fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Piatra lapis lazuli

CUPRINS

Denumirea pietrei aceasta provine din limba Latină, “lapis” care înseamnă piatră și  “lazuli” care înseamnă cer sau rai. Aceasta mai este numită și piatra cerului sau piatra adevărului, este o bijuterie prețioasă cu o istorie bogată și captivantă care se întinde pe mii de ani. De la primele sale exploatări în munții Hindu Kush din Afganistan până la utilizarea sa în bijuteriile regale și arta sacră din diverse culturi, Lapis Lazuli a fascinat omenirea cu frumusețea sa vibrantă și cu proprietățile sale holistice.

Dovezile arheologice sugerează că piatra lazuli a fost exploatată încă din neolitic, în jurul anului 7000 î.Hr., în regiunea Badakhshan din Afganistan.

Lapis Lazuli era o piatră prețioasă venerată în Egiptul Antic, asociată cu zeii, regalitatea și viața după moarte. Era utilizată pentru a crea bijuterii regale, amulete sacre și sculpturi funerare.

Egiptenii asociau piatra Lazuli cu zeități precum Nut (zeița cerului), Horus (zeul soarelui) și Osiris (zeul lumii de apoi). Bijuteriile elaborate create cu Lapis Lazuli erau purtate de faraoni și nobili, simbolizând autoritatea divină și o legătură cu cerul. Datorită culorii sale albastre, asociată cu cerul și apa, Lapis Lazuli era considerată o piatră sacră care ajuta sufletele să treacă în viața de apoi. Masca funerară a lui Tutankhamon, cel mai faimos faraon, este decorată cu Lapis Lazuli, simbolizând renașterea spirituală.

O legendă egipteană povestește cum zeul Horus și-a pierdut un ochi în lupta cu fratele său Seth. Ochiul lui Horus, reprezentat adesea cu o lacrimă de Lapis Lazuli, simboliza vindecarea, protecția și puterea regală. Lapis Lazuli era menționată în Cartea Morților, o colecție de texte funerare egiptene antice. Textele descriau utilizarea pietrei în ritualuri de trecere în viața de apoi și ca ofrandă zeilor.

Spre deosebire de egipteni, care o asociau cu viața de apoi, romanii credeau că Lapis Lazuli are proprietăți afrodisiace, sporind pasiunea și dragostea. Pulberea obținută prin măcinarea pietrei era combinată cu lichide pentru a crea elixiruri cu scop amoros.

Lapis Lazuli a fost măcinată pentru a crea pigmentul ultramarin, unul dintre cele mai scumpi și apreciați pigmenți din perioada Renașterii. Acest pigment vibrant a fost utilizat de artiști renascentiști celebri precum Michelangelo și Da Vinci. Celebra operă “Noapte înstelată“ a lui Van Gogh dar și frescele lui Michelangelo de pe tavanul Capelei Sixtine din Vatican au fost pictate cu acest pigment.

Proprietăți fizice lapis lazuli

Proprietăți fizice lapis lazuli

Lapis Lazuli este compusă în principal din lazurit (silicat de aluminiu și sodiu), cu incluziuni de calcit (carbonat de calciu), pirită (disulfură de fier) și diopsid (silicat de calciu și magneziu) și se formează în roci metamorfice ca urmare a alterării hidrotermale a rocilor carbonate. Are o duritate de 5-6 pe scara Mohs, este opac și are o densitate de 2,8 -3,0 g/cm³.

Beneficii și proprietăți metafizice lapis lazuli

Supranumită și piatra adevăruluieste considerată piatra comunicării clare și sincere. Se crede că ajută la exprimarea gândurilor și sentimentelor cu onestitate și empatie, îmbunătățind comunicarea verbală și non-verbală.

Piatra este asociată cu stimularea gândirii creative, intuiției și abilităților de rezolvare a problemelor. Se crede că Lapis Lazuli ne ajută să fim mai receptivi la idei noi și să abordăm provocările cu o perspectivă fresh.

Piatra cerului este cunoscută pentru promovarea unui sentiment de calm, relaxare și eliberare de stresul mental. Se crede că energia sa ajută la gestionarea emoțiilor negative precum furia, anxietatea și frica.

Lapis Lazuli este asociată cu chakra gâtului, care guvernează comunicarea și expresia de sine. Se crede că piatra facilitează conexiunea cu ghizii spirituali și conștiința superioară.

Lapis Lazuli este considerată o piatră protectoare care absoarbe energiile negative și oferă o aură pozitivă. Se crede că ne protejează de gândurile negative ale altora și ne ajută să menținem o stare mentală echilibrată.

Utilizarea Lapis Lazuli în practicile holistice

Utilizarea Lapis Lazuli în practicile holistice

Meditație

Așezați o piatră Lapis Lazuli pe chakra gâtului în timpul meditației pentru a facilita concentrarea, clarifica gândurile și amplifica conexiunea spirituală.

Țineți o piatră Lapis Lazuli în mână sau lângă dumneavoastră în timp ce meditați pentru a induce un sentiment de calm, pace interioară și armonie.

Vizualizați o lumină albastră emanând din Lapis Lazuli, umplându-vă corpul și spațiul din jur cu energie pozitivă.

Feng Shui

Plasați o piatră Lapis Lazuli în zona de nord a casei dumneavoastră pentru a stimula comunicarea clară, armonia și creativitatea.

Așezați o piatră Lapis Lazuli în biroul dumneavoastră pentru a facilita concentrarea, productivitatea și luarea de decizii înțelepte.

Purtați o bijuterie Lapis Lazuli în timp ce vă aflați în medii stresante pentru a vă menține o stare mentală echilibrată.

Adăugați pietre Lapis Lazuli la o baie pentru a vă relaxa și a vă elibera de stresul mental și emoțional.

Purtați o bijuterie Lapis Lazuli ca amuletă protectoare împotriva energiilor negative.

Utilizați Lapis Lazuli în practicile de yoga sau Reiki pentru a stimula fluxul de energie și a induce o stare de calm profund.

Semnificație zodiacală lapis lazuli

Săgetător – Lapis Lazuli este asociată cu elementul aer, la fel ca zodia Săgetător. Se crede că energia pietrei stimulează optimismul, sinceritatea și comunicarea deschisă, trăsături importante pentru Săgetători.

Balanță – Lapis Lazuli poate ajuta echilibrul și armonia, pe care le caută Balanțele. Energia pietrei îi ajută pe Balanțe să ia decizii echilibrate și să comunice eficient în relații.

Vărsător – Vărsătorii sunt cunoscuți pentru gândirea lor independentă și creativă. Lapis Lazuli stimulează inovația și gândirea deschisă, aliniindu-se cu energia acestei zodii.

Pești – Peștii sunt o zodie empatică, intuitivă și spirituală. Lapis Lazuli poate ajuta la conectarea cu intuiția și la dezvoltarea spiritual.

Combinarea Lapis Lazuli cu alte cristale

Combinarea Lapis Lazuli cu alte cristale

Pentru comunicare și claritate

Sodalit: Ambele pietre stimulează comunicarea clară, onestitatea și expresia de sine. Împreună, pot amplifica aceste beneficii.

Amazonit: Piatra ajută la exprimarea emoțiilor în mod constructiv și la empatie. Combinată cu Lapis Lazuli, poate îmbunătății comunicarea interpersonală.

Pentru creativitate și inspirație

Ametist: Piatra stimulează imaginația, intuiția și creativitatea. Alături de Lapis Lazuli, poate ajuta la transformarea ideilor în realitate.

Citrin: Piatra aduce energie pozitivă, optimism și stimulează fluxul creativ. Combinată cu Lapis Lazuli, poate amplifica inspirația și motivația.

Pentru pace interioară și echilibru

Ametist: Pe lângă creativitate, ametistul promovează relaxarea și reducerea stresului. Împreună cu Lapis Lazuli, poate crea o stare profundă de calm și echilibru.

Selenit: Piatra aduce pace interioară, purifică aura și reduce anxietatea. Combinată cu Lapis Lazuli, poate amplifica sentimentul de liniște și relaxare.

Pentru protecție spirituală

Turmalină Neagră: Este o piatră protectoare puternică care absoarbe energiile negative. Alături de Lapis Lazuli, poate crea un scut energetic protector.

Obsidian: Similar turmalinei negre, obsidianul protejează împotriva energiilor negative și gândurilor dăunătoare. Combinat cu Lapis Lazuli, poate amplifica efectul protector.

Îngrijire și curățare lapis lazuli

Curățare fizică

Lapis Lazuli poate fi curățată cu apă caldă. Evitați texturile abrazive sau detergenții puternici. După spălare, asigurați-vă că uscați complet piatra Lapis Lazuli cu o cârpă moale și absorbantă pentru a preveni depunerile de calciu. Curățarea fizică a pietrei Lapis Lazuli poate fi necesară o dată pe lună sau ori de câte ori pare murdară.

Curățare energetică

Lapis Lazuli poate fi lăsată la soare pentru o perioadă scurtă (maxim 30 de minute) pentru purificare energetică. Expunerea prelungită la soare poate afecta culoarea pietrei.

Așezarea pietrei sub lumina lunii pline peste noapte este o metodă blândă de curățare și reîncărcare energetică.

Unele persoane folosesc fumul de plante precum salvie sau palo santo pentru a curăța energetic cristalele. Dacă alegeți această metodă, asigurați-vă că expuneți piatra la fum pentru o perioadă scurtă pentru a evita deteriorarea. Curățarea energetică poate fi efectuată ori de câte ori simțiți nevoia să reîncărcați energia pietrei.

După curățarea fizică sau energetică, puteți să vă rostiți intenția pentru piatra Lapis Lazuli. Țineți piatra în mână și vizualizați lumina albastră care o umple, concentrându-vă pe ceea ce doriți să obțineți cu ajutorul energiei sale.

Alege o piatră Lapis Lazuli care rezonează cu intuiția ta și introdu-o în rutina ta zilnică. Poart-o ca bijuterie, meditează cu ea sau așeaz-o în spațiul tău de lucru. Descoperă cum energia sa pozitivă te poate ghida și inspira pe drumul tău spre o viață mai armonioasă și mai plenară.

Integrează Lapis Lazuli în viața ta și experimentează puterea sa transformatoare.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *