fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Iubirea de sine

CUPRINS

Gândurile unei femei

Femeie, de câte ori nu ai plâns nopți la rând? Câte lacrimi ai purtat pe al tău obraz? Câte nopți nedormite și griji făcute pentru cel de lângă tine? Câte îngrijorări pentru că ai prea multe sau prea puține kilograme. Că nu arăți suficient de bine pentru cel de lângă tine.

Ca cei din jurul tău nu te plac pentru că nu ești la fel de plasticată ca unele. De câte ori ți-ai zis ca nu ești soția/iubita/femeia perfectă?! Dar oare chiar există aceasta perfecțiune pe care toți o căutăm? Există oameni fără cusur? Scuză-mă că îndrăznesc să-ți spun ca nu. Nu exista oameni care sa nu greșească. Unii mai mulți, alții mai puțin. Unii într-o direcție, alții în alta. Dar toți greșim.

Nu te mai judeca

Toți avem defecte, mici sau mari. Toți am făcut alegeri pe care le-am regretat la un moment dat. Crezi că lacrimile tale merită consumate pentru părerea celorlați? Pentru ca te-ai subestimat și nu ai suficienta încredere in tine? I-ai pus pe ceilalți pe un piedestal și pe tine te-ai lăsat dusă de val. Ai renunțat la nevoile și dorințele tale pentru a le împlini pe a altora. L-ai pus pe partenerul de lângă tine pe scena vieții.

El e regizorul, tu actorul principal. Și este tot nemultumit. Da. De ce? Pentru ca respectul față de tine nu există… Tinzi sa crezi ca nu ești suficientă de buna și nu ai încrederea necesara în ceea ce poți face, în faptul ca meriți sa fii iubita, respectată, acceptată. Să te răsfeți și să faci ceea ce iubești. Sa ai un timp doar al tău făcând lucruri pentru tine. Nu este egoism, este un mod sănătos de a trăi în armonie cu tine. Nu doar ceilalți contează.

Acceptă-te așa cum ești

Dacă tu nu ești împăcată cu tine, nici cu ceilalți nu vei fi. Oricat de multe sacrificii vei face. Persoana ta trebuie sa primeze. Ceilalți sunt secundari. Când vei învață cum să te iubești cu adevarat, vei putea oferi dragoste și ajutor celorlați. Până atunci, vei fi ca o pană – firavă, care se va clătina la orice adiere de vânt.

Începe schimbarea ta

Ai curajul să spui da fericirii tale. Să te lași purtată de sentimentele în direcția care vor. Să faci ce-ți place, asta chiar dacă insemană că trebuie să mai renunți la a-i mai ajuta pe ceilalți atât de mult. Nu mă înțelege greșit. Oferă ajutor celorlalți, dar după ce îți oferi ție pentru a nu-ti creea frustrări în timp. Oferă iubire, dar după ce îți oferi ție, pentru ca iubirea oferită neiubindu-te pe tine, nu este iubire. Este doar o minciuna care se va transforma în ură și reproșuri precum “nimeni nu mă iubește și pe mine”.

Nu-ți fi propriul dușman, autosabotandu-te ancornadu-te în afirmații ca: “Îmi place să-i fac pe ceilalți fericiți”, “fericirea lor contează mai mult decât a mea”, ” dacă ei sunt fericiți sunt și eu”. Nu este real. Nu poți fi cu adevărat împlinită atunci când te urăști, când nu ești bine cu tine în corpul tău. Fericită vei fi atunci când îți dai curajul sa fii liberă, sa te accepți și să te iubești așa cum ești. Când vei înțelege că și defectele alea mici fac parte din trupul tău și îți oferă unicitate și o frumusețe specială, atunci vei putea oferi cu adevărat celorlalți bucurie și dragoste. Nu uita să zâmbești și să-ți mulțumești zilnic pentru femeia care ești.

Cu respect, Petrus.

( Gândurile unei femei )

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *