fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Frumoasa si bestia: Durerea emoțională a unui bărbat

CUPRINS

Înainte să îți zic la ce mă refer când spun „Frumoasa și bestia” vreau să-ți zic că sunt recunoscător că citești acest mesaj și că te îmbrățișez oricine ai fi.

Totodată doar ce am postat un articol despre Libido: Ce este și cum îl crești? pe care îl poți citi aici:

Filmul „Frumoasa si bestia

Filmul „Frumoasa si bestia”

Cel mai probabil ai văzut desenele animate „Frumoasa și bestia” în copilăria ta. Mai mult ca sigur.

Dacă ești de o vârstă apropiată mie cel mai probabil să le fii văzut.

“Povestea Frumoasa și Bestia” este una dintre cele mai cunoscute povești din literatura europeană și a fost popularizată în special prin povestirea lui Jeanne-Marie Leprince de Beaumont și versiunea lui Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve din secolul al XVIII-lea.

Uite o versiune scurtă a povești:

Era odată, într-un mic sat, o fată numită Belle. Ea era frumoasă și inteligentă, dar foarte modestă și blândă. Tatăl ei, un comerciant, s-a pierdut într-o călătorie și a ajuns în castelul unei creaturi înfricoșătoare cunoscută sub numele de Bestia. Pentru a salva viața tatălui ei, Belle a acceptat să rămână în castel în locul lui.

La început, Belle se temea de Bestie, dar, pe măsură ce timpul trecea, a descoperit că aceasta era o ființă ciudată, dar nu atât de înfricoșătoare cum părea. Bestia era tristă și singură, iar Belle a reușit să vadă dincolo de înfățișarea ei înspăimântătoare.

În timp ce Belle rămânea în castel, o relație specială a început să se dezvolte între ea și Bestie. El a fost amabil cu ea, iar ea a început să simtă compasiune și iubire pentru el. Cu timpul, Bestia a început să sperie mai puțin Belle, iar ea și-a dat seama că poate să vadă frumusețea din interiorul său.

În cele din urmă, Belle a fost nevoită să plece pentru a-și vizita tatăl bolnav. Cu toate acestea, a promis că se va întoarce. În timp ce era acasă, tatăl ei a fost atacat de rivalul său, Gaston, care încerca să o convingă pe Belle să se căsătorească cu el. Belle a refuzat și a dezvăluit adevărul despre Bestie, sperând că oamenii din sat vor înțelege.

Când au auzit că Bestia era reală, Gaston și oamenii din sat s-au dus să-l atace. Belle a ajuns la castel în ultimul moment și a găsit-o pe Bestie rănită. În timp ce Belle își mărturisea iubirea pentru el, Bestia a fost transformată într-un prinț frumos, iar castelul a redevenit splendid. Blestemele au fost ridicate, iar Belle și Prințul au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

Moralul poveștii este că frumusețea adevărată se găsește adânc în sufletul oamenilor și că iubirea adevărată poate schimba inimile chiar și a celor mai înfricoșătoare creaturi.


🔊 Descoperă cum poți ajunge la o întâlniri cu femeile – de 10 ori mai ușor ! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele dating-ului cu succes.


Ce legătură are povestea cu un bărbat?

Ce legătură are povestea cu un bărbat?

Probabil ai observat că în ziua de astăzi există mulți bărbați care fac pe puternicii, aroganții, inabordabili etc., dar care în interiorul lor sunt foarte sensibili.

Își doresc să atragă o femeie frumoasa care să îi iubească pentru ceea ce sunt, doar că ei arată o altă mască la suprafață de frică să nu sufere sau să se atașeze.

Te regăsești în ceea ce am spus anterior? Încerci mereu să-ți ascunzi sentimentele, emoțiile?

Cauți să fii o altă persoană decât ești și nu dai voie oamenilor să te iubească?

Stai și gândește-te puțin.

Frica de atașament a bărbaților

De ce îți spun despre povestea „Frumoasa si bestia”? Ce legătură are acest film de copii cu mine?

În trecut am fost, metaforic vorbind, în locul personajului bestia.

Mă refer la faptul că aveam foarte multe măști, bariere exterioare pe care le puneam față de orice om.

Față de femei nu mai zic. Eram plin de neîncredere în femeile respective.

Până să constat că aveam o frică de atașament. Ce este frica de atașament?

Ce spune internetul (Chatgpt) despre frica de atașament:

„Frica de atașament este o temă psihologică care se referă la teama sau anxietatea unei persoane de a dezvolta sau de a menține legături emoționale profunde și sănătoase cu alți oameni. Acest tip de frică poate afecta relațiile interpersonale ale unei persoane și poate avea implicații semnificative asupra stării lor emoționale și a bunăstării psihologice.

Frica de atașament poate avea diferite cauze și manifestări, iar uneori poate fi legată de experiențe anterioare traumatice sau dificile în relații, cum ar fi abandonul, trădarea sau neglijarea. Persoanele care au avut astfel de experiențe pot dezvolta o frică de atașament din teama că vor fi rănite din nou sau că nu vor fi iubite sau acceptate așa cum sunt.

Această frică poate duce la evitarea relațiilor intime sau la sabotarea lor în mod inconștient. Persoanele care se confruntă cu frica de atașament pot să se retragă emoțional, să evite apropieri afective sau să manifeste comportamente de respingere pentru a se proteja de posibilele dureri emoționale.”

Ca să vezi. Oare este o corelație dintre filmul „Frumoasa si bestia” și masculinitate?


🔊 Descoperă cum poți ajunge la o întâlniri cu femeile – de 10 ori mai ușor ! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele dating-ului cu succes.


Retragerea în solitudine și control

Retragerea în solitudine și control

Nu știu dacă ai observat dar bărbații care au o frică de atașament mare, care evită durerea și suferința preferă să se retragă în singurătate precum bestia.

Pentru a evita o posibilă dezamăgire din partea femeilor ca exemplu caută să se izoleze în singurătate.

Aceste lucruri poate veni din mai multe cauze:

  1. Experiențe de viață anterioare: Traumele sau relațiile dificile din trecut pot duce la anxietate sau frică în ceea ce privește dezvoltarea unor legături emoționale profunde. Dacă un bărbat a avut experiențe dureroase în relațiile anterioare, ar putea fi reticent să se deschidă emoțional în viitor.
  2. Presiuni culturale: În unele culturi, masculinitatea poate fi asociată cu independența, puterea și evitarea exprimării emoțiilor. Acest tip de presiune culturală poate face dificilă exprimarea și dezvoltarea unor legături emoționale profunde.
  3. Teamă de vulnerabilitate: Uneori, bărbații pot percepe exprimarea emoțiilor și atașamentul ca pe un semn de slăbiciune sau vulnerabilitate. Acest lucru îi poate face să se simtă nesiguri sau expuși în fața altora.
  4. Presiunea independenței: Unii bărbați pot simți presiunea de a fi independenți și autosuficienți, ceea ce poate face dificilă acceptarea ajutorului sau dezvoltarea legăturilor strânse cu alții.

Femeia care schimbă tiparul experiențelor

Femeia care schimbă tiparul experiențelor

Bestia era izolat în singurătate și nefericire. Credea că așa este menit să fie din cauza oamenilor răi pe care ia tot întâlnit de-a lungul timpului.

Până când o femeie frumoasă a venit și a schimbat această percepție.

O femeie care a putut să-l înțeleagă dincolo de măștile, barierele personajului bestia.

Mai exact, din punct de vedere psihologic, la nivel emoțional un bărbat dacă întâlnește o femeie care nu caută să îl facă să sufere sau să fie dezamăgit îi va schimba credințele limitative despre ceea ce înseamnă un atașament amoros.

Începe să vadă că poate să fie fericit, că merită să fie fericit, că este suficient de bun să fie fericit. Îl scoate din acea singurătate și nefericire care îl ține încuiat în mintea lui.

Concluzia

Există mulți bărbați în situația pe care bestia o prezintă.

Există mulți bărbați care s-au schimbat cum a apărut un personaj precum frumoasa.

Doar că acei mulți bărbați nu constată aceste aspecte despre viața lor și nu vor să facă schimbări.

🔊 Descoperă cum poți ajunge la o întâlniri cu femeile – de 10 ori mai ușor ! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele dating-ului cu succes.

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *