fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Frica de respingere – Teama de respingere

CUPRINS

Ce este frica de respingere? Ce este teama de respingere?

Probabil și sigur, din perspectiva mea, asta este cea mai mare frică întâlnită în ziua de astâzi, frica de respingere.

Frica acea de a nu fi respins de oameni, de a nu rămâne singur, de a nu avea pe nimeni lângă tine.

Cum se manifestă frica de respingere?

Frica de respingere - Teama de respingere

Da, și eu o am, că sunt om, nu sunt robot. Noi oamenii suntem un cumul de triggere emoționale. Cel puțin eu eram un cumul foarte mare de frici, temeri pe care le țineam în mine și fugeam de ele. Până când am realizat că nu doar exteriorul contează, ci și interiorul. Cum te simți tu cu tine.

După o lungă analiză am realizat cât de mult este împregnată această frică în mine, cât de mult mă poate consuma. De ce?

Păi, în orice moment din viața ta, ori te accepți, ori te respingi. Iar eu unul mă respingeam destul de mult. Îmi respingeam propria persoană aproape în fiecare zi. Mai exact, să îți spui NU la dorințele tale, satisfacerea nevoilor tale, relaxării, timpului alocat pentru tine și iubirii de sine.

Eu am făcut acest lucru aproape zi de zi. Mă respingeam pe mine și nu-mi dădeam voie să mă pun eu pe primul loc.

Atât timp cât te vei respinge pe tine, vei trăi în marea majoritate a timpului, dominat de frica de a nu fi respins de ceilalți. Ce va rezulta din asta?

Va rezulta că vei crea un „costum”, o altă persoană a ceea ce însemni tu, care încearcă să fie bună cu toată lumea, care nu cere nimic. Din această frică vei face tot posibilul să le faci pe plac oamenilor și vei încerca mereu să întri în grațiile lor.

Din această frică de respingere, te vei pune mereu pe locul doi și nu vei avea grijă de tine. Și cine este cea mai importantă persoană din viața ta cu care vei sta tot timpul, pănă vei muri? TU !

Cum rezolvi frica de respingere?


Așa că începe să te pui pe primul loc și să te accepți, să nu te mai neglijești.

Începe să îți pui dorințele tale, nevoile tale, timpul tău, relaxarea și tot ce ține de tine pe primul loc. Nu te mai respinge.

Întreabă-te: Cum te face asta să te simți? Fii atent la tine mai mult și nu la ce este în exterior. Vezi de unde vine această frică a ta.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *