fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Ejacularea precoce: Cauze și Soluții

CUPRINS

Chiar dacă am vorbit în trecut despre ejacularea precoce și lipsa erecției într-un videoclip pe Youtube, am să discut aici mult mai amânunțit. Pentru a vedea întreg videoclipul apasă pe link-ul de mai jos:

Ejaculare precoce – Lipsa Erecției – Cauze și Efecte – YouTube

Vom lua această temă din articol pas cu pas pentru a-ți oferi mai multe informații pe care, probabil, nu le știai.

Ce înseamnă ejacularea? Ce este ejacularea?

Ce înseamnă ejaculare?

Ejacularea este procesul prin care un bărbat eliberează lichid seminal din penis în timpul orgasmului. Acest lichid seminal conține spermatozoizi și alte substanțe care contribuie la procesul de reproducere. Ejacularea poate avea loc în timpul activității sexuale sau în timpul unui orgasm, iar procesul este controlat de sistemul nervos.

Ejacularea poate fi împărțită în două categorii principale:

 1. Ejacularea normală (ejacularea tipică): Acesta este tipul obișnuit de ejaculare care are loc în timpul orgasmului și eliberează lichid seminal prin uretra. Acest lichid seminal conține spermatozoizi și este eliberat în vagin în timpul actului sexual.
 2. Ejacularea retrogradă: Acesta este un tip neobișnuit de ejaculare în care lichidul seminal este împins în vezica urinară în loc de a fi eliminat prin penis. Acest lucru se întâmplă din cauza unor probleme cu mușchiul care separă vezica urinară de uretră și poate fi asociat cu anumite condiții medicale sau intervenții chirurgicale.

Ejacularea nu este exclusiv legată de actul sexual și orgasm; acesta poate să apară și în alte contexte, cum ar fi în timpul visurilor sau a unei activități sexuale în solitudine. Ejacularea este un aspect normal al funcționării sistemului reproducător masculin și poate varia în ceea ce privește cantitatea și consistența lichidului seminal.


🔊 Așadar descoperă cum poți ajunge la sex cu femeile mult mai ușor ! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele dating-ului cu succes.


Ce înseamnă ejacularea precoce? Ce este ejacularea precoce?

Ce înseamnă ejaculare precoce?

Ejacularea precoce, cunoscută și sub numele de ejaculare prematură sau ejaculare rapidă, este o problemă sexuală masculină caracterizată prin eliberarea involuntară și precoce a lichidului seminal în timpul actului sexual sau înainte de a-și dori acest lucru. De obicei, ejacularea este considerată precoce atunci când apare înainte de a avea loc satisfacția sexuală pentru ambii parteneri.

Ejacularea precoce poate fi clasificată în două categorii principale:

 1. Ejaculare precoce primară: Aceasta este o formă cronică de ejaculare precoce care apare încă de la începutul vieții sexuale a unei persoane. Persoana care suferă de ejaculare precoce primară are dificultăți constante în a controla ejacularea în timpul actului sexual.
 2. Ejaculare precoce secundară: Aceasta este o formă mai puțin comună și apare ulterior în viața sexuală a unui bărbat, de obicei după ce a avut o perioadă de control asupra ejaculării. Această formă poate fi cauzată de stres, anxietate, probleme de relație, probleme de sănătate sau alte factori.

Care sunt cauzele ejaculării precoce?

Cauzele ejaculare precoce

Ejacularea precoce poate fi cauzată de o varietate de factori, care pot fi de natură psihologică, biologică sau legată de experiența sexuală. Este important să înțelegeți că cauza exactă a ejaculării precoce poate varia de la o persoană la alta, iar în unele cazuri, pot exista mai multe cauze care contribuie la această problemă. Iată câteva dintre cauzele posibile ale ejaculării precoce:

 1. Factori psihologici:
  • Anxietatea și stresul: Grijile legate de performanța sexuală sau stresul general pot contribui la ejacularea precoce. Acest lucru poate duce la o creștere a excitării și la o pierdere a controlului ejaculării.
  • Depresia: Depresia poate afecta dorința sexuală și controlul ejaculării.
  • Traume sexuale anterioare: Experiențe traumatice legate de sex din trecut pot avea un impact asupra controlului ejaculării.
 2. Factori biologici:
  • Nivelele scăzute de serotonin: Serotonina este un neurotransmițător care poate influența controlul ejaculării. Nivele scăzute de serotonin pot fi implicate în ejacularea precoce.
  • Probleme hormonale: Deseori, tulburările hormonale pot afecta funcționarea sistemului reproducător.
  • Inflamația prostatei: Prostatita cronică sau alte probleme de sănătate ale prostatei pot contribui la ejacularea precoce.
 3. Factori legați de experiența sexuală:
  • Nivele ridicate de excitare sexuală: Pentru unii bărbați, nivelurile ridicate de excitare pot duce la ejaculare precoce.
  • Lipsa experienței sexuale: Persoanele care nu au avut multă experiență sexuală pot fi mai susceptibile să aibă dificultăți în controlul ejaculării.
 4. Factori de relație:
  • Probleme de comunicare: Dificultățile în comunicarea cu partenerul pot duce la anxietate și stres, contribuind la ejacularea precoce.

🔊 Așadar descoperă cum poți ajunge la sex cu femeile mult mai ușor ! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele dating-ului cu succes.


Simptome ejacularea precoce – Care sunt simptomele ejacularii precoce?

Simptome ejaculare precoce

Ejacularea precoce se caracterizează prin eliberarea involuntară și prematură a lichidului seminal în timpul actului sexual sau înainte de a se dori acest lucru. Principalul simptom al ejaculării precoce este incapacitatea de a controla momentul ejaculării în mod satisfăcător pentru partener și pentru sine. Iată câteva dintre simptomele comune ale ejaculării precoce:

 1. Ejacularea rapidă: Unul dintre simptomele evidente ale ejaculării precoce este ejacularea care se produce foarte rapid, de obicei în câteva secunde sau minute de la începerea actului sexual sau a stimulării sexuale. Acest lucru poate duce la o satisfacție sexuală redusă pentru ambii parteneri.
 2. Lipsa controlului: Persoanele cu ejaculare precoce au dificultăți în a menține controlul asupra momentului ejaculării. Acestea pot simți că nu pot opri sau întârzia ejacularea, chiar dacă și-ar dori să o facă.
 3. Anxietate și stres: Simptomele ejaculării precoce pot fi însoțite de anxietate și stres legate de performanța sexuală. Persoanele care se confruntă cu această problemă pot deveni mai stresate sau preocupate de actul sexual, ceea ce poate agrava problema.
 4. Probleme de relație: Ejacularea precoce poate avea un impact negativ asupra relației de cuplu. Partenerii pot deveni frustrați sau dezamăgiți din cauza lipsei de satisfacție sexuală.

Tratament ejacularea precoce – Care este tratamentul pentru ejacularea precoce? Cum se tratează ejacularea precoce?

Tratament ejaculare precoce

Tratamentul ejaculării precoce poate implica o combinație de abordări, care pot varia în funcție de cauza specifică a problemei. Iată câteva opțiuni de tratament pentru ejacularea precoce:

 1. Terapie sexuală și consiliere: Terapia sexuală poate ajuta la identificarea și abordarea factorilor psihologici care pot contribui la ejacularea precoce. Un terapeut sexual vă poate ajuta să dezvoltați abilități de control al ejaculării și să înțelegeți mai bine propriul corp și răspunsurile sexuale. Terapia poate implica și abordarea problemelor legate de anxietate sau stres.
 2. Exerciții de control al ejaculării: Tehnicile de control al ejaculării vă pot ajuta să vă îmbunătățiți controlul asupra momentului ejaculării. Una dintre cele mai cunoscute tehnici este “tehnica start-stop”, în care întrerupeți stimularea sexuală înainte de a ajunge la punctul de non-retur și apoi o reluați. Alte tehnici pot implica exerciții de respirație și de relaxare.
 3. Medicamente: În anumite cazuri, medicamentele pot fi prescrise pentru a ajuta la ameliorarea ejaculării precoce. Un tip de medicament des folosit este inhibitorul de recaptare a serotoninelor, cum ar fi dapoxetina. Aceste medicamente pot ajuta la întârzierea ejaculării, dar ar trebui să fie prescrise de un medic și administrate sub supraveghere medicală.
 4. Tratament medical: Dacă ejacularea precoce este cauzată de probleme de sănătate subiacente, precum prostatita sau tulburări hormonale, tratamentul acestor condiții poate rezolva problema ejaculării precoce.
 5. Exerciții Kegel: Aceste exerciții vizează musculatura pelviană și pot ajuta la îmbunătățirea controlului ejaculării. Ele pot fi eficiente în special pentru bărbații cu ejaculare precoce datorită slăbirii mușchilor pelvieni.
 6. Stimularea sexuală regulată: Uneori, masturbarea regulată sau activitatea sexuală mai frecventă pot ajuta la prelungirea timpului până la ejaculare.

Oricum ar fi îți recomand să începi cu exerciții de control al ejaculării. În cazul în care nu te descurci apelează la un specialist pentru a te ajuta în călătoria ta spre rezolvarea ejaculării precoce.

Care sunt complicatiile ejacularii precoce?

Ejacularea precoce este o problemă sexuală în care un bărbat ejaculează înainte de a dori sau înainte de a-și satisface partenera. Această problemă poate avea unele consecințe sau complicații, care pot afecta atât bărbatul în cauză, cât și relația sa. Iată câteva dintre complicațiile potențiale ale ejaculării precoce:

 1. Stres și anxietate: Experimentarea ejaculării precoce poate provoca stres și anxietate considerabile, în special dacă se întâmplă de mai multe ori. Acest lucru poate duce la un cerc vicios în care anxietatea și stresul pot agrava problema.
 2. Reduzerea stimei de sine și a încrederii în sine: Un bărbat care se confruntă cu ejacularea precoce poate să își piardă încrederea în propriile capacități sexuale și poate dezvolta o scădere a stimei de sine.
 3. Probleme în relații: Ejacularea precoce poate avea un impact negativ asupra relației cu partenera sa. Poate duce la frustrare, neînțelegeri și sentimente de neîmplinire pentru ambele părți.
 4. Disfuncții sexuale ulterioare: Bărbații care se confruntă cu ejacularea precoce pot dezvolta disfuncții sexuale ulterioare, cum ar fi disfuncția erectilă sau scăderea libidoului, din cauza anxietății legate de performanță.
 5. Dependență de medicamente sau tratamente: Unii bărbați pot recurge la medicamente sau tratamente farmacologice fără prescripție medicală pentru a amâna ejacularea, ceea ce poate avea riscuri sau efecte secundare nedorite.
 6. Frustrare și neîmplinire personală: Bărbații care se confruntă cu ejacularea precoce pot simți frustrare și neîmplinire în viața lor sexuală, ceea ce poate afecta și alte aspecte ale vieții lor.

Concluzia

Ejacularea precoce poate avea diferite cauze în funcție de persoană. Nu există un tratament static pentru oricare persoană. Eu îți recomand să faci exerciții kegel pentru a-ți întârii mușchiul.

Pe mine m-au ajutat să devin mult mai bun în pat cu femeile.

🔊 Așadar descoperă cum poți ajunge la sex cu femeile mult mai ușor ! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele dating-ului cu succes.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *