Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Femeie matură

CUPRINS

Pentru multe dintre reprezentantele sexului frumos va veni această întrebare la un anumit moment al vieții “sunt o femeie matură?” sau ”cum știu că am devenit o femeie matură?”, dar din experiența mea, această întrebare o pun și bărbații “cum stiu sa femeia de langa mine este matura?”.

Cum știi că ai devenit o femeie matură (matură emotional)?

- Cum stii ca ai devenit o femeie matura matura emotional

O să trec în revistă câteva din lucrurile pe care eu personal le-am învățat la terapie despre femei și felul în care îmi pot da seama că femeia pe care eu mi-o doresc împărtășește aceleași valori cu ale unui bărbat sănătos din punct de vedere emotional.

1. Ești tu insăți indifferent ce spune societatea

Astăzi există multe provocări pe care o femeie este nevoită să le înfrunte și cele mai multe dintre ele vin din partea societății sau a social media, de la stilul vestimentar pe care femeia este îndemnată să îl adopte până la proporțiile corpului și felul în care este îndemnată să se comporte.

O femeie matură din punct de vedere emoțional nu va asculta dacă alți oameni o critică sau o judecă pentru vreounul din cele de mai sus, ea știe ca ea este unică și că are dreptul de a-și exprima feminitatea prin vestimentație și comportament cum îi este comod. Ea știe că cine o va iubi, o va face pentru felul în care ea iubește, nu pentru cum se îmbracă.

2. Ai un set de valori pe care îl respecți

Este important ca o femeie să își stabilească un set de valori și conduită pentru a trăi o viață echilibrată cu ea însăși. Dacă îți vei crea un set de valori morale pe care să le urmezi vei cerne mai ușor oamenii care într-adevăr sunt sănătoși pentru tine și care îți vor aduce bucurie în viața ta. Oamenii intră foarte ușor în viața ta și îți pot aduce suferință dacă nu îi alegi după niște lucruri care să se potrivească cu ale tale. Un alt lucru interesant care se întâmplă atunci când urmezi această conduită este că tu ca femeie vei începe să te respecți mult mai mult.

3. Celebrează-ți viața și corpul deoarece este templul în care vei trăi toată Karma

- femeie matura

Dacă te gândești puțin, corpul tău îți este alături o viață întreagă și te ghidează în fiecare zi spre noi experiențe și aventuri, lucruri pentru care trebuie să-I fim foarte recunoscători, pentru că ne trezim dimineața, pentru că este întreg și ne ajută să ducem sarcini la buni sfârșit și pentru că ne ajută să ne bucurăm de ceea ce ne face sufletul să se bucure. De cele mai multe ori avem tendința să ne învinovățim pentru că nu se încadrează în anumite tipare iar asta crede-mă că îl intristează foarte tare.

Poți să începi să îi mulțumești în fiecare zi cu un gest micuț să-l faci să se simtă mai bine, îl poți pune în mișcare printr-o activitate care lui îi place foarte mult, înot, yoga, drumeție, cățărat. Mișcarea este cee ace î-l caracterizează dar dacă adaugi și puțină bucurie îți vei îmbunătății starea de spirit și îl vei păstra puternic și sănătos. De asemenea, la o bună fucționare a organismului tău roluri foarte importante joacă alimentația și somnul.

Explorează-ți creativitatea cu ajutorul corpului tău, mergi la un curs de dans, la un grup de artă sau pictură, conectează-te prin muzică cu ajutorul corpului tău, fie că este prin cântec sau dans.

Ieși în aer liber și lasă-ți corpul să se delecteze cu aer curat, la o plimbare în parc sau la o zi la plajă, natura face minuni asupra corpului nostru.

Oferă-i relaxare macar o dată pe săptămână, fă o baie relaxantă cu săruri și multe alte soluții pentru îngrijire personală, poate chiar și niște petale, te pot face să simți că înflorești, haha.

4. Învață să spui “nu” atunci când ceva nu se aliniază cu dorințele și valorile tale

Am învățat de-a lungul timpului și a ședințelor de terapie că acest cuvânt simplu format doar din două litere are o importanță foarte mare pentru sufletul tău.

Sunt convins că au existat de-a lungul vieții tale momente în care chiar nu îți doreai să faci ceva și totuși ai făcut un compromis de dragul celorlalți, dar cred eu că undeva în interiorul tău te-ai supărat foarte tare sau poate te-ai certat pentru că nu ți-ai ascultat intuiția. Ei bine, este foarte important să nu te trădezi în primul rând pe tine!

Dacă totuși există o situație în care nu poți spune “nu” și faci totuși un compromis asigură-te că vei primi o recompensă mai târziu. Spre exemplu, dacă ești obligată să stai peste program la job deși nu îți dorești, roagă-ți mintea și corpul să te ajute iar tu îți vei oferi o recompensă mai tarziu, poate o înghețată, o plimbare etc. Este foarte important însă să te ții de promisiune pentru că astfel vei învăța să te respecți pe tine!

5. Stabilește-ți limite sănătoase în relațiile cu ceilalți

Am auzit ceva la un anumit moment care pentru mine a rămas tipărit în mintea mea: “cum te simți știind  că un hoț a putut să intre în viața ta și să fure de la tine pentru că lipsa ta de limite i-a permis asta?”

Lipsa ta de limite le permite oamenilor să ia de la tine fără să îți daruiască ceva înapoi, poate iubire, poate ascultare, nu mă refer la lucruri materiale aici.

Învață să îți găsești echilibrul între a cere- a da- a primi. Este foarte important ca ceea ce ceri, să primești și să dăruiești și tu înapoi. Este foarte posibil ca în momentul în care dai prea mult să te simți nedreptățită dar este la fel de rău să și primești prea mult.

În mod inconștient, când primești mai mult decât poți tu accepta începi să te simți datoare iar ca persoana respectivă să înțeleagă și să se oprească există posibilitatea să dezvolți o atitudine răutăcioasă față de ea. În psihologie acest lucru se numește relația călău (agresor) –victimă.

6. Stabilește-ți misiunea și ceea ce îți dorești să faci cu viața ta

O femeie matură mereu va știi ce vrea să facă cu viața ei. Nu are nevoie 100% de un bărbat lângă ea ca să știe unde își dorește să ajungă sau ce își dorește să ajungă. Nu este dependentă de un bărbat și este în parteneriat cu un bărbat, deoarece ea este independentă.

Când spun independentă nu mă refer la „febra feminismului” și mă refer la independență ca fericire, iubire și atenție. Nu are nevoie 100% de bărbat să știe cum să se ghideze prin viață, deoarece nu este tatăl ei și este partenerul ei.

7. Femeia matură lucrează pe traumele ei

- femeia matura lucreaza la traumele ei

Momentele și întâmplările din trecut ne influențează prezentul și viitorul. O întamplare neplacuta din copilărie poate afecta stima de sine și modul în care te raportezi la relațiile inter-umane. O relație nesănătoasă din trecut îți poate afecta modul în care te raportezi la toți bărbații din viața ta și nu numai.

Terapia te ajută să mergi la acele momente și să schimbi interpretările emoțiilor sau gândurilor pe care le-ai avut atunci, pentru a nu îți mai influența viața în prezent. De cele mai multe ori o relație nesănătoasă cu tatăl unei femei va lăsa multă durere, suferință și poate chiar ură în urmă. Poate în mod inconștient vei începe să detești bărbații prin urmare nu vei putea clădi o relație sănătoasă și armonioasă cu aceștia.

Este nevoie să faci pace cu trecutul pentru a avea pace în prezent și viitor.

8. O femeie matură știe să spună “îmi pare rau”

Am întâlnit multe femei care greșeau și nu își acceptau greșeala din orgoliu. Orgoliul este doar un mecanism de apărare pe care îl dezvolți în copilărie dar nu este ceva sănătos. Nu ești o femeie slabă dacă îți recunoști greșeala, dimpotrivă, ești o femeie matură iar una din calitățile ei este asumarea!

Asumarea poate veni în multe forme, asumarea statutului, asumarea vieții personale până la asumarea greșelilor.

9. Cultivă-ți energia feminină

Uneori poate fi o dificil să rămâi în energie feminină în fața provocărilor vieții dar nu imposibil.

Când mă refer la a rămâne în energie feminină nu ma refer că este nevoie ca 24/7 să fii aranjată, mă refer la a-ți da voie să fii blândă, iubitoare, senzuală, creativă cu tine însăți și cu bărbatul de lângă tine.

O femeie în deplină energie feminină are încredere și își lasă bărbatul să se ocupe de sarcinile lui, așa cum știe el, fără să îl critice sau să îl judece, ea știe că fiecare om este diferit și face lucrurile într-un mod diferit.

Petrece timp cu tine, oferă-ți mici plăceri care să îți bucure sufletul, și lasă creativitatea să se exprime.

10. Parteneriat cu bărbatul, nu război

Multe cupluri intră la un moment dat într-un stadiu în care se războiesc, în diferite arii. Femeia matură știe să-și gestioneze furia și focul interior astfel încât să ducă planurile la bun sfârșit. Într-o relație, important nu este cine câștigă mai mulți bani sau cine face lucrurile mai bine, important este să stabiliți proiecte comune la care să lucrați astfel încât lucrurile să se rezolve mai rapid pentru a vă putea bucura unul de celalalt.

Concluzie

Poate te-ai regăsit deja în ceea ce am spus mai sus, sau poate nu, dar în ambele cazuri este în regulă.

Până la urmă nu toți ne naștem perfecți sau învățați dar ceea ce face această viață interesantă este călătoria, nu destinația!

Eu îți doresc mult succes în călătoria ta spre a deveni o femeie matură,

Cu drag, un bărbat!

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *