fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Filme de Dragoste de văzut în doi

CUPRINS

În lumea fascinantă a cinematografiei, se ascund filme de dragoste care au captivat mereu imaginația și inimile spectatorilor, oferindu-le oportunitatea de a se pierde în povești pline de pasiune, emoție și romantism.

Genul cinematografic al filmelor de dragoste nu se limitează doar la ilustrarea unor relații romantice, ci explorează adâncimile și complexitatea iubirii umane în toate formele și nuanțele sale. De la poveștile clasice care transcend generații până la producțiile moderne pline de originalitate și sensibilitate, filmele de dragoste continuă să rămână o sursă inepuizabilă de inspirație și bucurie pentru spectatorii din întreaga lume.

În acest articol, ne propunem să explorăm universul vast al filmelor de dragoste, să descoperim cele mai captivante și memorabile creații cinematografice din acest gen și să călătorim alături de personaje prin aventurile lor pline de emoție și iubire.

Top 30 filme de dragoste netflix

Cu siguranță, topurile pot varia în funcție de preferințele individuale, dar iată o listă de 30 de filme de dragoste populare care au captivat inimile spectatorilor de-a lungul timpului:

1) Titanic (1997)

“Titanic” este un film epic de dragoste regizat de James Cameron, lansat în 1997, care urmărește povestea de dragoste tulburătoare dintre doi tineri, Jack Dawson și Rose DeWitt Bukater, care se întâlnesc pe celebrul vas Titanic în timpul călătoriei sale inaugurală tragică.

Jack Dawson, un artist sărac din America, câștigă un bilet pentru a călători pe Titanic, cel mai mare și mai luxos vas de pasageri al vremii. Pe de altă parte, Rose DeWitt Bukater este o tânără bogată și promisă în căsătorie cu un bărbat cu stare, Cal Hockley. În timpul călătoriei lor pe vas, Jack și Rose se întâlnesc și dezvoltă o conexiune puternică, sfidând diferențele sociale și convențiile vremii.

În ciuda opoziției din partea familiei și prietenilor lui Rose, ea și Jack se îndrăgostesc iremediabil unul de celălalt. Însă, povestea lor de dragoste este pusă la încercare de iminenta tragedie pe care aveau să o înfrunte. La 15 aprilie 1912, vasul Titanic se lovește de un aisberg și începe să se scufunde. În mijlocul haosului și a panicii, Jack și Rose luptă pentru supraviețuire și pentru a-și salva dragostea, chiar și în fața morții iminente.

Filmul spune o poveste profundă despre dragoste, sacrificiu și tragedie, ilustrând puterea și fragilitatea relațiilor umane în fața adversităților extreme. “Titanic” a devenit rapid unul dintre cele mai de succes și apreciate filme din istorie, captivând inimile a milioane de spectatori din întreaga lume cu povestea sa captivantă și spectacolul său impresionant.

2) The Notebook (2004)

“The Notebook” este un film romantic din 2004, bazat pe romanul lui Nicholas Sparks, care urmărește povestea de dragoste a doi tineri, Allie Hamilton și Noah Calhoun, care se întâlnesc și se îndrăgostesc în timpul verii din 1940, în Carolina de Nord.

Allie este o tânără bogată și sofisticată, în timp ce Noah este un tânăr local modest și pasionat de construcția de bărci. Cei doi se îndrăgostesc pe neașteptate, dar diferențele sociale și intervenția părinților lui Allie pun la încercare relația lor. Allie pleacă pentru a începe o nouă viață, dar își păstrează în inimă amintirea lui Noah.

În ciuda obstacolelor și a timpului petrecut separați, dragostea lor persistă și se întreține în timpul anilor ’40 și ’50. Între timp, Noah a restaurat o casă veche și a așteptat întoarcerea lui Allie.

În prezent, un bătrân Noah își spune povestea de dragoste unei femei cu probleme de memorie, care descoperă treptat că este Allie. Cei doi se reîntâlnesc și redescoperă iubirea și legătura specială pe care au avut-o în tinerețe.

“The Notebook” este o poveste captivantă despre dragoste, sacrificiu și destin, care ilustrează puterea durabilă a iubirii și a amintirilor în viața oamenilor. Acesta este un film emoționant și încântător care a devenit rapid unul dintre cele mai apreciate filme romantice, captivând inimile publicului cu povestea sa tulburătoare și interpretarea remarcabilă a actorilor principali.

3) Pride and Prejudice (2005)

“Pride and Prejudice” este o adaptare cinematografică a romanului clasic al lui Jane Austen, lansată în 2005, care urmărește povestea complicată de dragoste dintre Elizabeth Bennet și Mr. Darcy în Anglia rurală din secolul al XIX-lea.

Elizabeth Bennet este o tânără inteligentă, independentă și plină de viață, care provine dintr-o familie modestă, dar bine-educată. Mr. Darcy, pe de altă parte, este un bărbat bogat și mândru, de origine nobilă, dar rezervat și considerat de mulți ca fiind prea arogant.

Atunci când cei doi se întâlnesc pentru prima dată, Elizabeth este intrigată de Mr. Darcy, dar este respinsă de atitudinea sa distantă și de comentariile sale critice. În același timp, Mr. Darcy este atras de farmecul și spiritul lui Elizabeth, dar este afectat de lipsa sa de avere și de statut social inferior.

Pe măsură ce povestea se desfășoară, cei doi se confruntă cu o serie de obstacole și provocări care le pun la încercare sentimentele și convingerile. Însă, pe măsură ce se cunosc mai bine, Elizabeth și Mr. Darcy își descoperă adevăratele sentimente și își depășesc prejudecățile inițiale.

“Pride and Prejudice” este o poveste captivantă despre dragoste, mândrie, prejudecată și clase sociale, care explorează teme universale și relevante într-un cadru istoric specific. Aceste este un film romantic clasic care a captivat inimile publicului cu personaje memorabile, dialoguri inteligente și interpretări remarcabile, oferind o frescă complexă a vieții sociale și sentimentale ale unor timpuri de mult trecute ale istoriei Angliei.

4) La La Land (2016)

“La La Land” este un film muzical romantic din 2016 regizat de Damien Chazelle, care urmărește povestea de dragoste dintre Mia, o aspirantă actriță, și Sebastian, un pianist de jazz pasionat. Acțiunea are loc în Los Angeles și este plină de momente muzicale și dansante.

Mia și Sebastian se întâlnesc întâmplător și, pe măsură ce încep să se cunoască mai bine, își împărtășesc visurile și aspirațiile lor în ceea ce privește cariera și viața personală. Cu toate acestea, ei se confruntă și cu provocări și obstacole în căutarea succesului și a relației lor, pe măsură ce navighează prin lumea dificilă și competitivă a industriei de divertisment.

Filmul explorează teme precum sacrificiul, compromisul și împlinirea personală în contextul unei iubiri pasionale și al aspirațiilor profesionale. Cu un amestec captivant de muzică originală, coregrafii încântătoare și interpretări remarcabile, “La La Land” a devenit rapid un fenomen cultural și a câștigat numeroase premii și aprecieri critice pentru povestea sa captivantă și producția impresionantă.

5) Romeo și Julieta (1996)

“Romeo și Julieta” este un film din 1996, regizat de Baz Luhrmann, bazat pe celebrul joc al lui William Shakespeare și adaptat într-un cadru modern. Povestea urmărește dragostea interzisă dintre doi tineri, Romeo Montague și Julieta Capulet, care fac parte din două familii rivale din Verona Beach, California.

În ciuda rivalității dintre familiile lor, Romeo și Julieta se întâlnesc și se îndrăgostesc la o petrecere. Ei decid să se căsătorească în secret cu ajutorul călugărului Lawrence, însă tensiunile dintre familiile lor continuă să crească. În cele din urmă, o serie de evenimente nefericite și neînțelegeri duc la o situație tragică, care îi aduce pe cei doi tineri îndrăgostiți la un sfârșit dramatic.

“Romeo și Julieta” este o poveste clasică de dragoste, plină de pasiune și dramatism, care explorează teme precum iubirea interzisă, violența și conflictul social. Regizorul Baz Luhrmann aduce un stil modern și vibrant poveștii, cu o coloană sonoră eclectică și o estetică vizuală distinctivă, ceea ce face ca această adaptare să fie una captivantă și memorabilă pentru publicul contemporan.

6) Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

“Eternal Sunshine of the Spotless Mind” este un film dramatic romantic și science fiction din 2004, regizat de Michel Gondry și scris de Charlie Kaufman. Povestea se concentrează pe relația dintre Joel Barish și Clementine Kruczynski, doi oameni care aleg să-și șteargă amintirile unul despre celălalt printr-o procedură experimentală numită “ștergere a memoriei”.

Joel (interpretat de Jim Carrey) și Clementine (interpretată de Kate Winslet) se întâlnesc și se îndrăgostesc, dar relația lor tumultuoasă și plină de conflicte ajunge la un punct de rupere. În încercarea de a-și uita durerea și inima frântă, Clementine decide să își șteargă amintirile legate de Joel printr-o procedură oferită de firma Lacuna, Inc. În urma acestui gest, Joel decide să facă același lucru pentru a uita suferința provocată de despărțirea lor.

În timp ce procedura este în desfășurare și Joel își retrăiește amintirile, el realizează că încă o iubește pe Clementine și încearcă să găsească un mod de a-și salva amintirile despre ea în timp ce se confruntă cu angajații firmei care își desfășoară munca. În cele din urmă, Joel și Clementine se întâlnesc din nou, conștienți că au o istorie tumultuoasă, dar hotărâți să încerce din nou să construiască o relație împreună.

“Eternal Sunshine of the Spotless Mind” explorează teme precum dragostea, durerea despărțirii, memoria și identitatea, oferind o abordare fresh și inventivă asupra genului romantic. Performanțele memorabile ale lui Jim Carrey și Kate Winslet, împreună cu stilul distinctiv al regizorului Michel Gondry și povestea complexă a lui Charlie Kaufman, au făcut din acest film un clasic modern și o experiență cinematografică memorabilă.

7) Before Sunrise (1995) și Before Sunset (2004)

“Before Sunrise” (1995) și “Before Sunset” (2004) sunt primele două filme dintr-o trilogie regizată de Richard Linklater și scrise de Linklater, Ethan Hawke și Julie Delpy. Aceste filme explorează povestea de dragoste și conexiunea profundă dintre Celine (Julie Delpy) și Jesse (Ethan Hawke).

“Before Sunrise” începe cu Celine și Jesse întâlnindu-se întâmplător într-un tren care traversează Europa. Cu toate că sunt străini, cei doi simt o atracție instantanee și hotărăsc să coboare în Viena împreună. Pe parcursul unei singure nopți, Celine și Jesse petrec timpul explorând orașul și discutând despre viață, iubire și idealurile lor. Cu toate că știu că trebuie să se despartă la sfârșitul nopții, ei se promit să se întâlnească peste șase luni pe aceeași bancă din Gara Viena.

“Before Sunset” are loc nouă ani mai târziu, când Celine și Jesse se reîntâlnesc în Paris. Cei doi și-au urmat viețile separate, dar întâlnirea lor în orașul romantic reînflăcărează sentimentele și conversațiile lor profunde. De-a lungul după-amiezii, Celine și Jesse explorează emoțiile lor neexprimate și își pun întrebări despre deciziile pe care le-au luat în trecut. În cele din urmă, ei se confruntă cu întrebarea dacă ar trebui să își dea o altă șansă la dragoste.

Cele două filme explorează tema timpului și a schimbării, dar și legătura specială dintre Celine și Jesse. Interacțiunea lor sinceră și complexă oferă o imagine autentică a dragostei și relațiilor umane, iar dialogurile lor profunde și inteligente fac din această trilogie una remarcabilă în cinematografie.

8) A Walk to Remember (2002)

“A Walk to Remember” este un film romantic din 2002, bazat pe romanul omonim al lui Nicholas Sparks. Povestea urmărește relația dintre Landon Carter, un tânăr popular și rebel, și Jamie Sullivan, o fată timidă și credincioasă, într-un mic oraș din Carolina de Nord.

Landon (interpretat de Shane West) este un adolescent problematic, implicat în comportamente riscante și neadecvate. După ce este implicat într-un incident periculos, el este obligat să facă muncă în folosul comunității, unde o întâlnește pe Jamie (interpretată de Mandy Moore), fiica pastorului local.

Jamie este o tânără devotată credinței ei și preocupată de binele celor din jur. Ea și Landon încep să petreacă timp împreună, iar el începe să își schimbe comportamentul sub influența ei. Pe măsură ce relația lor se dezvoltă, Landon începe să se îndrăgostească de Jamie.

Cu toate acestea, secretul bolii lui Jamie iese la iveală: ea suferă de leucemie și are doar un timp limitat de trăit. În ciuda adversităților și a opoziției din partea prietenilor și familiei lor, Landon și Jamie se căsătoresc și își petrec timpul împreună până la sfârșitul vieții ei.

“A Walk to Remember” este o poveste emoționantă despre dragoste, credință și sacrificiu, care a captivat inimile publicului cu mesajul său puternic și interpretările sincere ale actorilor principali. Filmul explorează teme precum iertarea, transformarea și importanța relațiilor autentice în viața unui om.

9) The Fault in Our Stars (2014)


“The Fault in Our Stars” este un film romantic-dramatic din 2014, adaptat după romanul omonim al lui John Green. Povestea urmărește aventura emoționantă a doi adolescenți, Hazel Grace Lancaster și Augustus Waters, care se îndrăgostesc în timp ce luptă cu cancerul și o pierdere inevitabilă.

Hazel Grace Lancaster (interpretată de Shailene Woodley) este o adolescentă inteligentă și introspectivă, care trăiește cu cancer la plămâni și este obligată să folosească un tub de oxigen portabil. În timpul unei întâlniri la grupul de sprijin pentru pacienții cu cancer, Hazel îl cunoaște pe Augustus Waters (interpretat de Ansel Elgort), un adolescent carismatic și plin de viață, care a supraviețuit cancerului osos.

Pe măsură ce relația lor se dezvoltă, Hazel și Augustus explorează sensul vieții, moartea și imprevizibilitatea iubirii. Ei călătoresc la Amsterdam pentru a-l întâlni pe autorul preferat al lui Hazel, iar în timpul acestei călătorii speciale, cei doi se îndrăgostesc profund unul de celălalt.

Cu toate că luptă cu bolile lor și cu provocările vieții, Hazel și Augustus își găsesc fericirea în momentele lor împreună și în capacitatea lor de a se susține reciproc în fața adversităților. Cu toate acestea, destinul aduce provocări grele pentru cei doi tineri, iar filmul explorează modul în care ei fac față pierderii și continuă să își valorifice fiecare clipă a vieții lor.

“The Fault in Our Stars” este o poveste emoționantă și profundă despre dragoste, viață și moarte, care a captivat inimile publicului cu performanțele impresionante ale actorilor principali și mesajul său puternic despre forța umană în fața adversităților.

10) Dirty Dancing (1987)

“Dirty Dancing” este un film romantic-dramatic din 1987, regizat de Emile Ardolino și scris de Eleanor Bergstein. Acțiunea are loc în vara anului 1963 și urmărește povestea lui Frances “Baby” Houseman și a instructorului de dans Johnny Castle, petrecută într-un complex de vacanță.

Baby (interpretată de Jennifer Grey) este o adolescentă idealistă și inteligentă, care vine împreună cu familia ei într-o vacanță la un complex de vacanță din Catskills. Acolo, ea se îndrăgostește de Johnny (interpretat de Patrick Swayze), un instructor de dans carismatic și seducător.

Johnny și Baby dezvoltă o relație complicată și pasională, pe măsură ce ea îl ajută să-și îmbunătățească tehnicile de dans, iar el o încurajează să își urmeze propriile vise și convingeri. Împreună, ei își înfruntă opoziția familiei, normele sociale și diferențele de clasă, în timp ce navighează prin iubirea lor intensă și plină de provocări.

Filmul culminează cu un dans senzațional, în care Johnny și Baby impresionează publicul cu “The Lift”, o mișcare de dans iconică care simbolizează pasiunea și forța legăturii lor. “Dirty Dancing” este o poveste clasică de dragoste și descoperire de sine, care a captivat inimile publicului cu coloana sonoră memorabilă, coregrafia spectaculoasă și chimia extraordinară dintre Jennifer Grey și Patrick Swayze.

11) Ghost (1990)

Un film romantic cu elemente supranaturale despre un bărbat care revine sub formă de fantomă pentru a proteja și a-și iubi soția.

12) The Princess Bride (1987)

O comedie romantică și aventuroasă care urmărește povestea de dragoste epică dintre o prințesă și un fermier.

13) 500 Days of Summer (2009)

O poveste neconvențională de dragoste care explorează relația dintre un bărbat romantic și o femeie pragmatică.

14) Casablanca (1942)

Un clasic al filmelor de dragoste care spune povestea de iubire dintre un fost cuplu care se reîntâlnește în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

15) Love Actually (2003)

O comedie romantică care urmărește multiple povești de dragoste și viață din timpul sărbătorilor de Crăciun.

16) Notting Hill (1999)

O poveste de dragoste între un star de film și un proprietar de librărie din Londra.

17) The Shape of Water (2017)

Un film romantic/fantastic despre o femeie muță care se îndrăgostește de o creatură amfibie în timpul Războiului Rece.

18) Brokeback Mountain (2005)

O dramă romantică care urmărește povestea de dragoste secretă dintre doi cowboys în Wyoming în anii ’60.

19) Her (2013)

O dramă romantică/sci-fi care explorează relația dintre un bărbat singuratic și un sistem de operare cu inteligență artificială.

20) The Bridges of Madison County (1995)

Bazat pe romanul lui Robert James Waller, acest film urmărește povestea de dragoste pasională dintre un fotograf și o femeie casnică în Iowa.

21) Moulin Rouge! (2001)

Un musical romantic plin de culoare și energie despre un poet sărac și o cântăreață celebră în Parisul boem al secolului al XIX-lea.

22) Silver Linings Playbook (2012)

O dramă romantică/comedie despre doi oameni cu probleme de sănătate mentală care găsesc alinare și dragoste unul în brațele celuilalt.

23) A Star is Born (2018)

O poveste de dragoste între un muzician celebru și o artistă aspirantă.

24) Serendipity (2001)

O comedie romantică despre doi străini care se întâlnesc întâmplător și simt o conexiune magică, dar pierd contactul, iar apoi se caută unul pe celălalt.

25) Jerry Maguire (1996)

Un film despre un agent sportiv care își găsește dragostea și își reevaluează viața profesională și personală.

26) The Time Traveler’s Wife (2009)

O dramă romantică/sci-fi despre un bărbat care călătorește în timp și despre soția sa care încearcă să facă față provocărilor acestei relații neobișnuite.

27) About Time (2013)

O comedie romantică despre un tânăr care descoperă că poate călători în trecut și își folosește abilitatea pentru a-și îmbunătăți relația cu iubita sa.

28) Carol (2015)

O dramă romantică care explorează povestea de dragoste interzisă dintre două femei în anii ’50 în America.

29) The Age of Adaline (2015)

O dramă romantică/fantastică despre o femeie care încetează să îmbătrânească și trebuie să facă față consecințelor acestui “blestem”.

30) Blue Valentine (2010)

O dramă romantică care urmărește povestea de dragoste și destrămare a unei perechi de tineri căsătoriți.

Aceasta este o selecție largă de filme de dragoste din diverse epoci și genuri, fiecare oferind o experiență unică și memorabilă în cadrul acestui gen cinematografic plin de emoție și romantism.

Filme de dragoste de văzut în doi pe Netflix

Filme de dragoste de vazut in doi pe netflix

Iată câteva recomandări de filme de dragoste disponibile pe Netflix, perfecte pentru a fi văzute în doi:

  1. “The Notebook” (2004) – O poveste clasică de dragoste bazată pe romanul lui Nicholas Sparks, care urmărește povestea lui Noah și Allie, doi tineri care se îndrăgostesc în anii ’40 și trebuie să facă față la provocările vieții și ale destinului;
  2. “La La Land” (2016) – Un musical romantic contemporan care urmărește povestea de dragoste dintre Mia, o aspirantă actriță, și Sebastian, un pianist de jazz, în timp ce își urmăresc visurile și se confruntă cu provocările din Los Angeles;
  3. “A Star is Born” (2018) – O dramă romantică care spune povestea tumultuoasă de dragoste dintre Jack, un muzician alcoolic, și Ally, o cântăreață aspirantă, în timp ce navighează prin industria muzicală și relația lor complexă;
  4. “To All the Boys I’ve Loved Before” (2018) – O comedie romantică dulce și distractivă despre o adolescentă, Lara Jean, ale cărei scrisori secrete de dragoste sunt trimise către toți cei pentru care a simțit vreodată ceva, declanșând o serie de evenimente neașteptate în viața ei;
  5. “About Time” (2013) – O dramă romantică și fantastica care urmărește povestea lui Tim, un tânăr care descoperă că poate călători în timp, și a relației sale cu Mary, femeia a cărei inimă vrea să o câștige.

Aceste filme oferă o varietate de tonuri și stiluri în genul romantic, perfecte pentru a fi savurate în doi pe Netflix. Indiferent de preferințele voastre, există cu siguranță ceva care vă va captiva și vă va încânta în această selecție.

Filme de dragoste turcești

Iată câteva recomandări de filme de dragoste turcești:

  1. “Aşk Tesadüfleri Sever” (2011) – Un film romantic care urmărește povestea a două personaje principale, care se întâlnesc periodic pe parcursul vieții și se îndrăgostesc în cele din urmă, în ciuda obstacolelor și coincidențelor neașteptate;
  2. “Aşk Laftan Anlamaz” (2016) – O dramă romantică care spune povestea unei fete bogate și a unui băiat sărac care se îndrăgostesc, dar trebuie să facă față opoziției familiei și diferențelor sociale;
  3. “Kardeşim Benim” (2016) – Un film care explorează povestea a doi frați, care sunt foarte diferiți, dar trebuie să călătorească împreună și să învețe să se împace unul cu celălalt, în timp ce se îndrăgostesc de aceeași femeie;
  4. “Sadece Sen” (2014) – O dramă romantică despre un fost campion de box care se îndrăgostește de o femeie tânără și frumoasă, dar trebuie să facă față problemelor de sănătate și a trecutului său întunecat;
  5. “Unutursam Fısılda” (2014) – O poveste emoționantă despre două surori care se despart în copilărie și se reîntâlnesc în viața adultă, descoperind secretele și dragostea din trecutul lor.

Aceste filme de dragoste turcești oferă o varietate de povești și tonuri, de la romantice și pasionale la dramatice și emoționante. Sunt filme care vor captiva inimile spectatorilor cu poveștile lor complexe și frumusețea cinematografică specifică Turciei.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *