fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Cum faci complimente unei fete?

CUPRINS

Complimente pentru femei?

În domeniul seducției, există o mulțime de discuții pro și contra, privind utilizarea complimentelor pentru femei. Deci, e bine să faci complimente femeilor sau nu este bine? Hmmm… hai să ne gândim.

Din punctul meu de vedere, este bine, deoarece nu te duci să „asediezi” femeia doar cu spike-uri emoționale despre cum arată sau se comportă.

Un bărbat care știe când și cum să ofere un compliment unei femei se poate face plăcut într-o clipă față de acea femeie. Cu toate acestea, nu se întâmplă întotdeauna așa. Ba chiar, mai mulți bărbații le fac din alte motive, nu neapărat sincere și productive.

Deși complimentele pentru femei pot juca un rol important în seducție, nu produc întotdeauna efectul dorit de către bărbații care studiază acest domeniu.

În general, o femeie se bucură atunci când este complimentată, dar asta nu înseamnă că acel compliment va conta pentru ea sau că automat va fi atrasă de cel care o complimentează.

De ce complimentele pentru fete nu ajută mereu?

De ce complimentele pentru fete nu ajută mereu?

Complimentele sunt ca o sabie cu două tăișuri:

Pe de o parte, au un rol important, deoarece prin acestea îi arăți femeii că o consideri interesantă, atrăgătoare și că o vezi mai mult decât o simplă amică. Practic și teoretic te dai la ea.

Pe de altă parte, se pot dovedi inutile dacă sună a clișeu, de parcă ai vrea să obții ceva de la ea sau sunt livrate de pe o poziție de inferioritate. Momentele acelea când te dai un băiat bun.

De exemplu, dacă cel care face complimentul are atitudinea cuiva care vrea să obțină ceva de la ea, atunci ea va înțelege că îi transmiți că:

„Ok. Acum că ți-am spus că ești frumoasă, ce-ar fi să-mi dai niște pizdă!”

De regulă, complimentele au succes atunci când sunt livrate de:

 • Cineva de care deja îi place;
 • Cineva cu autoritate;
 • Cineva care este greu de mulțumit;
 • Cineva cu standarde înalte.

Care este explicația acestor complimente pentru femei?

Imaginează-ți că lucrezi într-o companie. Într-o zi, șeful te cheamă la el în birou și îți spune:

Bravo! Ai făcut treabă bună. Datorită proiectelor tale, compania noastră a înregistrat un profit dublu față de anul trecut și astfel am ajuns lideri pe piață. Sunt mândru de tine!

Acum imaginează-ți că aceleași lucruri ți le-ar spune portarul. Ale cui vorbe vor conta cel mai mult pentru tine? Care compliment va cântări cel mai mult: al portarului sau al șefului?

Bănuiesc că ți-ai oferit singur răspunsul, mai exact a cui validare ți-o dorești mai mult.

Ei bine, ceva similar se întâmplă și cu femeile.

Nu trebuie să fii vreun șef ca să complimentezi cu succes o femeie, însă nu trebuie să fii văzut ca un tip care-i spune că e frumoasă, cu scopul de a obține o întâlnire sau care caută să o mulțumească cu orice preț doar ca să ajungă la scopul lui, interesul ascuns.

Trebuie să te perceapă ca pe un bărbat puternic, nu ca pe un cerșetor de atenție.


În aproape fiecare articol de pe acest blog și în materialele gratuite, te învăț cum să ai o atitudine corespunzătoare în relațiile cu femeile, astfel încât să nu fii perceput ca un tip slab.

🔊 Așadar, descoperă cum poți ajunge la o relație de cuplu sănătoasă cu o femeie mult mai ușor! Învață arta seducției! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


Cum faci complimente unei femei?

Cum faci complimente unei femei?

Mai întâi, să vedem care sunt cele trei reguli de bază ale oricărui tip de compliment:

 1. Orice compliment trebuie să fie sincer. Falsitatea pute de la un km. Ca atare, ai grijă ca indiferent ce ia-i spune, să fie adevărata ta percepție față de ea. Ceea ce simți și gândești;
 2. Să nu pară că vrei să încerci să obții ceva de la ea sau cauți să îți satisfaci un interesul ascuns;
 3. Să fie livrat cu autoritate. Niciodată să nu faci un compliment din care să se înțeleagă că ea este peste nivelul tău. Nu facem din femeie o icoană.

De exemplu, nu-i face niciodată complimente de genul:

Ești cea mai frumoasă fată cu care am ieșit până acum!

Ce norocos sunt că te-am întâlnit!

Ești frumoasă ca un înger!

Acestea sunt doar greșeli care îi vor transmite cât de penibil ești.

În continuare, am să vă descriu patru genuri de complimente, pe care le fac în funcție de context:

1. Complimente neutre

De obicei, aceste complimente vizează aspectul fizic.

Dacă vreau să-i spun unei femei că este frumoasă, o voi face într-un mod neutru sau indirect, și bineînțeles cu umor.

De exemplu, întrebi o fată ce planuri are pentru o anumită seara, iar aceasta îți răspunde că nu și-a făcut niciun plan. Atunci, dialogul ar putea continua:

Tu: Cum, nu te-a invitat niciun băiat în oraș?

Ea: Se pare că nu.

Tu: Nu pot să cred, la cât de simpatică ești, ar fi trebuit să ai cel puțin două propuneri!

Sau atunci când te întreabă cu ce te ocupi sau la ce școală/facultate ești etc., i-ai putea răspunde:

O să-ți spun imediat. Acum însă am un gând care nu-mi dă pace: De câteva minute vorbesc cu o fată tare drăgălașă și nu știu dacă mă place. Tu ce crezi?

Prin astfel de afirmații, îi transmiți că o consideri frumoasă, dar într-o manieră subtilă, fără să atragi prea mult atenția asupra acestui fapt.

Mai mult decât atât, vei schimba radical dinamica discuțiilor – de la banal la flirt.

În felul acesta, te vei diferenția de tipul plicticos cu care vorbește doar despre școală sau serviciu, iar pe urmă îi spune din senin că îi place de ea.

În general, acest tip de complimente le fac la începutul interacțiunii cu femeile cu care vorbesc pentru prima dată.

Aici v-am dat doar câteva exemple ca să vă faceți o idee, însă totul este limitat doar de imaginația voastră.

De regulă, trebuie să te adaptezi la situația respectivă.

Cel mai des folosesc cuvinte precum: „simpatică”, „frumușică” sau „drăgălașă”.

2. Complimentele de apreciere

În opinia mea, acestea sunt cele mai puternice complimente pe care i le poți face unei femei.

Pe scurt, complimentele de apreciere presupun să-ți arăți aprecierea față de modul în care o femeie alege: să se îmbrace, să se machieze, să se comporte etc. Practic orice înseamnă „alegere”.

De exemplu, să-i faci unei femei un compliment despre machiaj, despre rochia de pe ea sau pantofii din picioare, va conta mult mai mult decât un compliment care vizează frumusețea fizică.

Știm cu toții câte ore pierd femeile ca să se aranjeze înainte de a ieși din casă sau câți bani cheltuie pe haine și încălțăminte.

Astfel, arătându-i că ai observat efortul ei de a se aranja, o vei face să se simtă bine în pielea ei, să se simtă apreciată. Și asta contează enorm în procesul de seducție.

Așa că, și un simplu compliment de genul: „Frumoși pantofii, se asortează bine cu rochia!”, este suficient pentru a te vedea cu alți ochi.

Însă, acest gen de complimente nu se rezumă numai la haine, încălțăminte sau machiaj. Ele sunt și mai complexe de atât.

Prin astfel de complimente vei învăța femeia și cum să se comporte cu tine. Aprecierea lucrurilor care îți plac cu adevărat la ea o va face să le facă mult mai constant, decât lucrurile care nu îți plac.

Voi vorbi într-un alt articol despre cum poți să conduci o femeie prin apreciere.


🔊 Așadar, descoperă cum poți ajunge la o relație de cuplu sănătoasă cu o femeie mult mai ușor! Învață arta seducției! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


3. Complimentele cu dublu sens sau în două părți – du-te vino

În mare, aceste complimente presupun să împarți complimentul în două părți: una pozitivă și alta puțin negativă.

Astfel, în prima parte îi spui ceva care îți place la ea, de exemplu: că are o rochie superbă, iar în a doua parte îi spui că dacă și-ar îmbunătăți altceva la ea, să zicem: coafura, ar arăta mult mai sexy dacă ar fi făcută într-un anumit fel.

„Îți vine bine bluza asta, dar cu niște teniși roșii ai fi mult mai sexy!”

Acesta este un compliment de tipul împinge și trage. Adică îi spui cât de frumoasă este, dar totuși privirea ei pare diabolică. Bineînțeles, în stil de glumă.

4. Complimente cu tentă sexuală

Spre exemplu, în timp ce-i spui ceva unei fete, lasă-ți privirea să cadă pe picioarele ei, spunând ceva în genul: „Apropo, sexy picioare mai ai!”, după care continuă cu ce-i spuneai înainte, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Procedând așa, pe lângă faptul că vei crea un moment haios, o să pară ceva spontan și nu vei lăsa impresia că aștepți ceva în schimb. Pentru că există o tendință des întâlnită printre bărbați, și anume:

Ei se așteaptă ca după ce fac un compliment femeii, aceasta să aibă o reacție de mulțumire față de ei. Ori o astfel de atitudine din partea bărbaților le cam incomodează pe femei.

Procedând precum în exemplul de mai sus, vei elimina acea situație stânjenitoare pentru ele.

Cel mai important lucru atunci când faci complimente, de orice gen, dar mai ales cele cu față dublă sau cele cu tentă sexuală este că, înainte de a le livra, să creezi așteptări.

Trebuie să lași impresia că ești genul de bărbat care face asemenea afirmații.

De exemplu, dacă la început ești exagerat de politicos, iar dintr-o dată îi spui că are picioare sexy, o să i se pară nefiresc ca o astfel de afirmație să vină din partea ta.

Pe când, dacă încă de la început știe că spui tot timpul ceea ce gândești, este cu totul altceva.

De exemplu, spune-i un banc mai deochiat sau folosește cuvinte vulgare, apoi afirmă:

Nu te speria, așa sunt eu! Spun mereu ceea ce gândesc.

În felul acesta, va părea firesc atunci când îi vei face un compliment mai îndrăzneț.

Cât de des să faci complimente unei femei?

Cât de mult să faci complimente unei femei?

Pe lângă ceea ce ți-am prezentat mai sus, vreau să vorbim și despre intensitatea complimentelor. Vreau să ai grijă cum, când, cui și unde faci complimente.

La ce mă refer mai exact?

Adică dacă observi că femeia respectivă se comportă cu lipsă de respect față de tine sau nu îți arată efort din partea ei, doar nu te apuci să faci complimente pentru felul în care se comportă.

O complimentezi pentru lucrurile care îți plac și chiar le apreciezi.

Oricum nivelul de intensitate al complimentelor unei femei contează și după nivelul de validare pe care îl cere. Vei observa că anumite femei vor face orice doar pentru a-ți cere validarea, complimentele.

Anumite femei vor avea scopul să-ți ia validarea și după să plece. Bineînțeles că este problema lor. Aceste femei sunt au un nivel de încredere de sine foarte scăzut.

Orice este prea mult din ceva, deja devine saturat sau neapreciat. De aceea, îți recomand să nu fii un băiat bun și să crezi că prin complimente vei ajunge să faci sex imediat.

Trebuie totuși să-ți păstrezi autoritatea pe care o ai.

Exemple de complimente pentru fete

Complimentele ar trebui să fie sincere și respectuoase atunci când le faci unei femei. Iată câteva exemple de complimente potrivite:

 1. “Ai un zâmbet minunat!”;
 2. “Arăți uimitor în acea rochie!”;
 3. “Părul tău arată grozav astăzi.”;
 4. “Ești foarte inteligentă și admir această conversație interesantă.”;
 5. “Ești o sursă de inspirație pentru cei din jurul tău.”;
 6. “Îmi place foarte mult cum gândești.”;
 7. “Ești o persoană talentată și creativă.”;
 8. “Ai o personalitate uluitoare.”;
 9. “Ești atât de amabilă și mereu dispusă să ajuți.”;
 10. “Ești o mamă minunată și un model excelent pentru copiii tăi.”;

Amintește-ți că sinceritatea este cheia atunci când faci complimente. Complimentele făcute din inimă sunt întotdeauna cele mai apreciate.

Concluzia

În concluzie, cu cât un compliment este mai îndrăzneț, cu atât este mai benefic pentru interacțiune, deoarece îți faci cunoscute intențiile.

Dacă nu-i arăți ce intenții ai, nu faci altceva decât să pierzi timpul.

🔊 Așadar, descoperă cum poți ajunge la o relație de cuplu sănătoasă cu o femeie mult mai ușor! Învață arta seducției! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *