Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Rubinul

CUPRINS

Rubinul, cunoscut și ca “regele pietrelor prețioase”, este o bijuterie venerată de secole pentru frumusețea sa vibrantă și proprietățile sale semnificative. Culoarea sa roșie intensă, adesea comparată cu sânge de porumbel sau foc, a fascinat oamenii din cele mai vechi timpuri, simbolizând dragostea, pasiunea, prosperitatea și puterea.

Bijuterii pietre pretioase Tip piatra Rubin. Căutarea nu se oprește niciodată – eMAG.ro


Originea și istoria rubinului

Originea și istoria rubinului


În India, rubinul este considerat “regele pietrelor prețioase” și este asociat cu zeul focului, Agni. Se crede că piatra aduce noroc, prosperitate și protecție împotriva spiritelor rele. O legendă indiană spune că rubinul a fost creat din picăturile de sânge ale lui Garuda, pasărea mitică care l-a salvat pe zeul Vishnu de la demonul Ravana.


În Birmania, rubinul este cunoscut ca “piatra sângelui” și este asociat cu curajul, puterea și vitalitatea. Se crede că piatra poate vindeca boli și poate prelungi viața. O legendă birmaneză spune că un rubin uriaș a fost găsit în capul unui șarpe gigantic, simbolizând triumful binelui asupra răului.


În Orientul Mijlociu, rubinul este asociat cu dragostea, pasiunea și fertilitatea. Se crede că piatra poate aprinde flacăra dragostei și poate facilita concepția. O legendă arabă spune că regina Sheba purta un colier cu rubine care strălucea la fel de puternic ca soarele.


În Europa, rubinul a fost considerat o piatră regală, purtată de regi și regine ca simbol al puterii și autorității. Se credea că piatra poate proteja împotriva otrăvii și poate vindeca boli. O legendă medievală spune că Sfântul Gheorghe a ucis un dragon, iar sângele lui a dat naștere la rubine roșii ca focul.
Rubinele se găsesc în diverse locații din lume, dar cele mai faimoase zăcăminte se află în Myanmar, Thailanda, Sri Lanka și India.
Rubinele au fost exploatate și extrase de secole, cu dovezi arheologice care indică exploatarea lor încă din 3000 î.Hr. în India. Rubinele au fost folosite în bijuterii, obiecte decorative și chiar ca monedă în diverse culturi antice.


Proprietăți fizice ale rubinului

Proprietăți fizice ale rubinului


Rubinul are o duritate de 9 pe scara Mohs, fiind a doua cea mai dură piatră prețioasă după diamant.
Culoarea distinctivă a rubinului este roșu intens, adesea descrisă ca “roșu sânge de porumbel” sau “foc”. Această culoare este cauzată de prezența cromului în compoziția chimică a pietrei.


Rubinele pot prezenta incluziuni, care sunt mici imperfecțiuni sau impurități. Rubinele fără incluziuni vizibile cu ochiul liber sunt considerate a fi cele mai valoroase.


Rubinele au un luciu sticlos, ceea ce înseamnă că au o strălucire intensă și vitreoasă.
Rubinul are un indice de refracție ridicat, de 1,77, ceea ce înseamnă că îndoaie lumina mai mult decât alte materiale.
Rubinul are o densitate de 3,94 g/cm³, ceea ce îl face o piatră relativ grea.

Proprietăți metafizice ale rubinului

Rubinul este considerat a fi piatra iubirii și pasiunii, stimulând sentimente intense de dragoste, devotament și atracție. Se crede că piatra poate aprinde flacăra iubirii romantice, poate consolida relațiile existente și poate spori pasiunea în toate aspectele vieții.

Rubinul este asociat cu prosperitatea, bogăția și succesul material. Se crede că piatra poate atrage abundență financiară, poate spori norocul în afaceri și poate facilita realizarea obiectivelor profesionale.

Rubinul este considerat a fi o piatră a puterii și curajului, oferind forță interioară, motivație și încredere în sine. Se crede că piatra poate stimula voința, poate combate frica și poate ajuta la depășirea obstacolelor.

Rubinul este asociat cu vitalitatea, energia și entuziasmul. Se crede că piatra poate stimula fluxul de energie vitală, poate combate oboseala și poate crește nivelul general de energie.

Rubinul este considerat a fi o piatră protectoare, oferind apărare împotriva energiilor negative și a influențelor dăunătoare. Se crede că piatra poate stimula sistemul imunitar, poate facilita vindecarea și poate oferi un sentiment de siguranță.

Utilizări ale Rubinului

Utilizări ale Rubinului

Meditație

Rubinul este cunoscut pentru a îmbunătăți concentrarea și atenția, făcându-l o piatră prețioasă excelentă pentru meditație. Se crede că energia sa intensă poate ajuta la blocarea gândurilor distrase și la adâncirea concentrării asupra prezentului.


Rubinul poate fi folosit pentru a intensifica intențiile și a facilita manifestarea dorințelor. Se crede că energia sa vibrantă poate amplifica vibrația intențiilor tale și le poate atrage mai aproape de realitate.
Rubinul este asociat cu chakra inimii, care este centrul energiei iubirii și compasiunii. Purtarea sau meditația cu un rubin poate facilita conectarea cu această energie spirituală și poate deschide inima către iubire, acceptare și vindecare.

Feng Shui

În feng shui, rubinul este asociat cu elementul foc și este considerat a fi benefic pentru zona din casă cunoscută ca “Bagua de Sud”. Această zonă guvernează pasiunea, creativitatea, faima și recunoașterea. Plasarea unui rubin în această zonă poate stimula energia focului și poate atrage mai multă pasiune și succes în aceste domenii ale vieții.


Rubinul poate fi folosit pentru a stimula energia creativă și inspirația. Plasarea unui rubin în spațiul de lucru sau în atelierul artistic poate facilita fluxul de idei noi și poate spori productivitatea creativă.
Rubinul este asociat cu prosperitatea și bogăția. Plasarea unui rubin în zona de bogăție din casa ta (Bagua de Sud-Est) poate atrage mai multă abundență financiară și succes material.

Cristaloterapie

Rubinul este considerat a fi o piatră excelentă pentru echilibrarea chakrei inimii. Se crede că energia sa poate vindeca emoțiile rănite, poate reduce frica și poate deschide inima către iubire și compasiune.
Rubinul este asociat cu vitalitatea și energia. Se crede că energia sa poate combate oboseala, poate stimula fluxul de energie vitală și poate crește nivelul general de energie.


Unele persoane cred că rubinul poate îmbunătăți circulația sângelui și poate stimula sistemul imunitar.

Purtarea ca bijuterie

Purtarea unui inel cu rubin pe degetul inelar este asociată cu dragostea și fidelitatea. Se crede că poate intensifica sentimentele de dragoste și poate consolida relațiile.
Purtarea unui pandantiv cu rubin aproape de inimă poate facilita conectarea cu energia chakrei inimii și poate stimula sentimentele de iubire, compasiune și empatie.
Purtarea unei brățări cu rubin poate fi benefică pentru a stimula energia, vitalitatea și motivația.

Semnificația zodiacală a rubinului

Berbec

Rubinul stimulează curajul, pasiunea și motivația Berbecului, facilitează exprimarea de sine și asertivitatea, intensifică energia vitală și combate oboseala.

Taur

Rubinul stimulează creativitatea, inspirația și intuiția Taurului, sporește stabilitatea emoțională și încrederea în sine și facilitează conectarea cu abundența și prosperitatea.

Gemeni

Rubinul stimulează comunicarea, claritatea mentală și concentrarea Gemenilor, facilitează adaptabilitatea și versatilitatea, intensifică energia intelectuală și curiozitatea.

Rac

Rubinul stimulează intuiția, empatia și compasiunea Racului, facilitează conexiunea cu sentimentele și emoțiile, oferă protecție emoțională și sprijin.

Leu

Rubinul stimulează creativitatea, leadership-ul și încrederea în sine a Leului, facilitează exprimarea de sine și carisma, intensifică energia vitală și pasiunea.

Fecioară

Rubinul stimuleazp organizarea, atenția la detalii și analiza Fecioarei, facilitează perfecționismul și eficiența, intensifică energia mentală și concentrarea.

Balanță

Rubinul stimulează diplomația, echilibrul și cooperarea Balanței, facilitează relațiile armonioase și justiția, intensifică frumusețea și estetica.

Scorpion

Rubinul stimulează intensitatea, transformarea și pasiunea Scorpionului, facilitează intuiția profundă și conexiunea spirituală, intensifică energia vitală și magnetismul personal.

Săgetător

Rubinul stimulează optimismul, aventură și explorarea Săgetătorului, facilitează expansiunea intelectuală și viziunea, intensifică energia vitală și entuziasmul.

Capricorn

Rubinul stimuleazp ambiția, disciplina și perseverența Capricornului, facilitează organizarea și responsabilitatea, intensifică energia mentală și concentrarea.

Vărsător

Rubinul stimulează originalitatea, idealismul și umanitarismul Vărsătorului, facilitează creativitatea și inovația, intensifică energia mentală și independența.

Pești

Rubinul stimulează intuiția, compasiunea și spiritualitatea Peștilor, facilitează conexiunea cu emoțiile și visele, intensifică energia creativă și sensibilitatea.

Îngrijirea și curățarea rubinului

Pentru a curăța piatra de Rubin puteți apela la metoda de curațare cu apă, fără săpun sau alți detergenți deoarece o puteți deteriora.

Pentru curățare energetică î-l puteți lăsa câteva minute la lumina soarelui dar nu foarte mult deoarece își poate pierde culoarea. Puteți lăsa piatra la lumina lunii și a stelelor fără a fi degradat în vreun fel.

Așezați Rubinul în apropierea altor cristale cu energie ridicată, pentru a-i amplifica energia.

Puteți apela de asemenea la metoda fumigației. Aprinde un mănunchi de salvie sau palo santo și plasează piatra câteva minute deasupra fumului pentru a o purifica.

Este foarte important unde depozitați această piatră prețioasă.
Ai grijă să o protejezi de zgârieturi, ciobituri sau izbiri.
Rubinul este o piatră prețioasă cu o gamă largă de beneficii și o energie vibrantă care poate îmbunătăți diverse aspecte ale vieții tale.
Achiziționarea unui rubin poate fi o experiență plină de satisfacții, care vă va aduce bucurie și frumusețe pentru mulți ani de acum încolo. Asigurați-vă că faceți o achiziție informată și responsabilă pentru a vă bucura la maximum de această bijuterie prețioasă!

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *