fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Turmalina neagră

CUPRINS

Ce este turmalina neagră?

Turmalina neagră, cunoscută și sub numele de Schorl, este o varietate populară a mineralului turmalină. Are o istorie bogată și fascinantă care se întinde pe mii de ani.

Originea numelui “turmalină” provine din cuvântul sinhalez “turamali”, care înseamnă “piatră cu multe culori”. Acest lucru se datorează diversității mari de culori în care se găsește turmalina, inclusiv negru, roz, verde, albastru și galben. Turmalina neagră își primește numele distinctiv de la culoarea sa închisă, opacă.

Se crede că turmalina neagră a fost folosită de oameni încă din epoca neolitică. Dovezi arheologice sugerează că a fost utilizată pentru a crea bijuterii, amulete și unelte. În Egiptul Antic, turmalina neagră era considerată o piatră prețioasă și era adesea înmormântată cu morții deoarece se credea că are puteri protectoare și că ar putea ajuta sufletul să treacă în viața de apoi.

În Evul Mediu, turmalina neagră era folosită adesea ca talisman pentru a proteja împotriva răului și a bolilor.

Se credea, de asemenea, că are puterea de a spori fertilitatea și de a îmbunătăți claritatea mentală. În timpul Renașterii, turmalina neagră a devenit o piatră populară printre nobilime. Era adesea montată în bijuterii elaborate și era considerată un simbol al bogăției și statutului.

În ziua de astăzi, turmalina neagră este încă apreciată pentru frumusețea și proprietățile sale. Este o piatră populară pentru bijuterii și este, de asemenea, utilizată în diverse scopuri metafizice.

Unii oameni cred că poate ajuta la reducerea stresului, la îmbunătățirea concentrării și la promovarea unui sentiment de calm. Turmalina neagră este, de asemenea, utilizată în unele aplicații industriale, cum ar fi în electronice și optică.

Compoziția rurmalinei negre

- turmalina neagra

Fier (Fe): Oferă turmalinei negre culoarea sa neagră distinctivă.

Magneziu (Mg): Contribuie la duritatea și stabilitatea pietrei.

Sodiu (Na): Important pentru conductivitatea electrică a turmalinei negre.

Litiu (Li): Poate fi prezent în cantități mici și poate contribui la anumite culori ale turmalinei.

Bor (B): Un element esențial pentru structura cristalină a turmalinei.

Silicon (Si): Principalul component al silicatilor, care formează baza structurii cristaline a turmalinei.

Oxigen (O): Al doilea element cel mai abundent din turmalină, legat de siliciu și alte elemente pentru a

forma silicati.

Fluor (F): Poate fi prezent în cantități mici și poate afecta culoarea și proprietățile pietrei.

Hidroxil (OH): Un grup de atomi important pentru structura cristalină a turmalinei.

Proprietăți:

Duritate: 7 pe scala Mohs

Luciu: Sticlos

Transparență: Transparent până la opac

Sistem de cristalizare: Trigonal

Densitate: 3,15 – 3,35 g/cm³

Proprietăți piezoelectrice și piroelectrice: Turmalina neagră este una dintre puținele minerale care prezintă atât proprietăți piezoelectrice, cât și piroelectrice.

Piezoelectricitate: Înseamnă că poate genera electricitate atunci când este supusă presiunii mecanice.

Piroelectricitate: Înseamnă că poate genera electricitate atunci când este încălzită sau răcită.

Tipuri de turmalină și proprietățile lor holistice

Turmalină neagra

Turmalină neagra

Protecție: Turmalina neagră este cunoscută ca fiind una dintre cele mai puternice pietre protectoare din lume. Se crede că absoarbe și transmută energia negativă, oferind protecție împotriva stresului geopatic, radiațiilor, blestemelor și altor influențe dăunătoare.

Echilibru energetic: Turmalina neagră este considerată a echilibra chakrele și fluxul de energie al corpului, contribuind la o stare generală de bine. Se crede că ancorează energia și oferă un sentiment de stabilitate și siguranță.

Stimularea puterii și curajului: Turmalina neagră este asociată cu puterea personală, curajul și perseverența. Se crede că stimulează voința, determinarea și capacitatea de a depăși obstacolele.

Reducerea stresului și anxietății: Turmalina neagră are un efect calmant și relaxant, ajutând la reducerea stresului, anxietății și insomniei. Se crede că promovează un sentiment de pace și liniște interioară.

Detoxifiere: Turmalina neagră este considerată că ajută la detoxifierea corpului de toxine fizice și emoționale. Se crede că stimulează sistemul imunitar și facilitează vindecarea.

Vindecare: Turmalina neagră poate fi plasată pe anumite zone ale corpului pentru a promova vindecarea și echilibrul energetic. Se crede că este benefică pentru dureri de spate, artrită și alte probleme musculare și articulare.

Turmalină galbenă

Stimulează energia și vitalitatea: Turmalina galbenă este asociată cu chakra plexului solar, centrul energetic al puterii personale, încrederii și stimei de sine. Se crede că stimulează energia, vitalitatea și motivația.

Crește creativitatea și inspirația: Culoarea sa vibrantă este considerată a stimula creativitatea, inspirația și exprimarea de sine.

Facilitează bucuria și fericirea: Turmalina galbenă este asociată cu emoții pozitive, cum ar fi bucuria, fericirea și optimismul. Se crede că poate ajuta la eliberarea negativității și la promovarea unei atitudini pozitive.

Îmbunătățește concentrarea și claritatea mentală: Turmalina galbenă este considerată a stimula concentrarea, claritatea mentală și luarea rațională a deciziilor.

Atrage abundența și prosperitatea: Se crede că turmalina galbenă atrage abundența și prosperitatea în toate aspectele vieții, atât materiale, cât și spirituale.

Vindecare: Turmalina galbenă poate fi plasată pe anumite zone ale corpului pentru a stimula energia plexului solar, a reduce stresul și a promova vindecarea emoțională.

Turmalină roz

Dragoste și compasiune: Turmalina roz este asociată cu chakra inimii, centrul energetic al dragostei, compasiunii și iertării. Se crede că deschide inima, facilitează comunicarea emoțională și atrage dragostea în viața dumneavoastră.

Vindecare emoțională: Turmalina roz este considerată a ajuta la vindecarea emoțională a rănilor din trecut, traumelor și durerilor inimii. Se crede că promovează pacea interioară, auto-acceptarea și iertarea de sine.

Stimularea optimismului și a bucuriei: Culoarea sa vibrantă este asociată cu emoții pozitive, cum ar fi optimismul, bucuria și fericirea. Se crede că poate ajuta la eliberarea negativității și la promovarea unei atitudini pozitive.

Creșterea încrederii de sine: Turmalina roz este considerată a stimula stima de sine, încrederea de sine și acceptarea de sine. Se crede că poate ajuta la depășirea fricii și a nesiguranței.

Stimularea creativității: Turmalina roz este asociată cu creativitatea, inspirația și exprimarea de sine. Se crede că poate facilita fluxul de idei și poate stimula imaginația.

Vindecare: Turmalina roz poate fi plasată pe anumite zone ale corpului pentru a stimula chakra inimii, a reduce stresul și a promova vindecarea emoțională. Se crede că este benefică pentru anxietate, depresie și insomnie.

Turmalină verde

Creștere și prosperitate: Turmalina verde este asociată cu chakra inimii.  

Abundență: Turmalina verde este considerată a atrage abundența în toate aspectele vieții, atât materiale, cât și spirituale. Se crede că poate facilita manifestarea dorințelor și obiectivelor dumneavoastră.

Echilibru și armonie: Turmalina verde este asociată cu echilibrul și armonia în toate domeniile vieții. Se crede că poate calma mintea și emoțiile, promovând un sentiment de pace interioară.

Fertilitate: Turmalina verde este considerată a stimula fertilitatea și a facilita concepția. Se crede că poate echilibra hormonii și poate crea un mediu favorabil pentru reproducere.

Vindecare fizică: Turmalina verde este asociată cu vindecarea fizică, în special a inimii, plămânilor și sistemului imunitar. Se crede că poate stimula regenerarea celulară și poate reduce inflamația.

Vindecare: Turmalina verde poate fi plasată pe anumite zone ale corpului pentru a stimula chakra inimii pentru o bună funcționare a sistemului respirator.

Turmalină albastră

Pace și liniște: Turmalina albastră este asociată cu chakra gâtului, centrul energetic al comunicării, creativității și exprimării adevărului interior. Se crede că promovează pacea interioară, liniștea mentală și claritatea gândirii.

Comunicare eficientă: Turmalina albastră este considerată a facilita comunicarea eficientă și ascultarea activă. Se crede că poate ajuta la depășirea conflictelor și la construirea relațiilor armonioase.

Creativitate și inspirație: Turmalina albastră este asociată cu creativitatea, inspirația și exprimarea de sine. Se crede că poate stimula fluxul de idei și poate facilita manifestarea viziunilor.

Calmare și relaxare: Turmalina albastră are un efect calmant și relaxant, ajutând la reducerea stresului, anxietății și insomniei. Se crede că poate induce un somn profund și odihnitor.

Vindecare emoțională: Turmalina albastră este considerată că ajută la vindecarea emoțională a fricilor, fobiilor și blocajelor mentale. Se crede că poate promova sentimente de siguranță și încredere.

Vindecare: Turmalina albastră poate fi plasată pe anumite zone ale corpului pentru a stimula chakra gâtului, a reduce stresul și a promova vindecarea emoțională. Se crede că este benefică pentru dureri de gât, probleme de voce și anxietate.

Turmalină violet

Spiritualitate: Turmalina violet este asociată cu chakra coroanei, centrul energetic al conexiunii spirituale, iluminării și conștiinței superioare. Se crede că stimulează creșterea spirituală, intuiția și abilitățile psihice.

Transmutare și transformare: Turmalina violet este considerată a facilita transmutarea energiei negative în energie pozitivă. Se crede că poate ajuta la depășirea obstacolelor, la eliberarea blocajelor emoționale și la promovarea schimbărilor pozitive în viață.

Protecție: Turmalina violet este asociată cu protecția spirituală. Se crede că poate proteja împotriva energiilor negative, blestemelor și influențelor dăunătoare.

Inspirație și creativitate: Turmalina violet este considerată a stimula inspirația și creativitatea. Se crede că poate facilita fluxul de idei și poate ajuta la manifestarea viziunilor.

Vindecare: Turmalina violet este asociată cu vindecarea emoțională și spirituală. Se crede că poate ajuta la vindecarea traumelor din trecut, la reducerea stresului și la promovarea stării de bine generale. Turmalina violet poate fi plasată pe anumite zone ale corpului pentru a stimula chakra coroanei, a reduce stresul și a promova vindecarea emoțională și spirituală. Se crede că este benefică pentru anxietate, depresie și insomnie.

Utilizări ale turmalinei

Utilizări ale turmalinei

Bijuterii: Turmalina este o piatră prețioasă populară utilizată în confecționarea bijuteriilor. Poate fi găsită într-o varietate de culori și forme, oferind opțiuni pentru a se potrivi oricărui stil.

Feng shui: Turmalina este adesea folosită în practicile feng shui pentru a crea o atmosferă pozitivă și armonioasă în casă.

Meditație: Turmalina poate fi utilizată în meditație pentru a facilita concentrarea, claritatea mentală și conexiunea spirituală.

Vindecare: Turmalina poate fi plasată pe anumite zone ale corpului pentru a promova vindecarea și echilibrul energetic.

Îngrijirea și curățarea turmalinei

Spălați turmalina cu apă caldă, delicat o dată pe săptămână sau ori de câte ori este necesar. În timpul curățării este benefic să vă pune-ți o intenție cu scopul de a o curăța sau să rostiți rugaciunea “Tatăl nostru”. Atenție însă la detergenții chimici duri, clor și alte produse chimice care pot deteriora suprafața turmalinei și pot afecta culoarea acesteia.

O altă metodă inofensivă care nu afecteaza piatra este metoda fumigației. Aprindeți un bețișor de santal sau altă plantă sacră și treceți cu grijă turmalina prin fum timp de câteva minute. Focul are proprietăți purificatoare care pot îndepărta energia negativă acumulată.

Țineți turmalina în mâini și imaginați-vă o lumină albă strălucitoare care o înconjoară, îndepărtând orice energie negativă și umplând-o cu energie pozitivă.

Încărcarea turmalinei

Pentru a încărca piatra cu energie pozitivă așezați turmalina în lumina soarelui dimineții timp de câteva minute sau sub lumina lunii pline peste noapte. Soarele și luna au o energie purificatoare care poate energiza piatra.

Puteți așeza turmalina pe un grup de cristale de cuarț clar sau ametist timp de câteva ore. Cristalele amplifică energia și pot contribui la încărcarea energetică a turmalinei.

Țineți turmalina în mâini și concentrați-vă pe intențiile dumneavoastră pozitive. Imaginați-vă cum piatra absoarbe energia intențiilor dumneavoastră și devine o sursă de vibrații pozitive.

Plasați turmalina în natură, lângă un râu curgător, în pădure sau pe un munte. Energia naturii poate revitaliza piatra și o poate conecta la vibrațiile Pământului.

Este important de reținut că proprietățile holistice ale turmalinei nu înlocuiesc tratamentele medicamentoase prescrise de medici. Mulți oameni cred în puterea sa vindecătoare și o folosesc ca o completare la îngrijirea medicală tradițională.

Concluzie

Turmalina este o piatră prețioasă versatilă și benefică care poate fi integrată cu ușurință în viața de zi cu zi. O puteți purta ca bijuterie, o puteți plasa în casa dumneavoastră sau o puteți utiliza în practicile de meditație și vindecare. Indiferent de modul în care alegeți să o utilizați, turmalina vă poate oferi o gamă largă de beneficii holistice și vă poate ajuta să vă amplificați energia pozitivă și vitalitatea. Vă invit să descoperiți frumusețea și proprietățile benefice ale turmalinei și să o integrați în viața dumneavoastră de zi cu zi.

Alegeți o turmalină care rezonează cu intuiția dumneavoastră și bucurați-vă de energia sa vibrantă și de beneficiile sale holistice. Turmalina vă poate fi un companion valoros în călătoria dumneavoastră către o viață mai armonioasă, mai abundentă și mai împlinită.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *