării, bărbații pot practica tehnici de control al ejaculării pentru a prelungi durata actului sexual.
 8. Varierea ritmului și presiunii: Experimentarea cu diferite ritmuri și presiuni poate aduce variabilitate și poate contribui la intensificarea plăcerii.
 9. Stimularea altor zone erogene: Bărbații pot explora stimularea altor zone erogene, cum ar fi sfârcurile sau zona perianală, pentru a descoperi ce le aduce plăcere.

Este important să subliniem că practicarea masturbării este normală și sănătoasă și că nu există o tehnică “corectă” sau “greșită”. Fiecare persoană are propriile preferințe, și comunicarea deschisă și consensuală cu partenerul sau partenera despre dorințe și limite este esențială într-o relație.

Concluzia

Tot ceea ce ți-am prezentat mai sus este rezultat cercătărilor mele din diferite surse de informații. Părerea mea strict personală este:

Masturbarea este benefică în cantități mici și lipsit de pornografie. Îți va aduce beneficii atâta timp cât nu te duci în exces.

🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite pentru a face sex cu o femeie! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *