fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Ce înseamnă prieteni cu beneficii?

CUPRINS

În zilele noastre, există o mulțime de tipuri de relații pe care poți să alegi să le ai, iar acest lucru poate genera anumite situații neclare, care pot duce la dezamăgiri și inimi frânte. Un exemplu este tipul de relație prieteni cu benificii.

Și nu, nu zic ca este un lucru rău că există câte un gen de relație pentru fiecare tip de persoană. Zic doar că poate fi greu să fii deschis și să spui exact ceea ce îți dorești, iar asta poate creea situații neplăcute.

Pentru a evita toate aceste lucruri trebuie să începi să te analizezi, să te informezi și să-ți dai seama ce îți dorești mai exact de la tine și cei din jurul tău. Iar primul pas pentru asta, este chiar aici. 

Ce înseamnă prieteni cu beneficii

O relație de tip prieteni cu beneficii este una în care două persoane se întâlnesc dezinvolt și fac sex fără sentimente romantice implicate și fără niciun angajament pe termen lung între ei. De obicei, celor doi oameni le place cu adevărat să petreacă timp împreună, dar nu sunt interesați unul de celălalt din punct de vedere romantic. O situație de acest fel este, de asemenea, de obicei non-monogamă, ceea ce înseamnă că persoanele implicate pot, de asemenea, să se întâlnească și să facă sex cu alte persoane.

Fiecare relație de tip prieteni cu beneficii este diferită.  Nu există reguli stabilite despre ceea ce aceștia fac sau nu fac împreună. Totul depinde de preferințele personale ale celor două persoane implicate.

Termenul implică, de obicei, că cele două persoane fac sex, dar unii prieteni cu beneficii ar putea dori pur și simplu să se îmbrățișeze și să împărtășească toate tipurile de intimitate fizică, cu excepția sexului. Unii prieteni cu beneficii merg, de asemenea, la întâlniri ocazionale, urmăresc spectacole împreună, dorm unul la celălalt, se îmbrățișează și alte lucruri asociate cu relațiile romantice. Alți FWB ar putea prefera să se întâlnească doar noaptea pentru sex. Unii ar putea dori să învețe unul despre viața celuilalt și să se susțină emoțional, așa cum o fac și orice alți prieteni, în timp ce alții ar putea prefera să mențină conversația ușoară și să nu intre prea adânc în intimitatea personală. 

Cheia este că ambii parteneri să fie pe aceeași pagină cu privire la așteptări, să se simt bine cu privire la nivelul de implicare dintre ei și să se simtă confortabil cu ceea ce se întâmplă și nu se întâmplă între ei.

Unii oameni cred că doar pentru că nu-ți iei un angajament romantic înseamnă că nici nu îți asumi vreo obligație față de celălalt și că nu trebuie să îți pese de bunăstarea lui/ei. Dar, adevărul este că chiar și cel mai lipsit de sentimente sex ocazional necesită totuși bunătate și sensibilitate pentru bunăstarea oricărei persoane cu care te culci. Indiferent de starea relației tale sau de felul în care te simți sau nu te simți pentru ei, rareori există o scuză pentru a fi nepoliticos sau nerespectuos.


Vrei să înveți mai ușor și rapid o prietenie cu beneficii?

Te invit să te înscri în cursul THE AUTHENTIC WAY OF ONLINE GAME.

BENEFICII:

– cum să abordezi femei și să nu-ți mai iei seen

– cum să ajungi să ai momente intime cu ea

– cum să ajungi la întâlnire cu aproape toate femeile cu care vorbești

– cum să devii încrezător și sigur pe tine

– cum să scapi de masturbare și pornografie

– cum să ai câte femei îți dorești tu

Asta în mai puțin de 2 luni de zile – rapid și simplu, deloc complicat

prieteni-cu-benificii

De ce unele persoane aleg să aibă o relație cu beneficii

A nu avea niciun fel de obligație, precum ar fi lipsa de angajament emoțional, investiția emoțională sau obligațiile atât formale, cât și informale ale unei relații  poate fi atrăgător pentru oameni din diferite motive. Oamenii care au o preferință pentru relațiile non-monogame și cei care nu au timp sau nu au interes pentru eforturile emoționale sau angajamentul de timp al unei relații tradiționale ar putea prefera un scenariu de tip prieteni cu beneficii. De asemenea, cineva care a avut experiențe negative în relațiile anterioare și nu este pregătit să se deschidă emoțional poate profita de beneficiile fizice ale unei astfel de relații, fără a-și sacrifica sentimentul de siguranță într-o relație serioasă. 

prieteni-cu-beneficii

Un alt motiv ar fi, de exemplu, persoanele care se identifică ca aromantice sau care nu au niciun interes pentru atracția romantică, iar o relație de tip prieteni cu beneficii poate fi perfectă pentru ei.  Sau există parteneri care se află deja în relații romantice deschise și sunt în caută doar să împlinească nevoile sexuale.

Dacă te gândești să intri într-o relație de prieteni cu beneficii, există câteva puncte cheie care te vor ajuta să determini dacă o conexiune ocazională este cu adevărat benefică pentru tine, din toate punctele de vedere. 

Iată câteva întrebări pe care să ți le pui:

 • Care sunt nevoile/dorințele/așteptările mele într-o relație de prieteni cu beneficii?
 • Se va schimba prietenia noastră dacă devine o relație de prieteni cu beneficii?
 • Cum mă pot simți dacă relația mea cu prietenul meu se schimbă/se termină?
 • Cum mă pot simți dacă prietenul meu începe o relație cu altcineva?
 • Cum voi avea grijă de mine într-o relație de prieteni cu beneficii (de exemplu, cum mă voi proteja împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS) și a sarcinii neplanificate (dacă este cazul)?
 • Cum voi vorbi cu partenerul(i) mei despre lucruri precum sănătatea sexuală și consimțământul?

10 reguli pentru o prietenie cu beneficii reușită

Cunoaște-te pe tine însuți

Dacă vrei cu adevărat să urmezi o relație de tip prieteni cu beneficii, mai întâi trebuie să te cunoști pe tine însuți. Ești cu adevărat capabil să menții totul casual, fără să prinzi sentimente?

Ești cu adevărat interesat de o situație temporară, cu jumătate de normă, în loc de o relație serioasă, monogamă?

Te mulțumești cu prietenii cu statut de beneficii atunci când chiar vrei mult mai mult?

Numai tu poți răspunde la aceste întrebări. Dacă ești capabil să consideri relația ceva obișnuit și să faci acest lucru cu respect, probabil că este în regulă să continui.

Dacă ești capabil să comunici bine și să stabilești limite sănătoase, nu ar trebui să ai un timp prea dificil în gestionarea acestui tip de relație ocazională.

prieteni-cu-beneficii

Prioritizează consimțământul

Chiar dacă ai acceptat să fiți prieten cu beneficii, asta nu înseamnă că oricare dintre voi poate să apară și să aștepte beneficii. Păstrați consimțământul în prim-planul minții.

Întreabă mai degrabă decât a presupune. Fă planuri în loc să apari spontan. Urmând câteva reguli de bază de consimțământ, este mai probabil să te descurci cu succes într-o relație de prieteni cu beneficii.

Fii clar cu privire la starea relației

Nu presupune că ești într-o relație de prieteni cu beneficii. Clarificați natura relației! 

Dacă nu te simți confortabil să clarifici relația, atunci probabil că nu ești suficient de matur pentru a fi într-una.

Fii sincer

Nu minți!

Dacă ești ocazional, ar trebui să fii confortabil să admiți că te întâlnești cu alte persoane sau să-i spui partenerului tău că pur și simplu nu ești interesat să îndeplinești aspectul de beneficiu al relației la un moment dat.

Nu vei proteja niciodată sentimentele cuiva mințindu-l. De asemenea, nu te minți pe tine însuți. Dacă într-adevăr ai sentimente mari pentru prietenul tău, nu-ți spune că ești capabil de o astfel de relație.

Dacă o faci, te vei îndrepta direct spre suferință.

Setează așteptările unei prieteni cu beneficii

O relație de prieteni cu beneficii necesită stabilirea așteptărilor. Cât de des vei ieși? Care sunt regulile când ieșiți împreună în public?

Puteți să faceți selfie-uri împreună și să le postați online sau este ceva ce nu doriți public?

Dacă vorbiți despre asta, vă va ajuta să ajungeți pe aceeași pagină și să evitați potențialul de comunicare greșită și sentimente rănite. Fii sincer despre ceea ce vrei!

Fiți prieteni adevărați

Aceasta ar trebui să fie de fapt una dintre regulile principale. Ai nevoie de o fundație de prietenie reală pentru a fi prieten cu beneficii. 

Dacă ai de gând să adaugi elementul de prietenie, comportă-te ca un prieten.

Cu alte cuvinte, nu-i trata altfel decât ai trata un alt prieten. Nu îi lipsi de respectul timpului, gândurilor sau sentimentelor doar pentru că nu sunteți într-o relație romantică.

Tratează-i cu respectul, bunătatea și compasiunea cu care ai trata și orice alt prieten.

Comunicați des

Relația prietenilor cu beneficii este probabil temporară. Asigură-te că comunicați pe măsură ce lucrurile se schimbă.

Dacă începi să te întâlnești cu cineva cu care crezi că ai putea deveni serios, anunță-l, astfel încât să înțeleagă de ce s-ar putea să nu vrei să continui partea de beneficii a relației. 

Când ești gata să se încheie relația, fii clar și în acest sens. Comunicarea eficientă este dificilă.

Chiar și atunci când nu ești menit să ai sentimente romantice, poate fi totuși dureros să auzi că cineva merge mai departe atunci când tu te bucuri de relație — și dureros să fii cel care trebuie să meargă mai departe.

Fii în siguranță

Chiar dacă alegi o relație de prieteni monogami cu beneficii în care nu te culci cu nimeni altcineva, practică siguranța sexuală.

Chiar dacă s-ar putea să vrei să crezi că cealaltă persoană a fost complet directă cu privire la istoricul și actuala stare de sănătate, este mai bine să fii sigur decât să-ți pară rău.

Vei avea o șansă mai mare de a evita sarcinile neplanificate, precum și infecțiile cu transmitere sexuală atunci când luați măsurile de precauție de bază.

Discutați despre contraceptivele pe care le utilizați confortabil și asigurați-vă că aranjamentele pentru achiziționarea acestora par echitabile pentru ambele părți.

Dacă știți că partea de beneficii a relației este probabil să se întâmple în orice moment, este important să aveți metode contraceptive disponibile pentru a fi în siguranță.

Nu fi gelos

Știi că nu ar trebui să captezi sentimente… așa că de ce ești gelos când încep să se întâlnească cu altcineva? Oamenii sunt complicați.

Chiar dacă ești fericit cu relația, s-ar putea să te supere pierderea conexiunii, a afecțiunii și a beneficiilor sexuale atunci când celălalt alege să meargă mai departe cu altcineva.

Nu uita: gelozia nu își are locul într-o relație de prieteni cu beneficii. Vrei ca prietenul tău să fie fericit, nu? Vrei să găsească relația pe care și-o dorește cu adevărat, da?

Atunci, fii fericit pentru el, chiar dacă asta schimbă relația cu tine. 

Alege cu înțelepciune

Când alegi un partener de beneficii, alege cu înțelepciune. Dacă cineva este indiscret cu privire la ceilalți iubiți, este foarte probabil să fie la fel de indiscret și în privința ta.

Asigură-te că alegi un partener suficient de matur pentru relația casual pe care o doriți și capabil să respecte limitele.

De asemenea, alte reguli de bază în ceea ce privește alegerea partenerilor includ evitarea alegerii pe cineva cu care dorești de fapt să fii într-o relație serioasă. Dacă ai deja sentimente, știi că este mult prea târziu pentru a le evita.

Nu te mulțumi și nu alege pe cineva despre care știi că are sentimente romantice pentru tine. Acest lucru nu se va termina bine.

Când este recomandat să evitați o prietenie cu beneficii

Este recomandat să eviți o relație de tip prieteni cu beneficii dacă:

 • Partenerul tău actual vrea ca relația voastră serioasă să se transforme doar într-una cu beneficii
 • Ai sentimente pentru posibilul partener cu beneficii
 • Posibilul partener cu beneficii are sentimente pentru tine
 • Ești îndrăgostit de altcineva
 • Este îndrăgostit de altcineva
 • Ești o persoana care se atașează de oameni foarte repede
 • Ești o persoană geloasă
 • Este o persoană geloasă
 • Ești o persoană care are nevoie de foarte multă atenție 
 • Este o persoană care are nevoie de foarte multă atenție

Concluzia

Poți ajunge la prieteni cu benificii învătând „JOCUL”.

Dacă nu știi cum să vorbești cu o femeie, cum să porți o conversație, nu găsești subiecte de discuție, te invit să dai CLICK mai jos pentru a te înscrie:

https://barbatulsuperior.ro/acasa/authentic-way-of-online-game-dezvoltare-personala/

Un alt start bun ar fi TINDER.


BENEFICII:

– cum să abordezi femei și să nu-ți mai iei seen

– cum să ajungi să ai momente intime cu ea

– cum să ajungi la întâlnire cu aproape toate femeile cu care vorbești

– cum să devii încrezător și sigur pe tine

– cum să scapi de masturbare și pornografie

– cum să ai câte femei îți dorești tu

Asta în mai puțin de 2 luni de zile – rapid și simplu, deloc complicat

prieteni-cu-benificii

Întrebări și răspunsuri frecvente

 Q: Este o idee bună să ai un prieten cu beneficii?

Dacă simți că asta îți dorești și știi că îți poți asuma toate aspectele unei relații de tip prieteni cu benefici, atunci da. 

 Q: Prietenii cu beneficii vorbesc zilnic?

Fiecare relație de tip prieteni cu beneficii este diferită, iar acest aspect depinde foarte mult de cei doi parteneri.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *