fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Exercitii Kegel: Ce sunt? Cum se fac?

CUPRINS

Ieri scriam articolul „Ejacularea Precoce: Cauze și Soluții” și mi-a venit ideea despre exercitii Kegel.

În mintea mea era: „Ha, mâine știu ce articol să scriu pentru a-i ajuta pe bărbați”.

Exercițiile Kegel te vor ajuta mult să îți îmbunătățești performanța și rezistența sexuală. De unde știu acest lucru? Că mult timp am practicat aceste exerciții, iar după am văzut îmbunătățiri.

Ai grijă, dacă ai probleme emoționale când vine vorba de sex nu vei rezolva cu exercițiile Kegel.

Istoria exercițiilor Kegel

Exercițiile Kegel, numite așa după medicul ginecolog Arnold Kegel care le-a dezvoltat în anii 1940, sunt exerciții care vizează mușchii pelvieni și au fost inițial concepute pentru a ajuta femeile care sufereau de probleme de control al vezicii urinare după naștere. Cu toate acestea, exercițiile Kegel au fost ulterior recunoscute ca fiind benefice și pentru bărbați și pentru o gamă mai largă de probleme legate de sănătatea sexuală și reproductivă.

Anii 1940: Dr. Arnold Kegel, un medic ginecolog american, a dezvoltat exercițiile Kegel pentru a ajuta femeile care se confruntau cu incontinență urinară și alte probleme de control al vezicii urinare în timpul sau după sarcină. El a observat că femeile care și-au antrenat mușchii pelvieni au avut rezultate mai bune în ceea ce privește controlul vezicii urinare și funcția sexuală.

Anii 1950: Dr. Kegel a publicat prima sa lucrare importantă despre aceste exerciții și a început să le promoveze în rândul comunității medicale.

Anii 1960 și 1970: Exercițiile Kegel au devenit mai larg acceptate și au fost utilizate în mod obișnuit pentru a trata incontinența urinară la femei.

Anii 1980 și 1990: Exercițiile Kegel au început să fie recunoscute și ca fiind utile pentru bărbați în tratamentul problemelor legate de sănătatea sexuală, cum ar fi disfuncția erectilă și ejacularea precoce.

Anii 2000 și după: Exercițiile Kegel au continuat să fie promovate pentru îmbunătățirea sănătății sexuale, pentru a preveni sau a trata disfuncțiile erectile la bărbați, și au fost folosite și în contextul terapiei pentru diverse probleme de sănătate sexuală și reproductivă la femei și bărbați.

Astăzi, exercițiile Kegel sunt larg recunoscute ca fiind utile pentru a îmbunătăți controlul pelvian, atât la femei, cât și la bărbați, și sunt folosite într-o gamă variată de contexte, inclusiv în îngrijirea sănătății reproductive, în tratamentul disfuncțiilor sexuale și în îmbunătățirea stimei de sine. Ele rămân o tehnică eficientă pentru a menține sau a îmbunătăți sănătatea pelviană și sexuală.

Ce sunt exercitii Kegel? Despre exercițiile Kegel

- Exercitii kegel pentru barbati

Exercițiile Kegel sunt exerciții de tonifiere a mușchilor pelvieni, denumiți și mușchii pelvieni sau mușchii pubococcigei.

Acești mușchi sunt responsabili pentru controlul vezicii urinare, a rectului și pentru susținerea organelor pelvine, cum ar fi vezica urinară, uterul și rectul.

Exercițiile Kegel au fost dezvoltate de către Dr. Arnold Kegel în anii 1940 ca o modalitate de a ajuta femeile care aveau probleme cu incontinența urinară și pentru a îmbunătăți viața sexuală.


🔊 Așadar descoperă cum poți ajunge la sex cu femeile mult mai ușor ! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele dating-ului cu succes.


Care sunt beneficiile exercitiilor Kegel?

Exercitii kegel barbati

Exercițiile Kegel oferă o serie de beneficii pentru sănătate atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Iată câteva dintre beneficiile principale ale acestor exerciții:

 1. Controlul vezicii urinare: Pot ajuta la îmbunătățirea controlului vezicii urinare. Ele sunt adesea recomandate pentru prevenirea și tratarea incontinenței urinare, fie că este vorba despre incontinență de stres, incontinență de urgență sau incontinență mixtă.
 2. Prevenirea prolapsului pelvin: Ajută la întărirea mușchilor pelvieni, ceea ce poate preveni sau ameliora prolapsul pelvin, o afecțiune în care organele pelvine pot coborî sau pătrunde în vagin.
 3. Îmbunătățirea vieții sexuale: Tonifierea mușchilor pelvieni poate duce la o mai bună senzație de control în timpul actului sexual. Femeile pot experimenta orgasme mai intense, iar bărbații pot avea un control mai bun asupra ejaculării.
 4. Recuperare postpartum: Sunt adesea recomandate femeilor după naștere pentru a ajuta la restabilirea tonusului muscular pelvin și pentru a preveni sau trata incontinența urinară postpartum.
 5. Reducerea durerii pelvine: Pentru unii oameni, exercițiile Kegel pot contribui la ameliorarea durerii pelvine, inclusiv a sindromului de durere pelvină cronică.
 6. Îmbunătățirea circulației sângelui în zona pelvină: Exercițiile Kegel pot ajuta la creșterea circulației sângelui în zona pelvină, contribuind la menținerea sănătății țesuturilor și la prevenirea disfuncțiilor sexuale.
 7. Prevenirea disfuncțiilor erectile: Bărbații pot beneficia de exercițiile Kegel pentru a-și întări mușchii pelvieni, ceea ce poate ajuta la prevenirea disfuncțiilor erectile.
 8. Sprijin pentru tratarea sindromului intestinului iritabil: Pentru unii pacienți cu sindromul intestinului iritabil (SII), exercițiile Kegel pot ajuta la gestionarea simptomelor, cum ar fi durerea abdominală și constipația.

🔊 Așadar descoperă cum poți ajunge la sex cu femeile mult mai ușor ! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele dating-ului cu succes.


Cum se fac exercitiile Kegel pentru bărbați?

exercitiile kegel imagini

Exercițiile Kegel sunt relativ simple și pot fi efectuate oriunde, deoarece nu necesită echipament special. Iată pașii pentru a efectua exercițiile Kegel corect:

 1. Identificarea mușchilor corecți:
  • Pentru a începe, trebuie să identificați mușchii pelvieni sau mușchii pubococcigei. Un mod de a face acest lucru este să vă imaginați că încercați să opriți fluxul de urină în timpul urinării. Mușchii pe care îi contractați pentru a opri urinarea sunt mușchii pelvieni.
 2. Poziție:
  • Puteți efectua exercițiile Kegel în orice poziție, dar începeți, de obicei, într-o poziție așezată sau întinsă pe spate cu genunchii îndoiți.
 3. Contractare:
  • Contractați mușchii pelvieni, încercând să-i trageți în sus în direcție spre abdomen. Contractați mușchii în mod lent și cu fermitate, evitând să vă tensionați sau să vă contractați și alte grupuri de mușchi, precum cei abdominali sau fesieri.
  • Mențineți contracția pentru 3-5 secunde. Este important să nu țineți respirația în timpul contracției.
 4. Relaxare:
  • Relaxați mușchii pentru 3-5 secunde după ce i-ați contractat. Lăsați-i să se destindă complet.
 5. Repetare:
  • Repetați contractarea și relaxarea mușchilor pelvieni. Un set tipic implică 10-15 repetări. Încercați să faceți 3 seturi de exerciții Kegel într-o sesiune.
 6. Rutină:
  • Efectuați exercițiile Kegel zilnic sau la intervale regulate, de obicei de 2-3 ori pe zi. Este important să fie o rutină regulată pentru a vedea beneficii semnificative.

Să efectuați exercițiile Kegel corect, pentru a obține beneficii maxime și pentru a evita să forțați mușchii pelvieni.

Care sunt dezavantajele exercitiilor Kegel?

Care sunt dezavantaje exercitiilor Kegel?

Exercițiile Kegel sunt, în general, sigure și benefice pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, există câteva dezavantaje și posibile inconveniențe asociate cu aceste exerciții:

 1. Rezultate neclare sau lente: Pentru unele persoane, rezultatele exercițiilor Kegel pot fi mai lente sau mai puțin evidente decât pentru altele. Este posibil să dureze săptămâni sau luni până când observați o îmbunătățire semnificativă în controlul vezicii urinare sau în alte aspecte ale sănătății pelvine.
 2. Necesitatea constanței: Pentru a obține beneficii semnificative, exercițiile Kegel trebuie efectuate regulat, ceea ce poate necesita o disciplină continuă și o amintire zilnică sau periodică.
 3. Corectitudinea tehnică: Pentru a obține beneficii reale, este important să efectuați exercițiile Kegel corect. Dacă nu sunteți sigur că faceți acest lucru, ar putea fi necesar să consultați un profesionist medical sau un terapeut fizic pentru instrucțiuni corecte.
 4. Potențial pentru supraantrenament: Prea mult exercițiu poate duce la suprasolicitarea mușchilor pelvieni și poate duce la disconfort sau tensiune excesivă. Este important să respectați instrucțiunile pentru frecvența și intensitatea exercițiilor.
 5. Neefectivitate în anumite cazuri: Exercițiile Kegel pot fi mai puțin eficiente în anumite cazuri de incontinență urinară sau alte probleme pelvine severe. În astfel de cazuri, poate fi necesar un tratament suplimentar sau intervenție medicală.
 6. Potențial pentru disconfort: În timpul primei luni de exerciții Kegel, unii oameni pot experimenta disconfort sau o ușoară durere. Aceasta se datorează faptului că mușchii pelvieni se pot adapta treptat la exerciții.

Cum identificăm mușchii pelvieni – exereciții kegel bărbați?

Muschii pelvieni, cunoscuți și sub denumirea de musculatura pelvină, sunt un grup de mușchi situați în pelvisul sau bazinul mic al corpului uman. Acești mușchi au un rol important în menținerea și susținerea organelor pelvine, controlul vezicii urinare și a tractului intestinal, precum și în funcționarea sexuală. Identificarea acestor mușchi și dezvoltarea conștientă a controlului lor poate fi utilă pentru menținerea sănătății pelvine și pentru a îmbunătăți anumite funcții, cum ar fi controlul vezicii urinare sau performanța sexuală. Iată cum poți identifica și antrena mușchii pelvieni:

Identificarea mușchilor pelvieni

 • Conștientizarea: O modalitate simplă de a identifica mușchii pelvieni este să oprești fluxul de urină în timpul urinării. Musculatura pe care o folosești pentru a face acest lucru este compusă din mușchii pelvieni.
 • Conștientizare manuală: Poți folosi degetele pentru a simți mușchii pelvieni în interiorul vaginului sau în zona perineului (zona dintre vagin și anus) sau în cazul bărbaților, în zona dintre scrot și anus.

Dupa cât timp se văd rezultate la exercitiile kegel?

Timpul necesar pentru a observa rezultate semnificative în urma exercițiilor Kegel poate varia de la o persoană la alta. Aceste exerciții vizează întărirea și controlul mușchilor pelvieni, iar timpul necesar pentru a obține rezultate depinde de mai mulți factori, cum ar fi nivelul de fitness al mușchilor pelvieni la început, frecvența și corectitudinea exercițiilor și obiectivele individuale.

Cu toate acestea, mulți oameni pot începe să simtă o îmbunătățire a controlului și a forței mușchilor pelvieni în câteva săptămâni sau luni dacă efectuează exercițiile regulat. Unele dintre semnele că exercițiile Kegel își produc efectele pot include:

 1. Creșterea controlului vezicii urinare: Poți observa că poți opri jetul de urinare mai ușor și că poți menține vezica urinară mai mult timp.
 2. Îmbunătățirea performanței sexuale: Controlul asupra mușchilor pelvieni poate duce la o îmbunătățire a calității actului sexual, precum și la capacitatea de a menține erecția sau a obține orgasme mai intense.
 3. Redresarea prolapsului pelvin: În cazul prolapsului pelvin, care este o problemă în care organele pelvine coboară din poziția lor normală, exercițiile Kegel pot ajuta la întărirea mușchilor pelvieni și la reducerea simptomelor.
 4. Îmbunătățirea confortului și reducerea durerii: În cazul unor condiții medicale, cum ar fi durerea pelvină cronică sau disfuncțiile sexuale, exercițiile Kegel pot ajuta la reducerea disconfortului sau a durerii.

Pentru a observa rezultate mai rapide, este important să efectuezi exercițiile Kegel în mod regulat, să le faci corect și să progresezi pe măsură ce mușchii devin mai puternici. Adesea, este recomandat să lucrezi cu un specialist, cum ar fi un fizioterapeut specializat în probleme pelvine, pentru a învăța tehnici corecte și pentru a obține îndrumare individualizată.

În final, este important să ai răbdare și să nu renunți, deoarece beneficiile exercițiilor Kegel pot fi semnificative pentru sănătatea ta pelvină și bunăstarea generală.

Exercitii Kegel pentru femei

Exercițiile Kegel sunt exerciții de tonifiere a mușchilor pelvieni care pot fi benefice pentru femei, în special pentru îmbunătățirea controlului vezicii urinare, a sănătății sexuale și a stării generale a mușchilor pelvieni. Aceste exerciții pot fi efectuate în mod discret, fără echipament special, oriunde și în orice moment. Iată cum să efectuați exercițiile Kegel pentru femei:

 1. Identificarea mușchilor corecți: Pentru a începe, trebuie să identificați mușchii pelvieni corecți, cunoscuți și ca mușchii Kegel. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să vă opriți fluxul de urină în timpul urinării. Mușchii pe care îi folosiți pentru a opri urina sunt mușchii pelvieni. Este important să știți că acesta este doar un exercițiu de identificare; nu trebuie să opriți fluxul de urină des în mod regulat, deoarece acest lucru poate duce la probleme ale vezicii urinare.
 2. Poziție corectă: Puteți face exercițiile Kegel în picioare, așezate sau întinse pe spate. Găsiți o poziție confortabilă pentru a efectua exercițiile.
 3. Contractarea mușchilor: Contractați mușchii pelvieni identificați anterior timp de 3-5 secunde. Asigurați-vă că contractați acești mușchi, iar nu mușchii abdominali sau fesieri. Nu rețineți respirația în timp ce faceți acest lucru.
 4. Relaxare: Lăsați mușchii să se relaxeze timp de 3-5 secunde. Acest lucru completează un ciclu. Repetați contractarea și relaxarea de 10-15 ori pentru un set.
 5. Seturi și frecvență: Încercați să faceți 3-4 seturi de 10-15 repetări pe zi. Creșteți treptat timpul de contracție și numărul de repetări pe măsură ce vă întăriți mușchii pelvieni.

Este important să mențineți o rutină regulată de exerciții Kegel pentru a vedea beneficiile. Aceste exerciții pot ajuta la îmbunătățirea controlului vezicii urinare, la prevenirea prolapsului organelor pelvine, la sporirea plăcerii sexuale și la recuperarea după naștere.

Cum se fac exercițiile kegel pentru femei?

Exercițiile Kegel sunt exerciții de tonifiere a mușchilor pelvieni și pot fi efectuate în câteva etape simple:

 1. Identificarea mușchilor corecți:
  • Pentru a începe, trebuie să identificați mușchii pelvieni corecți. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să vă imaginați că încercați să opriți fluxul de urină în timpul urinării. Mușchii pe care îi folosiți pentru a face acest lucru sunt mușchii pelvieni. Este important să știți că acest exercițiu de identificare trebuie efectuat doar ocazional pentru a vă ajuta să localizați acești mușchi, și nu trebuie repetat în mod regulat, deoarece poate afecta sănătatea vezicii urinare.
 2. Găsirea unei poziții confortabile:
  • Puteți face exercițiile Kegel în orice poziție confortabilă, cum ar fi așezată, întinsă sau în picioare. Este important să vă simțiți relaxată în timpul exercițiilor.
 3. Contracția mușchilor:
  • Contractați mușchii pelvieni identificați anterior. Imaginați-vă că încercați să ridicați acești mușchi înăuntru și în sus. Contractați-i timp de 3-5 secunde.
 4. Relaxarea:
  • Lăsați mușchii să se relaxeze timp de 3-5 secunde. Aceasta completează un ciclu.
 5. Repetare:
  • Repetați contractarea și relaxarea de 10-15 ori pentru un set.
 6. Seturi și frecvență:
  • Încercați să faceți 3-4 seturi de 10-15 repetări pe zi. Creșteți treptat durata contracției și numărul de repetări pe măsură ce vă întăriți mușchii pelvieni.

Cum te ajută exercițiile Kegel pentru ejacularea precoce?

Exercițiile Kegel sunt exerciții care vizează mușchii pelvieni, inclusiv mușchiul pubococcigian, și sunt adesea asociate cu îmbunătățirea controlului sfincterului uretral și rectal. Deși exercițiile Kegel nu sunt concepute în mod specific pentru tratarea ejaculării precoce, ele pot fi utile pentru unii bărbați în gestionarea acestei probleme. Iată cum pot ajuta exercițiile Kegel în cazul ejaculării precoce:

 1. Controlul muscular: Exercițiile Kegel pot ajuta la dezvoltarea controlului muscular în zona pelviană. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea capacitatii de a controla momentul ejaculării.
 2. Conștientizare și sensibilitate: Exercițiile Kegel pot ajuta un bărbat să devină mai conștient de senzațiile din zona pelviană și să înțeleagă mai bine semnalele corpului său în timpul actului sexual. Această conștientizare poate ajuta la prevenirea ejaculării precoce prin posibilitatea de a identifica momentul în care trebuie să încetinească sau să se oprească pentru a-și controla ejacularea.
 3. Îmbunătățirea rezistenței: Exercițiile Kegel pot îmbunătăți rezistența musculară în zona pelviană. Cu o rezistență crescută, un bărbat poate fi capabil să-și mențină erecția mai mult timp și să amâne ejacularea.
 4. Starea generală de sănătate a zonei pelviene: Exercițiile Kegel pot contribui la menținerea stării de sănătate a mușchilor pelvieni, care sunt esențiali pentru buna funcționare a sistemului reproductiv și a altor funcții ale corpului.

Este important să rețineți că ejacularea precoce poate avea multiple cauze, iar exercițiile Kegel pot ajuta în anumite cazuri, dar nu reprezintă o soluție universală. Pentru cei care se confruntă cu ejacularea precoce cronică sau persistentă, este recomandat să consulte un medic sau un specialist în sănătate sexuală pentru o evaluare și un plan de tratament adecvat, care poate include terapie, medicamente sau alte abordări terapeutice.

Concluzia

Am făcut acest articol pentru a te ajuta să îți integrezi un nou obicei zilnic. Asta pentru a îți îmbunătății mult mai bine performanța sexuală. Acum depinde de tine cât de des faci acest lucru. Dacă îți pui un obicei zilnic care se va transforma în disciplină vei vedea că rezultatele nu voi înceta să apară.

Dacă îți dorești cum să înveți mai multe despre femei – seducție în special, cum să ai conversații de succes cu femeile, cum să gândești din abundeță atunci te aștept într-o consultanță gratuită.

🔊 Așadar descoperă cum poți ajunge la sex cu femeile mult mai ușor ! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele dating-ului cu succes.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *