fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Piatra de Jasp – “Mama tuturor pietrelor”

CUPRINS

Istoria și originea piatra de jasp

Piatra de jasp este o piatră semi-prețioasă, cu o varietate bogată de culori și modele. Este cunoscută pentru proprietățile sale metafizice puternice și este utilizată de secole în bijuterii, amulete și sculpturi. Jaspul este o rocă sedimentară formată din cuarț și alte minerale. Se găsește în diverse locații din întreaga lume, inclusiv în Europa, Asia, Africa și America de Nord.

Există multe legende legate de piatra de jasp. In unele culturi, se crede că jaspul are puteri magice care pot proteja purtătorul de rău. Alte legende spun că jaspul poate aduce noroc, bogăție și succes.

În Egiptul antic, Jaspul era considerat o piatră sacră a zeiței Isis. Se credea că are puterea de a vindeca bolile și de a proteja de moarte.

În Grecia antică, Jaspul era asociat cu zeul războiului, Ares. Se credea că le dădea soldaților curaj și putere în luptă.

În India, Jaspul era considerat o piatră a norocului și a prosperității. Se credea că aduce bogăție și succes celor care îl purtau.

Nativii americani credeau că jaspul are puterea de a conecta oamenii cu lumea spiritelor. Se credea că îi poate ajuta pe oameni să găsească îndrumare și înțelepciune.

Cauți piatra jasp? Alege din oferta eMAG.ro

Proprietăți fizice a pietrei jasp

Proprietăți fizice a pietrei jasp

Cele mai comune culori ale pietrei de jasp includ roșu, galben, verde, albastru și violet. Jaspul poate fi, de asemenea, găsit în culori mai rare, cum ar fi roz, portocaliu și negru. Jaspul are un luciu ceros sau mat.

Jaspul are o duritate de 7 pe scara Mohs, ceea ce îl face o piatră relativ dură iar densitatea pietrei este de aproximativ 2,6 g/cm³.

Jaspul este compus în principal din cuarț, care este un dioxid de siliciu (SiO₂). Jaspul poate conține, de asemenea, alte minerale, cum ar fi feldspatul, mica și oxizii de fier.

Proprietăți metafizice piatra jasp

Jaspul este cunoscută ca o piatră de împământare, care te poate ajuta să te conectezi cu energia Pământului și să te simți stabil și echilibrat.

Jaspul stimulează energia, vitalitatea și motivația. Aceasta este considerată o piatră de protecție, care te poate apăra de energiile negative și de influențele dăunătoare.

Piatra stimulează creativitatea, perseverența și curajul, ajutându-te să-ți atingi obiectivele. Jaspul facilitează conectarea cu tărâmul spiritual și poate aprofunda intuiția și discernământul.

În corpul fizic jaspul ajută la vindecarea fizică și emoțională, energizând corpul și echilibrând chakrele. Jaspul stimulează sistemul imunitar și ajută la combaterea bolilor. Aceasta ajută la detoxifierea organismului și la eliminarea toxinelor. Piatra de jasp reduce durerea și inflamația.

În corpul spiritual, jaspul calmează mintea și poate reduce stresul și anxietatea. Piatra de jasp facilitează creșterea spirituală și poate aprofunda conectarea cu divinitatea. Jaspul stimulează claritatea mentală și concentrarea. Această piatră inspiră creativitatea și intuiția.

Varietăți de Jasp

Varietăți de Jasp

Jasp roșu

Stimulează energia, pasiunea, curajul, vitalitatea, forța interioară, motivația, perseverența, determinarea, încrederea în sine, ambiția, leadershipul, protecția, echilibrarea chakrei rădăcină. Crește energia fizică și mentală, combate oboseala, stimulează libido-ul, protejează împotriva energiilor negative, ajută la depășirea obstacolelor, oferă sprijin în momente dificile.

Jasp galben

Stimulează optimismul, bucuria, creativitatea, fericirea, claritatea mentală, concentrarea, intuiția, inspirația, exprimarea de sine, deschiderea către noi experiențe, echilibrarea chakrei plexului solar. Aduce bucurie și optimism în viață, stimulează creativitatea și imaginația, îmbunătățește concentrarea și memoria, ajută la depășirea blocajelor mentale, oferă energie pentru a duce la bun sfârșit proiectele.

Jasp verde

Promovează armonia, echilibrul, creșterea, abundența, prosperitatea, fertilitatea, sănătatea, bunăstarea, vitalitatea, conexiunea cu natura, echilibrarea chakrei inimii. Aduce armonie și echilibru în viață, stimulează creșterea personală și profesională, atrage abundența și prosperitatea, promovează sănătatea fizică și emoțională, ajută la conectarea cu natura și cu sinele interior.

Jasp albastru

Aduce pace, calm, claritate mentală, înțelepciune, intuiție, comunicare, liniște sufletească, protecție, echilibrarea chakrei gâtului. Reduce stresul și anxietatea, îmbunătățește calitatea somnului, stimulează claritatea mentală și concentrarea, facilitează comunicarea eficientă, oferă protecție împotriva energiilor negative.

Jasp violet

Stimulează spiritualitatea, intuiția, transformarea, vindecarea emoțională, conexiunea cu divinitatea, clarviziunea, telepatie, echilibrarea chakrei coroanei. Aduce pace interioară și conectare spirituală, stimulează intuiția și discernământul, facilitează vindecarea emoțională, ajută la transformarea personală, oferă o perspectivă spirituală asupra vieții.

Jasp dalmațian

Jasp dalmatian stimulează energia fizică și mentală, combatând oboseala și aducând o stare de spirit vibrantă. Această piatră promovează o perspectivă pozitivă asupra vieții, reducând negativitatea și încurajând optimismul. Jasp dalmatian este o piatră protectoare, care poate feri purtătorul de energii negative și influențe dăunătoare. Jaspul dalmațian stimulează sistemul imunitar și ajută la combaterea bolilor.

Utilizarea Jaspului

Utilizarea Jaspului

Meditație

Jaspul este o piatră excelentă pentru a fi utilizată în meditație. Alege un loc liniștit și confortabil astfel încât coloana ta vertebrală să fie dreaptă. Ține piatra de jasp în mână și concentrează-te pe energia sa. Gândește-te la ceea ce vrei să obții din meditația ta. Poate vrei să te relaxezi, să te concentrezi sau să te conectezi cu intuiția ta.

Feng Shui

Există nouă zone Bagua în Feng Shui, fiecare cu o energie specifică. Alege zona Bagua care se potrivește cel mai bine cu proprietățile metafizice ale pietrei de jasp. De exemplu, jaspul galben poate fi plasat în zona Bogăției pentru a atrage prosperitate, în timp ce jaspul albastru poate fi plasat în zona Sănătății pentru a promova bunăstarea.

Masaj

Alege o piatră de jasp netedă și rotunjită care să fie confortabilă de ținut în mână. Încălzește piatra de jasp ușor înainte de a o folosi pentru masaj. Poți face acest lucru ținând-o în mâini sau plasând-o pe o sursă de căldură blândă. Aplică un ulei de masaj pe piele și folosește piatra de jasp pentru a masa mușchii tensionați. Poți folosi diferite mișcări, cum ar fi mișcări circulare, presiune ușoară sau mișcări lungi.

Bijuterii

Purtarea de bijuterii cu jasp te poate ajuta să beneficiezi de energia pietrei pe tot parcursul zilei.

Semnificație zodiacală

Berbec

Jaspul roșu stimulează energia, pasiunea, curajul și motivația.

Jasp carnelianaduce vitalitate, perseverență și încredere în sine.

Taur

Jasp verdepromovează armonia, echilibrul, creșterea și abundența.

Jasp galben stimulează optimismul, bucuria și creativitatea.

Gemeni

Jasp albastru aduce pace, calm, claritate mentală și comunicare eficientă.

Jasp violet stimulează spiritualitatea, intuiția și transformarea personală.

Rac

Jasp roz promovează dragostea, compasiunea, empatia și vindecarea emoțională.

Jasp alb aduce protecție, puritate și claritate mentală.

Leu

Jasp portocaliu stimulează încrederea, optimismul, creativitatea și leadershipul.

Jasp galben aduce prosperitate, abundență și succes.

Fecioară

Jasp maro promovează stabilitatea, practicitatea, ordinea și atenția la detalii.

Jasp negru aduce protecție, mister și putere interioară.

Balanță

Jasp albastru stimulează echilibrul, armonia, pacea și diplomația.

Jasp verde-albastru Aduce claritate mentală, comunicare eficientă și intuiție.

Scorpion

Jasp roșu închis stimulează pasiunea, intensitatea, transformarea și puterea personală.

Jasp negru aduce protecție, mister și putere interioară.

Săgetător

Jasp violet stimulează spiritualitatea, intuiția, transformarea personală și libertatea.

Jasp albastru violet aduce claritate mentală, intuiție și conexiune cu divinitatea.

Capricorn

Jasp negru aduce protecție, mister, putere interioară și disciplină.

Jasp maro promovează stabilitatea, practicitatea, ordinea și perseverența.

Vărsător

Jasp albastru aduce pace, calm, claritate mentală și inovație.

Jasp violet stimulează spiritualitatea, intuiția, transformarea personală și libertatea.

Pești

Jasp alb aduce protecție, puritate, claritate mentală și intuiție.

Jasp violet stimulează spiritualitatea, compasiunea, empatia și vindecarea emoțională.

Îngrijire și Curățare

Pentru a curăța piatra de Jasp puteți apela la metoda de curațare cu apa, fără săpun sau alți detergenți deoarece o puteți deteriora.

Pentru curățare energetică î-l puteți lăsa câteva minute la lumina soarelui dar nu foarte mult deoarece își poate pierde culoarea. Puteți lăsa piatra la lumina lunii și a stelelor fără a fi degradat în vreun fel. Așezați Jaspul în apropierea altor cristale cu energie ridicată, pentru a-i amplifica energia.

Puteți apela de asemenea la metoda fumigației. Aprinde un mănunchi de salvie sau palo santo și plasează piatra câteva minute deasupra fumului pentru a o purifica.

Este foarte important unde depozitați această piatră semi-prețioasă.

Ai grijă să îl protejezi de zgârieturi, ciobituri sau izbiri.

Descoperă potențialul transformativ al pietrei de jasp și îmbunătățește-ți viața în multiple moduri!

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *