fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Piatra Angelit

CUPRINS

Piatra angelit, cunoscut și sub numele de Anhidrit Selenitic, este o piatră prețioasă cu o nuanță albastră ceresc, apreciată pentru proprietățile sale calmante și purificatoare.

Asemenea unei aripi angelice, angelitul se crede că aduce pace interioară, armonie și o conexiune mai profundă cu tărâmul spiritual. Istoria și legendele asociate angelitului sunt bogate și fascinante, oferindu-ne o perspectivă asupra modului în care această piatră prețioasă a fost percepută de-a lungul timpului.

Istoria și semnificația angelitului

Istoria și semnificația angelitului

Dovezi arheologice sugerează că angelitul a fost utilizat de oameni încă din preistorie, fiind confecționate din el amulete și sculpturi.

Egiptenii antici venerau angelitul, considerându-l o piatră sacră asociată cu zeița Isis și cu tărâmul morților. Era utilizat în ritualuri spirituale și pentru confecționarea amuletelor protectoare.

Angelitul a fost apreciat și de alte culturi antice, precum grecii și romanii, care îl asociau cu puritatea, divinitatea și comunicarea cu spiritele.

Proprietăți fizice piatra angelit

Angelitul este un sulfat anhidru de calciu (CaSO4) și face parte din clasa sulfaților și este strâns legată de mineralul anhidrit.

Angelitul cristalizează în sistemul ortorombic. Cristalele sale sunt rareori observate în stare natural și apar de obicei sub formă masivă sau granulară.

Acesta are o duritate de 3,5 pe scara Mohs, asta înseamnă că este o piatră relativ moale și se poate zgâria cu ușurință. Necesită o manipulare delicată pentru a evita deteriorarea.

Angelitul are un luciu sticlos până la sidefat. Suprafața sa poate fi transparentă, translucidă sau opacă, în funcție de grosimea pietrei.

Principala caracteristică distinctivă a angelitului este culoarea sa albastră delicată. Nuanța poate varia de la un albastru deschis aproape transparent până la un albastru mai profund cu tente de gri.

Angelitul are o spărtură neregulată și concoidală, ceea ce înseamnă că atunci când se sparge suprafața are aspectul unei scoici.

Densitatea angelitului este de aproximativ 2,9-3,0 g/cm³. Aceasta înseamnă că este o piatră relativ grea pentru dimensiunea sa.

Unele exemplare de angelit pot prezenta fluorescență albastră sau violetă sub lumină ultravioletă.

Beneficii și proprietăți metafizice a angelitului

Beneficii și proprietăți metafizice a angelitului

Sursa: armonissimo.com

Beneficii pentru Emoții și Spirit: Angelitul este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce stresul, anxietatea, furia și emoțiile negative.

Aduce o stare de calm, liniște și relaxare. Acesta stimulează comunicarea clară, onestă și empatică, îmbunătățind relațiile interpersonale. Angelitul poate promova un somn liniștit și relaxant, eliminând coșmarurile și insomnia. Angelitul este utilizat în meditație pentru a facilita comunicarea cu îngerii păzitori, ghizii spirituali și pentru a primi îndrumare spirituală și ajută la procesarea emoțiilor dureroase și la eliberarea de traume din trecut.

Efecte asupra Corpului Fizic: Masajul cu piatră de angelit poate ajuta la relaxarea musculară și la ameliorarea durerilor de cap și de tensiune. Angelitul poate stimula funcționarea glandei tiroide,  este benefică pentru sistemul osos și articulații cât și pentru sistemul digestiv.

Angelitul este considerat o piatră cu puteri purificatoare, eliminând energiile negative din câmpul energetic al persoanei.

Acesta ajută purtătorul echilibrându-i starea energetică și emoțională, creând o armonie interioară. Angelitul poate stimula intuiția și abilitățile psihice, facilitând conectarea în conștiința extinsă. Multe culturi asociază angelitul cu protecția angelică, oferind purtătorului sentimentul de siguranță și sprijin din partea îngerilor păzitori.

Utilizarea agelitului

Meditație

Așezați o piatră de angelit pe chakra inimii sau pe al treilea ochi în timpul meditației pentru a facilita concentrarea, claritatea mentală și conexiunea spirituală.

Țineți o piatră de angelit în mâini în timp ce meditați pentru a induce o stare de calm și pace interioară. În timp ce meditați cu angelitul, vizualizați o lumină albastră strălucind din piatră, umplându-vă corpul și mintea cu energie calmantă.

Feng shui

Plasați o piatră de angelit în dormitor pentru a crea o atmosferă calmă și relaxantă, favorizând un somn odihnitor.

Așezați un grup de pietre de angelit în camera de zi pentru a promova armonia și pacea în casă. Plasați o piatră de angelit pe birou pentru a reduce stresul și a stimula creativitatea în timpul lucrului.

Masaj

Folosiți o piatră de angelit netedă pentru a masa delicat fața, reducând tensiunea musculară și îmbunătățind circulația sângelui.

Masajul cu o piatră de angelit pe corp poate facilita relaxarea musculară profundă și poate elibera energiile negative.

De asemenea, puteți adăuga o piatră de angelit în apa de baie pentru a crea o experiență relaxantă și calmantă.

Folosiți o piatră de angelit pentru a vă calma pielea după expunerea la soare sau pentru a reduce iritațiile.

Incorporați pietre de angelit în operele dumneavoastră de artă pentru a le infuza cu energie calmantă și armonioasă.

Angelitul pentru zodii

Berbec

Angelitul poate ajuta Berbecul impulsiv să găsească echilibru și calm interior, reducând tendința spre agresivitate și nerăbdare.

Energia calmă a angelitului poate stimula concentrarea Berbecului, ajutându-l să-și canalizeze energia spre obiectivele sale.

Taur

Angelitul poate cultiva răbdare în Taurul încăpățânat, ajutându-l să gestioneze mai bine stresul și emoțiile intense.

Energia flexibilă a angelitului poate facilita adaptarea Taurului la schimbări și la noi perspective.

Gemeni

Angelitul poate calma mintea agitată a Gemenilor, oferindu-le claritate mentală și o perspectivă mai calmă.

Energia pietrei poate facilita o comunicare mai clară și mai empatică pentru Gemeni.

Rac

Angelitul poate ajuta Racul sensibil să-și gestioneze emoțiile intense, oferindu-i o stare de calm și armonie interioară.

Energia calmă a pietrei poate oferi sprijin emoțional Racului în momentele dificile.

Leu

Angelitul poate cultiva modestia în Leul încrezător, reducând tendința spre egocentrism și aroganță.

Energia pietrei poate stimula compasiunea Leului și abilitatea de a empatiza cu ceilalți.

Fecioară

Angelitul poate ajuta Fecioara perfectionistă să se relaxeze și să elibereze tensiunea acumulată, reducând tendința spre critică și autocriticism.

Energia pietrei poate facilita discernământul Fecioarei în luarea deciziilor.

Balanță

Angelitul poate ajuta Balanța indecisă să găsească echilibru interior și să ia decizii cu mai multă claritate.

Energia calmă a pietrei poate stimula diplomația Balanței și abilitatea de a media conflictele.

Scorpion

Angelitul poate ajuta Scorpionul intens să-și controleze emoțiile negative, reducând tendința spre gelozie și posesivitate.

Energia pietrei poate facilita transformarea Scorpionului și eliberarea de traume din trecut.

Săgetător

Angelitul poate cultiva răbdare în Săgetătorul impulsiv, ajutându-l să-și gestioneze mai bine timpul și energia.

Energia pietrei poate stimula intuiția Săgetătorului și abilitatea de a lua decizii bazate pe instinct.

Capricorn

Angelitul poate ajuta Capricornul muncitor să se relaxeze și să elibereze tensiunea acumulată, reducând tendința spre pesimism și rigiditate.

Energia pietrei poate facilita organizarea Capricornului și abilitatea de a gestiona eficient sarcinile.

Vărsător

Angelitul poate stimula creativitatea Vărsătorului rebel, oferindu-i inspirație și noi perspective.

Energia pietrei poate sprijini independența Vărsătorului și dorința sa de a explora noi idei și concepte.

Angelitul poate facilita o conexiune mai profundă a Vărsătorului cu tărâmul spiritual, ajutându-l să-și înțeleagă intuiția și abilitățile psihice.

Pești

Angelitul poate calma mintea visătoare a Peștilor, oferindu-le claritate mentală și o perspectivă mai realistă.

Energia pietrei poate stimula motivația Peștilor și abilitatea de a-și transforma visele în realitate.

Îngrijirea și curățarea angelitului

Îngrijirea și curățarea angelitului

Pentru a curăța piatra de Angelit puteți apela la metoda de curațare cu apa, fără săpun sau alți detergenți deoarece o puteți deteriora. Această metodă nu este recomandată frecvent pentru curățare pentru că piatra este solubilă în apă, așadar evitați purtarea bijuteriilor cu Angelit la baie sau la pișcină. Pentru a-l curăța este suficient să î-l ștergi cu o cârpă moale și uscată.

Pentru curățare energetică î-l puteți lăsa câteva minute la lumina soarelui dar nu foarte mult deoarece își poate pierde culoarea. Puteți lăsa piatra la lumina lunii și a stelelor fără a fi degradat în vreun fel. Așezați angelitul în apropierea altor cristale cu energie ridicată, precum cuarțul sau ametistul, pentru a-i amplifica energia.

Puteți apela de asemenea la metoda fumigației. Aprinde un mănunchi de salvie sau palo santo și plasează piatra câteva minute deasupra fumului pentru a o purifica.

Este foarte important unde depozitați această piatră semi-prețioasă. Pentru că are un nivel de duritate scăzut, Angelitul poate fi deteriorat foarte ușor. Ai grijă să îl protejezi de zgârieturi, ciobituri sau izbiri.

Fie că ești Berbec impulsiv, Taur perseverent, Gemeni mereu în mișcare, Rac sensibil, Leu curajos, Fecioară meticuloasă, Balanță diplomatică, Scorpion intens, Săgetător optimist, Capricorn ambițios, Vărsător rebel sau Pești visător, angelitul te poate ghida spre o stare de bine și o viață mai împlinită.

Experimentează magia angelitului și descoperă o lume a transformării interioare!

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *