Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Cum să ai încredere în tine

CUPRINS

Cum să ai încredere în tine? Ușor de explicat, greu de făcut. Însă munca depusă va merita după.

Pentru a avea încredere în tine trebuie să începi să te pui pe primul loc. Să începi să te prioritizezi, să începi să faci ceea ce îți place ție și te face fericit, să începi să spui nu la ceea ce nu-ți place, să începi să elimini persoanele acelea care nu te respectă și-ți încalcă limitele, să începi să te iubești pe tine și să ai grijă de tine. Să începi să fii tu pe primul loc mereu.

Nu, nu ma refer la egoism, dacă la asta te-ai gândit când ai citit mai sus, Fiindcă acesta e startul în a începe să te descoperi pe tine, să experimentezi. După să începi să clădești un echilibru între impulsivitate și empatie. Să creezi situații câștig-câștig prin care să fii tu pe primul loc, dar să te gândești ca persoana de lângă tine să nu iasă în pierdere, iar tu în câștig.

Ca să se înteleagă și mai bine, am să dau un exemplu: într-o relație, tu vrei în anumit loc, dar persoana iubită nu vrea acolo, vrea în alt loc. Uite că tu nu dorești acolo, nici ție nu-ți place locul sugerat de ea. Ce faci acum? Faci oricum ceea ce vrei tu? Te duci acolo cu ea/el chit că nu se va simți bine?

Nu, încerci să cauți o cale de mijloc prin care ambele părți să fie mulțumite. La asta mă refer prin situașii câștig-câștig.

Sper că am elucidat „misterul” prin exemplu dat de mai sus și să nu fie trase alte concluzii, judecăți.

Revenind la cum să ai încredere în tine. Să începi să te expui la riscuri, schimbări, pierderi. Să începi să acționezi conform dorințelor tale, să începi să îți invingi temerile, să începi să-ți depășești limitele, să începi să ieși cât mai mult din zona de confort.

Să fii conștient că îți este frică, teamă, dar tu tot să acționezi în direcția dorită.

Da, e ușor să spun aceste lucruri, dar crede-mă că după, munca aceea va merita. Chiar merită. Cum am făcut și eu de altfel. Crezi că eu sunt perfect? Nu, nimeni nu e perfect și nu va fii. Încă mă mai descopăr, dar investesc în evoluția mea – să lucrez cu mine și să devin cea mai bună versiune a mea.

Începe să fii jucătorul, nu spectatorul !

Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *