fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Semnele lipsei încrederii în tine

CUPRINS

Hai să punctăm anumite semne că duci lipsa încrederii de sine și ar trebui să realizezi că trebuie să începi să lucrezi la asta.

Încrederea de sine se câștigă, nu se moștenește.

Ea se lucrează și se menține. Nu te naști cu ea și mereu o poți pierde.

Semnele lipsei încrederii de sine:

  1. Justificararea greșelilor tale: Dacă ai mereu obișnuința să te justifici atunci când greșești, atunci e un semn că ai o încredere în tine scăzută. Ca de exemplu dacă spargi o farfurie și te întorci să spui: „Nu știu ce am, sunt neîndemânatic” te justifici pentru ceea ec ai făcut, greșeala ta. Să te scuzi pentru o greșeală așa minoră, e ridicol. O persoană cu o încredere ridicată nu dă explicații pentru acțiunea lui. Această greșeală nu te definește ca om. Este ceva omenesc să greșești.
  2. Perfecționismul: Un perfecționism caută mereu să facă totul perfect. Încearcă mereu să controle viitorul. Să controleze ceea ce nu poate controla. Să controleze alți oameni. Emoțiile, sentimentele și reacțiilor lor. Dacă nu accepți ideea de imperfecțiune vei fi mereu victima dezamăgirilor.
  3. Comparația: Lipsa încrederii în tine vine și din comparația cu alte persoane. Din frustrările pe care ți le faci atunci când vezi că alții au și tu nu ai. Tu nu înțelegi că fiecare dintre noi suntem unici în felul nostru. Că fiecare are ritmul lui în viață.
  4. Lipsa asertivității: Asertivitatea este un skill de a spune ceea ce simți și gândești într-un mod calm și neagresiv. Asertivitatea este cel mai puternic skill de a-ți spune punctul de vedere într-un mod plăcut fără să rănească celelalte persoane. Iar dacă tu ai o lipsă de încredere în tine, atunci vei reacționa agresiv și nu vei comunica absolut deloc ceea ce gândești, punctul tău de vedere.
  5. Gândire negativă: În fiecare zi cel mai mult trăim cu noi înșine. Asta până la moarte. Mereu tu îți vei fi alături, iar dacă ai o gândire negativă atunci îți afectezi singur încrederea în sine și nu te vindeci deloc emoțional.

Cam acestea sunt semnele lipsei de încredere în tine. Am punctat tot ceea ce mi-a venit în gând. Dacă te-ai regăsit, atunci ar trebui să începi să muncești la încrederea în tine și să ai grijă de ea. Ea trebuie crescută și menținută.

Vreau să te ajut să ai o evoluție rapidă și super productivă prin acest articol. Să ajungi la o încredere de sine de neoprit. Pentru asta am scris un e-book de câteva pagini care îți va deschide ochii mult mai mult despre încrederea de sine și să pui în aplicare imediat exercițiile de acolo. CUM SĂ DEVII MAI ÎNCREZĂTOR

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *