Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Cele mai bune cărți de dragoste

CUPRINS

Înainte de a citi cele mai bune cărți de dragoste îți recomand să vezi articolul:

Top 30 Filme De Dragoste De Văzut în Doi Pe Netflix (barbatulsuperior.ro)


🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.


Top cărți de dragoste

1. Pe aripile vântului de Margaret Mitchell

Pe aripile vântului de Margaret Mitchell

Romanul se are acțiunea în Clayton County, Georgia, și Atlanta, SUA, în timpul Războiului Civil American, 1861-1865 și al Epocii Reconstrucției, 1865-1877.

Scarlett este îndrăgostită de Ashley, dar el se căsătorește cu Melanie. Dezamăgită, Scarlett se căsătorește cu Charles, un bogat proprietar de plantații, doar pentru a-l pierde curând în război. Devastata, Scarlett se reîntoarce la Tara, casa familiei sale, și se luptă pentru a-și reconstrui viața.

Pe parcursul romanului, Scarlett se confruntă cu pierderea familiei, a dragostei și a averii, dar perseverează mereu, dând  dovadă de forță și tenacitate. Pe fundalul distrugerii Războiului Civil și al transformărilor sociale ale Epocii Reconstrucției, Scarlett caută dragostea, fericirea și securitatea, dar descoperă că drumul spre împlinire este plin de obstacole și sacrificii.

Pe aripile vantului – Margaret Mitchell (carturesti.ro)

2. Mândrie și prejudecată de Jane Austen

Mândrie și prejudecată de Jane Austen

Acțiunea se petrece în Anglia rurală la începutul secolului al XIX-lea și urmărește viața familiei Bennet, care are cinci fiice de măritat.

Sosirea domnului Bingley și a domnului Darcy în satul Meryton agită viața familiei Bennet. La un bal, Elizabeth îl întâlnește pe domnul Darcy, dar îl consideră arogant și neplăcut.

De-a lungul romanului, Elizabeth și Darcy se confruntă cu o serie de neînțelegeri și prejudecăți. Elizabeth îl consideră pe Darcy mândru și arogant, în timp ce el o consideră pe Elizabeth lipsită de educație și de statut social. Cu toate acestea, pe parcursul romanului, amândoi încep să-și reconsidere opiniile preconcepute și să descopere adevăratele calități ale celuilalt.

Mandrie si prejudecata – Jane Austen – 9786068905310 – Libris

3. Maitreyi de Mircea Eliade

Maitreyi de Mircea Eliade

Acțiunea se petrece în India anilor ’30, în timpul dominației coloniale britanice. Allan, un tânăr inginer român, este cazat la familia Sen în timpul convalescenței după o boală. Acolo o cunoaște pe Maitreyi, fiica familiei, o tânără bengaleză frumoasă și enigmatică.

Pe parcursul șederii sale la familia Sen, Allan se îndrăgostește de Maitreyi. Cei doi tineri petrec mult timp împreună, discutând despre filozofie, religie și cultură. Se simt atrași unul de celălalt, dar relația lor este complicată de diferențele culturale și de așteptările societale.

Tatăl lui Maitreyi, Narendra Sen, se opune relației dintre fiica sa și Allan din cauza diferențelor de religie și naționalitate. El o forțează pe Maitreyi să se căsătorească cu un alt bărbat, un bengalez bogat și respectabil.

Maitreyi, Mircea Eliade – eMAG.ro

4. Anna Karenina de Lev Tolstoi

Anna Karenina de Lev Tolstoi

Acțiunea se petrece în Rusia secolului al XIX-lea, în înalta societate din Moscova și Sankt Petersburg.

Anna este nefericită în căsătoria sa cu Alexei. Ea se simte sufocată de convențiile sociale și dorește cu disperare dragoste și pasiune. Când îl întâlnește pe contele Vronski, este imediat atrasă de el. Cei doi încep o aventură care îi șochează pe cei din jur și le distruge reputația.

Anna este prinsă în conflict între dragostea sa pentru Vronski și datoria sa față de soț și fiu. Este excomunicată de societate și este supusă presiunii constante din partea lui Karenin de a divorța. De asemenea, se luptă cu propriile sentimente de vinovăție și remușcare.

Lev Tolstoi – Anna Karenina (Top 10+) – elefant.ro

Anna Karenina – Lev Tolstoi – 9786060910626 – Libris

5. Jurnalul lui Bridget Jones de Helen Fielding

Jurnalul lui Bridget Jones de Helen Fielding

Acțiunea se petrece în Anglia anilor 1990, urmărind viața lui Bridget Jones, o femeie singură de 32 de ani, obsedată de greutatea sa, de relații și de găsirea dragostei adevărate.

Bridget este frustrată de viața sa amoroasă și își dorește cu disperare să găsească un bărbat care să o iubească. Ea face o listă cu rezoluții de Anul Nou, incluzând pierderea în greutate, găsirea unui loc de muncă mai bun și găsirea dragostei.

Bridget se implică în relații cu Daniel și Mark, dar ambele se dovedesc a fi dezamăgitoare. Daniel este infidel, iar Mark pare distant și rece. Cu toate acestea, pe parcursul romanului, Bridget începe să-l vadă pe Mark într-o lumină mai bună și își dă seama că ar putea fi bărbatul potrivit pentru ea.

Jurnalul Lui Bridget Jones (Chic) – Helen Fielding (carturesti.ro)

6. Mănâncă, roagă-te, iubește de Elizabeth Gilbert

Mănâncă, roagă-te, iubește de Elizabeth Gilbert

Romanul urmărește călătoria lui Liz Gilbert, o femeie de 30 de ani care, după un divorț dureros și o criză de identitate, decide să ia o pauză de un an din viața sa pentru a se regăsi. Călătoria o poartă în trei țări distincte: Italia, India și Indonezia, unde explorează diferite aspecte ale vieții sale – plăcerea culinară, spiritualitatea și dragostea.

Mănâncă, roagă-te, iubește este o poveste inspirațională despre o femeie care își ia destinul în propriile mâini și pornește într-o călătorie de auto-descoperire. Romanul explorează teme universale ale dragostei, pierderii, fericirii și sensului vieții. A devenit un bestseller internațional și a inspirat mulți oameni să-și urmeze visurile și să trăiască o viață autentică.

Mananca, roaga-te, iubeste – Elizabeth Gilbert – elefant.ro

7. Invitația la vals de Mihail Drumeș

Invitația la vals de Mihail Drumeș

Acțiunea se petrece în România anilor ’20, în mediul burgheziei bucureștene.

Tudor o cunoaște pe Micaela la un bal mascat, unde este fascinat de frumusețea și misterul ei. Cei doi tineri se îndrăgostesc nebunește unul de celălalt, dar relația lor este pusă la încercare de diferențele sociale și de presiunile familiei Micăelei.

Tudor este un tânăr idealist care dorește să lupte pentru o viață mai bună, dar se simte inferior în comparație cu Micaela și familia ei bogată. Micaela, pe de altă parte, este prinsă între dragostea sa pentru Tudor și așteptările societății care o obligă să se căsătorească cu un bărbat bogat și respectabil.

Deși se iubesc profund, Tudor și Micaela se confruntă cu o serie de neînțelegeri și conflicte. Micaela este nesigură pe sentimentele sale și se lasă influențată de opiniile tatălui ei și ale prietenilor ei. Tudor, rănit de atitudinea Micăelei, se simte umilit și respins.4

Invitaţia La Vals – carte de Mihail Drumes – eMAG.ro

8. Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război de Camil Petrescu

Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război de Camil Petrescu

Acțiunea se petrece în România anilor 1916-1919, pe fundalul Primului Război Mondial și al vieții agitate din București.

Ștefan și Ela se căsătoresc din dragoste mare, dar relația lor se deteriorează treptat din cauza neînțelegerilor și a lipsei de comunicare. Ștefan este un om introspect și idealist, care caută o iubire pură și absolută, pe care nu o găsește în Ela. Ela, pe de altă parte, este o fire mai superficială și mai pragmatică, care nu se ridică la standardele înalte ale lui Ștefan.

Tensiunile dintre cei doi cresc atunci când Ștefan află de aventura Elei cu Felix Sima. Deziluziat și profund rănit, Ștefan își dă seama că iubirea sa pentru Ela a fost o iluzie.

Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi – Camil Petrescu – 9786068391076 – Libris

9. Pacientul englez de Michael Ondaatje

Pacientul englez de Michael Ondaatje

Acțiunea se petrece în Italia anului 1945, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Hana, o asistentă medicală canadiană, se află într-o vilă abandonată din Toscana, unde are grijă de un pacient englez grav ars, care și-a pierdut memoria.

Pe parcursul romanului, Hana îl îngrijește pe pacientul englez și îl ajută să-și recupereze memoria prin fragmente de poveste. Prin flashback-uri, se dezvăluie că pacientul englez este de fapt contele László Almásy, un cartograf ungur care a explorat deșertul Sahara în anii 1930.

Almásy a avut o poveste de dragoste pasională cu Katharine Clifton, o femeie căsătorită din Anglia. Împreună au descoperit o peșteră ascunsă în deșert, plină de picturi rupestre. Dragostea lor a fost interzisă și plină de complicații, marcată de gelozie, trădare și tragedie.

Războiul a despărțit-o pe Katharine de Almásy, iar el a suferit arsuri grave într-un accident de avion. Acum, amnezic și dependent de Hana, Almásy își revizuiește viața și caută iertare pentru greșelile sale.

Pacientul englez – Michael Ondaatje (carturesti.ro)

10. Taina contesei de Mary Jo Putney

Taina contesei de Mary Jo Putney

Este un roman de dragoste istoric plasat în Europa anului 1815, în timpul Războaielor Napoleoniene. Povestea urmărește destinul lui Rafael Whitbourne, Duce de Candover, un bărbat cunoscut pentru farmecul său și aventurile amoroase cu femei din înalta societate.

Rafael este trimis într-o misiune secretă la Paris, unde trebuie să dezvăluie un complot care amenință pacea fragilă dintre Franța și Europa. Acolo, o reîntâlnește pe Margot Ashton, o femeie enigmatică cunoscută sub identitatea de contesă Janos.

Margot are propriile secrete dureroase din trecutul legat de Rafael. Acum, ca spioană, ea trebuie să își pună viața în pericol pentru a-și îndeplini misiunea.

Pe fundalul intrigilor politice și al pericolelor iminente, sentimentele dintre Rafael și Margot se reaprind. Atracția dintre ei este puternică, dar resentimentele din trecut și secretele ascunse amenință să distrugă orice șansă la o a doua șansă la dragoste.

Taina contesei este o poveste captivantă despre dragoste, trădare și ispășire, plină de suspans, aventură și pasiune. Pe lângă povestea de dragoste centrală, romanul oferă o imagine fascinantă a spionajului în timpul Războaielor Napoleoniene și a tensiunilor politice din Europa anului 1815.

Taina contesei – Mary Jo Putney – elefant.ro

11. Mătăniile de Florence L. Barclay

Mătăniile de Florence L. Barclay

Mătăniile, scrisă de Florence L. Barclay în 1910, este o poveste de dragoste emoționantă despre două suflete pereche care luptă pentru a fi împreună în ciuda obstacolelor din calea lor.

Jane și Garth se întâlnesc întâmplător și se simt imediat atrași unul de celălalt. Se îndrăgostesc rapid, dar dragostea lor este pusă la încercare de diferențele de statut social și de dezaprobarea mamei lui Garth.

Garth, prins între dragostea pentru Jane și loialitatea sa familiei, se luptă să ia o decizie. Jane, crezând că Garth nu va fi niciodată fericit cu ea din cauza diferențelor lor, îl respinge și pleacă să locuiască cu o rudă îndepărtată.

Timpul trece, iar Garth și Jane își continuă viețile separat, dar dragostea lor nu se stinge. Amândoi se confruntă cu regrete și suferință, realizând că nu pot trăi fericiți fără celălalt.

Mataniile – Florence L. Barclay – 9789737361017 – Libris

12. Mătase franțuzească de Sandra Brown

Mătase franțuzească de Sandra Brown

Mătase franțuzească este un roman de suspans erotic scris de Sandra Brown, publicat pentru prima dată în 1983. Povestea urmărește viața lui Claire Laurent, o tânără modistă talentată din New Orleans, care se trezește prinsă într-o serie de evenimente periculoase după moartea misterioasă a mătușii sale.

După moartea subită a mătușii sale, Claire descoperă că aceasta avea secrete ascunse și datorii semnificative. Determinată să afle adevărul și să-și salveze afacerea, Claire apelează la ajutorul lui Zach Taylor, un avocat cu care se simte imediat atrasă.

Împreună, Claire și Zach investighează moartea mătușii sale și descoperă o rețea de intrigi, înșelăciuni și crimă. Pe parcurs, cei doi se confruntă cu pericole din ce în ce mai mari, iar atracția dintre ei se intensifică.

Claire se trezește prinsă în mijlocul unei lupte pentru putere între Remy Duvalier și un concurent rival, iar viața ei este pusă în pericol. Trebuie să se folosească de inteligența și curajul ei pentru a supraviețui și a-și dezvălui adevărul din spatele morții mătușii sale.

Matase frantuzeasca – Sandra Brown – elefant.ro

13. Iubire otrăvită de Josephine Hart

Iubire otrăvită de Josephine Hart

Iubire otrăvită, capodopera autoarei Josephine Hart, este un roman de dragoste tragică plasat în Anglia victoriană. Povestea explorează consecințele pasiunii mistuitoare și a obsesiei dintre doi indivizi provenind din medii sociale diferite.

Stephen o întâlnește pe Anna la o petrecere organizată de fiul său. Este imediat atras de frumusețea și misterul ei, iar o pasiune arzătoare se naște între ei. Cei doi încep o aventură secretă, riscând totul pentru a fi împreună.

Pe măsură ce relația lor se intensifică, Stephen devine tot mai obsedat de Anna, neglijându-și familia și responsabilitățile. Anna, la rândul ei, se luptă cu propriile demoni interiori și se simte prinsă în capcana unei pasiuni distructive.

Secretul lor este în cele din urmă dezvăluit, provocând un scandal uriaș și ducând la consecințe tragice pentru toți cei implicați. Stephen își pierde reputația și familia, Anna este condamnată la ostracizare, iar Sarah este profund rănită de infidelitatea soțului ei.

Iubire otravita – Josephine Hart – elefant.ro

Concluzie

🔊 Descoperă arta întâlnirilor reușite! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele datingului cu succes.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *