fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Piatra selenit

CUPRINS

Piatra selenit mai este cunoscut și sub denumirea de “piatra lunii”, este un mineral gips translucid cu o strălucire argintie delicată. Numele său provine de la zeița grecească Selene, personificarea lunii. Selenitul se formează în mod natural în peșteri, lacuri saline și alte medii bogate în sulfat de calciu. Depozite semnificative de selenit se găsesc în diverse locații din lume, inclusiv Mexic, Maroc, Madagascar, Spania și Statele Unite.

Selenitul a fost apreciat și utilizat încă din antichitate. Egiptenii antici o foloseau pentru a crea bijuterii, amulete și sculpturi. Grecii și romanii o considerau o piatră sacră asociată cu zeița lunii.

În Evul Mediu, selenitul era utilizat în ritualuri magice și vindecătoare. Se credea că piatra are puterea de a calma emoțiile, de a spori claritatea mentală și de a facilita comunicarea cu lumea spirituală.

Astăzi, selenitul este o piatră prețioasă populară utilizată în diverse scopuri, inclusiv bijuterii, decorațiuni interioare și practici holistice. Este apreciată pentru frumusețea sa naturală, proprietățile sale energetice calmante și asocierea sa cu energia lunii.

O legendă grecească spune că selenitul a fost creat din lacrimile zeiței lunii, Selene. Se credea că piatra are puterea de a reflecta lumina lunii și de a conecta oamenii cu energia sa calmă și protectoare.

O altă legendă medievală spune că o vrăjitoare a vrut să fure puterea lunii pentru a-și crește magia. Ea a încercat să prindă luna într-o plasă de argint, dar a reușit doar să captureze o parte din lumina sa. Această lumină s-a transformat în piatra de selenit, care a păstrat o parte din puterea și magia lunii.

Cauți selenit? Alege din oferta eMAG.ro

Proprietățile Fizice piatra selenit

Proprietățile Fizice piatra selenit

Selenitul are o duritate de 1,5 – 2 pe scara Mohs și se cristalizează în sistem ortorombic. Are o densitate de 2,30 – 2,35 g/cm³ și un indice de refracție de 1,52 – 1,53. Uneori fluorescentă sub lumină ultravioletă, cu o culoare albastră sau galbenă.

Selenitul este adesea confundat cu alte minerale similare, cum ar fi gipsul, alabastrul și anhidritul. Cu toate acestea, selenitul are o serie de proprietăți distinctive care îl diferențiază de aceste alte minerale.

Selenitul este mai moale decât gipsul și alabastrul. Poate fi zgâriat cu ușurință cu unghia. Selenitul are o strălucire mai argintie decât gipsul și alabastrul. Selenitul este adesea translucid, în timp ce gipsul și alabastrul sunt mai opaci.

Proprietăți metafizice piatra selenit

Selenitul este cunoscută pentru capacitatea sa de a calma emoțiile intense, de a reduce stresul și anxietatea și de a induce un sentiment de pace și relaxare. Este o piatră excelentă pentru cei care se luptă cu insomnia, fricile sau emoțiile negative.

Selenitul sporește claritatea mentală, concentrarea și atenția. Este o piatră benefică pentru studii, muncă și orice activitate care necesită o gândire clară și o concentrare intensă.

Selenitul este o piatră care facilitează conexiunea cu lumea spirituală și cu intuiția. Deschide chakra coroanei, permițând un flux mai liber de energie spirituală și o receptivitate mai mare la mesajele din planul subtil.

Selenitul aduce armonie și echilibru în diverse aspecte ale vieții, inclusiv relații, emoții și mediul înconjurător. Este o piatră benefică pentru a crea o atmosferă calmă și armonioasă în casă sau la locul de muncă.

Selenitul stimulează creativitatea, inspirația și imaginația. Este o piatră ideală pentru artiști, scriitori, muzicieni și toți cei care doresc să-și exploreze potențialul creativ.

Selenitul este o piatră protectoare care poate purifica și curăța aura. Absoarbe energiile negative și le transformă în vibrații pozitive.

Alte varietăți de Selenit

Alte varietăți de Selenit

Selenitul Galben

Deblochează fluxul liber de idei și sprijină exprimarea artistică. Vibrația sa energică ridică spiritul și induce o stare de bine. Atrage oportunități și sprijină succesul financiar.

Selenitul Portocaliu

Oferă vitalitate și entuziasm pentru a atinge obiectivele. Te ajută să depășești fricile și să îți urmezi visurile. Intensifică sentimentele de dragoste și intimitate.

Selenitul Albastru

Te ajută să îți verbalizezi gândurile și sentimentele cu claritate. Te ajută să iei decizii corecte bazate pe instinctul tău interior. Te ghidează spre o perspectivă mai calmă și mai clară asupra vieții.

Selenitul Verde

Selenitul verde este asociat cu energia abundenței și prosperității. Se crede că atrage abundență financiară, oportunități de creștere și succes în diverse domenii ale vieții. Vibrația verde a selenitului are un efect vindecător asupra corpului și minții. Este adesea asociat cu fertilitatea și creșterea.

Utilizarea pietrei de Selenit în practicile holistice

Purificarea și protecția spațiului (Feng Shui)

Plasați bucăți de Selenit în colțurile camerelor pentru a purifica energia și a crea o atmosferă calmă și armonioasă. Așezați o piatră de Selenit lângă pat pentru a vă proteja de energiile negative în timpul somnului. Plasați Selenit în zonele cu energie stagnantă sau negativă pentru a le purifica și a le revigora.

Meditație

Țineți piatra în mână sau așezați-o pe chakra inimii în timpul meditației pentru a vă calma mintea, a vă aprofunda conexiunea cu intuiția și a facilita starea de conștientizare. Folosiți un disc de Selenit ca suprafață de meditație pentru a beneficia de energia sa calmă și purificatoare. Creați un cerc de Selenit în jurul dvs. în timpul meditației pentru a vă crea un spațiu sacru și protejat.

Lucrul cu chakrele

Așezați o piatră de Selenit pe chakra coroanei pentru a stimula claritatea mentală, intuiția și conexiunea spirituală. Plasați piatra pe chakra inimii pentru a promova dragostea de sine, compasiunea și iertarea. Plasați Selenit pe chakra plexului solar pentru a stimula creativitatea, inspirația și încrederea în sine.

Semnificația zodiacală a pietrei selenit

Semnificația zodiacală

Berbec

Selenitul ajută Berbecul să își tempereze focul interior și să cultive răbdarea, intuiția și discernământul. Piatra facilitează comunicarea clară și eficientă, reducând tendința Berbecului de a fi impulsiv.

Taur

Selenitul sprijină Taurul în eforturile sale de a se relaxa și a elibera stresul acumulat. Piatra poate facilita conexiunea cu intuiția și poate stimula creativitatea.

Gemeni

Selenitul ajută Gemenii să își organizeze gândurile și să își clarifice comunicarea. Piatra facilitează concentrarea și poate reduce tendința Gemenilor de a fi superficiali.

Rac

Selenitul sprijină Racul în eforturile sale de a se conecta cu emoțiile sale și de a le exprima în mod sănătos. Piatra facilitează vindecarea emoțională și stimulează intuiția.

Leu

Selenitul ajută Leul să își tempereze ego-ul și să cultive compasiunea și empatia. Piatra facilitează comunicarea clară și eficientă, reducând tendința Leului de a fi dominant.

Fecioară

Selenitul sprijină Fecioara în eforturile sale de a se relaxa și a elibera perfecționismul. Piatra facilitează conexiunea cu intuiția și stimulează creativitatea.

Balanță

Selenitul ajută Balanța să ia decizii echilibrate și să rezolve conflictele în mod pașnic. Piatra facilitează comunicarea clară și eficientă, reducând tendința Balanței de a fi indecisă.

Scorpion

Selenitul sprijină Scorpionul în eforturile sale de a se elibera de traume emoționale și de a vindeca rănile din trecut. Piatra facilitează conexiunea cu intuiția și stimulează creativitatea.

Săgetător

Selenitul ajută Săgetătorul să își tempereze impulsivitatea și să cultive răbdarea și perseverența. Piatra facilitează conexiunea cu intuiția și stimulează creativitatea.

Capricorn

Selenitul sprijină Capricornul în eforturile sale de a se relaxa și a elibera stresul acumulat. Piatra facilitează conexiunea cu intuiția și stimulează creativitatea.

Vărsător

Selenitul ajută Vărsătorul să își tempereze excentricitatea și să cultive pragmatismul și organizarea. Piatra facilitează conexiunea cu intuiția și stimulează creativitatea.

Pești

Selenitul sprijină Peștii în eforturile lor de a se conecta cu realitatea și de a-și manifesta visele și obiectivele. Piatra facilitează conexiunea cu intuiția și stimulează creativitatea.

Îngrijirea și curățarea pietrei de selenit

Curățare fizică

Pentru a curăța piatra de Selenit puteți apela la metoda de curațare cu apă, fără săpun sau alți detergenți deoarece o puteți deteriora. Această metodă nu este recomandată frecvent pentru curățare pentru că piatra este solubilă în apă, așadar evitați purtarea bijuteriilor cu Selenit la baie sau la pișcină. Pentru a-l curăța este suficient să î-l ștergi cu o cârpă moale și uscată.

Curățare energetică

Piatra de Selenit poate fi lăsată la soare pentru o perioadă scurtă (maxim 30 de minute) pentru purificare energetică. Expunerea prelungită la soare poate piatra.

Așezarea pietrei sub lumina lunii pline peste noapte este o metodă blândă de curățare și reîncărcare energetică.

Unele persoane folosesc fumul de plante precum salvie sau palo santo pentru a curăța energetic cristalele. Dacă alegeți această metodă, asigurați-vă că expuneți piatra la fum pentru o perioadă scurtă pentru a evita deteriorarea. Curățarea energetică poate fi efectuată ori de câte ori simțiți nevoia să reîncărcați energia pietrei. Evitați curățarea selenitului cu sare, deoarece o poate deteriora.

După curățarea fizică sau energetică, puteți să vă rostiți intenția pentru piatra de Selenit. Țineți piatra în mână și vizualizați lumina albastră care o umple, concentrându-vă pe ceea ce doriți să obțineți cu ajutorul energiei sale.

Selenitul este o piatră prețioasă care poate aduce o serie de beneficii în viața ta. Alege modalitățile care ți se potrivesc cel mai bine și bucură-te de energia sa calmă și purificatoare!

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *