fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Piatra de Jad

CUPRINS

Istoria și origina pietrei de jad

Piatra de jad, cunoscută și sub numele de “piatra zeilor” sau “piatra raiului”, este o piatră prețioasă cu o istorie bogată și fascinantă care se întinde pe mii de ani. Originile sale pot fi urmărite în China antică, unde a fost apreciată pentru frumusețea sa unică, durabilitatea și proprietățile metafizice semnificative.

Cele mai vechi dovezi ale utilizării jadului au fost descoperite în situl neolitic Hongshan din nord-estul Chinei, datând din jurul anului 7000 î.Hr.

Mărgele, pandantive și alte obiecte sculptate din jad au fost excavate din morminte antice, indicând statutul său ridicat și valoarea sa culturală.

Dinastia Shang (1600-1046 î.Hr.) a marcat o epocă de aur a prelucrării jadului, cu elaborarea unor piese complexe și rafinate pentru ritualuri religioase și funerare.

Jadul a fost utilizat în China pentru a crea o varietate de obiecte, inclusiv bijuterii, vase ceremoniale, arme, sculpturi și instrumente muzicale.

Se credea că jadul posedă puteri magice și vindecătoare, fiind utilizat în ceremonii religioase și medicinale.

Jadul era asociat cu virtuți precum înțelepciunea, compasiunea, curajul și bunăstarea, fiind considerat un simbol al statutului social și al prosperității.

Cauți piatra jad? Alege din oferta eMAG.ro

Proprietăți fizice al jadului

Proprietăți fizice al jadului

Jadul este o rocă metamorfică formată în principal din silicat de calciu și magneziu. Există două tipuri principale de jad: jadul nefrit și jadul jadeit.

Jadul Nefrit are o duritate mai mică (Mohs 6-6.5) și o structură fibroasă, fiind mai ușor de prelucrat. Culoarea sa este verde, dar poate fi găsită și în alte nuanțe, precum alb, galben, portocaliu și negru.

Jadul Jadeit are o duritate mai mare (Mohs 7) și o structură granulară, fiind mai dificil de prelucrat. Culoarea sa este verde, dar poate fi găsită și în alte nuanțe, precum alb, violet, roz și albastru.

Jadul are un luciu sticlos sau ceros, conferindu-i o strălucire distinctivă. Piatra are o densitate ridicată (2.9-3.3 g/cm³), făcându-l o piatră grea și solidă. Jadul poate fi translucid sau opac, în funcție de tipul și compoziția sa.

Jadul este una dintre cele mai durabile pietre prețioase, fiind rezistent la zgârieturi, ciobituri și uzură. Poate fi lustruit la un grad ridicat de strălucire, menținându-și frumusețea pentru generații.

Proprietăți metafizice al jadului

Jadul este considerată a facilita accesul la înțelepciune interioară și claritate mentală, ajutând la luarea de decizii raționale și la rezolvarea problemelor cu discernământ. Piatra de Jad atrage prosperitatea și abundența în viața purtătorului, atât materială, cât și spirituală. Jadul este asociat cu norocul și protecția, ferind purtătorul de energii negative și influențe dăunătoare. Piatra facilitează echilibrul interior și armonia emoțională, reducând stresul, anxietatea și sentimentele negative. Jadul induce o stare de calm și pace interioară, promovând relaxarea și bunăstarea emoțională. Stimulează curajul, perseverența și determinarea, ajutând la depășirea obstacolelor și la atingerea obiectivelor și în același timp stimulează creativitatea și imaginația, facilitând exprimarea de sine și generarea de idei noi.

Jadul este asociat cu loialitatea, fidelitatea și devotamentul, consolidând relațiile interpersonale și sentimentul de apartenență și facilitează vindecarea emoțională, ajutând la depășirea traumelor, a durerilor și a resentimentelor.

Utilizările jadului

Utilizările jadului

Meditație

Alege o piatră de jad care te rezonează și ține-o în mână în timpul meditației. Concentrează-te pe energia pietrei și pe senzația de calm și pace pe care o induce. Jadul te poate ajuta să-ți limpezești mintea, să te concentrezi pe prezent și să accesezi înțelepciunea interioară. Plasarea unei pietrei de jad pe chakra inimii în timpul meditației poate facilita conectarea cu sinele tău interior și cu emoțiile tale. Jadul te poate ajuta să te accepți și să te iubești necondiționat, cultivând o stare de compasiune și auto-compasiune.

Feng Shui

Așează o piatră de jad verde în zona Bogăției din casa ta pentru a atrage prosperitate și abundență materială. Jadul poate stimula fluxul de energie pozitivă în casa ta, creând un mediu favorabil succesului financiar.

Plasarea pietrelor de jad în diferite zone ale casei tale poate facilita armonia și echilibrul energetic. Jadul poate armoniza energiile din mediul tău, reducând stresul și creând o atmosferă calmă și relaxantă.

Așează o piatră de jad neagră la intrarea casei tale pentru a oferi protecție energetică. Jadul poate feri casa ta de energii negative și influențe dăunătoare, creând un sentiment de siguranță și securitate.

Cristaloterapie

Utilizează o piatră de jad roz pentru a facilita vindecarea emoțională. Jadul roz poate calma emoțiile negative, reduce stresul și anxietatea, și stimula sentimentele de dragoste, compasiune și optimism. Alege o piatră de jad galbenă pentru a stimula creativitatea și imaginația.

Jadul galben poate facilita exprimarea de sine, generarea de idei noi și rezolvarea problemelor în mod inovator. Utilizează o piatră de jad verde pentru a întări sistemul imunitar și a promova bunăstarea fizică. Jadul verde poate stimula vitalitatea, reduce oboseala și accelera vindecarea.

Masaj

Utilizează pietre de jad încălzite sau reci pentru a masa mușchii tensionați și dureroși. Jadul poate ameliora durerea, reduce inflamația și stimula circulația sangvină. Utilizează pietre de jad de diferite culori pentru a echilibra chakrele corpului tău. Jadul poate facilita fluxul de energie vitală prin chakre, contribuind la starea ta generală de bine.

Bijuterii

Purtarea de bijuterii cu jad te poate ajuta să beneficiezi de proprietățile sale metafizice pe tot parcursul zilei.

Alege o piatră de jad care rezonează cu nevoile și dorințele tale individuale.

Poartă o brățară cu jad pentru a te conecta cu energia sa calmantă și armonioasă.

Un pandantiv cu jad poate fi o sursă de protecție și încurajare.

Inelele cu jad pot simboliza fidelitate, loialitate și devotament.

Semnificație zodiacală pentru piatra de jad

Semnificație zodiacală pentru piatra de jad

Berbec

Jadul verde vibrează cu energia curajoasă a Berbecului, sporind vitalitatea, perseverența și curajul. Ajută la temperarea temperamentului impulsiv al Berbecului și promovează luarea de decizii echilibrate.

Taur

Jadul roz rezonează cu natura calmă și blândă a Taurului, cultivând dragostea de sine, securitatea emoțională și stabilitatea. Ajută la eliberarea tensiunilor și la conectarea cu intuiția.

Gemeni

Jadul galben stimulează mintea ageră a Gemenilor, sporind concentrarea, comunicarea și creativitatea. Ajută la echilibrarea dualității Gemenilor și la armonizarea energiilor interioare.

Rac

Jadul alb stimulează compasiunea și sensibilitatea Racului, oferind protecție emoțională, vindecare interioară și pace sufletească. Ajută la gestionarea emoțiilor intense și la conectarea cu intuiția.

Leu

Jadul portocaliu vibrează cu energia vibrantă a Leului, sporind încrederea, optimismul și puterea personală. Ajută la exprimarea autentică a sinelui și la depășirea temerilor.

Fecioară

Jadul verde închis stimulează atenția la detalii a Fecioarei, sporind organizarea, analiza și perfecționismul. Ajută la eliberarea stresului și la conectarea cu natura.

Balanță

Jadul roz stimulează diplomația și echilibrul Balanței, cultivând armonia, cooperarea și frumusețea. Ajută la luarea de decizii echitabile și la rezolvarea conflictelor.

Scorpion

Jadul negru stimulează misterul și transformarea Scorpionului, oferind protecție energetică, vindecare emoțională și putere interioară. Ajută la eliberarea traumelor și la conectarea cu intuiția profundă.

Săgetător

Jadul albastru stimulează spiritul liber al Săgetătorului, sporind optimismul, aventura și independența. Ajută la exprimarea adevărului personal și la depășirea limitărilor.

Capricorn

Jadul negru stimulează ambiția Capricornului, sporind disciplina, perseverența și responsabilitatea. Ajută la gestionarea stresului și la atingerea obiectivelor ambițioase.

Vărsător

Jadul albastru stimulează gândirea originală a Vărsătorului, sporind creativitatea, inventivitatea și viziunea. Ajută la conectarea cu intuiția superioară și la realizarea ideilor inovatoare.

Pești

Jadul violet stimulează spiritualitatea Peștilor, sporind compasiunea, intuiția și conexiunea cu divinitatea. Ajută la eliberarea emoțiilor negative și la găsirea liniștii interioare.

Îngrijirea și curățarea piatra de jad

Spălați piatra de Jad cu apă, delicat o dată pe săptămână sau ori de câte ori este necesar. În timpul curățării este benefic să vă pune-ți o intenție cu scopul de a o curăța sau să rostiți rugaciunea “Tatăl nostru”. Atenție însă la detergenții chimici duri, clor și alte produse chimice care pot deteriora suprafața pietrei și pot afecta culoarea acesteia.

O altă metodă inofensivă care nu afecteaza piatra este metoda fumigației. Aprindeți un bețișor de santal sau altă plantă sacră și treceți cu grijă Jadul prin fum timp de câteva minute. Focul are proprietăți purificatoare care pot îndepărta energia negativă acumulată.

Țineți Jadul în mâini și imaginați-vă o lumină albă strălucitoare care o înconjoară, îndepărtând orice energie negativă și umplând-o cu energie pozitivă.

Pentru a încărca piatra cu energie pozitivă așezați piatra de Jad în lumina soarelui dimineții timp de câteva minute sau sub lumina lunii pline peste noapte. Soarele și luna au o energie purificatoare care poate energiza piatra.

Jadul este o piatră semi-prețioasă versatilă și puternică care poate aduce beneficii semnificative vieții dumneavoastră. Vă încurajez să experimentați puterea jadului și să descoperiți cum vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele și să vă trăiți viața la maxim.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *