fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Femeia întreținută financiar

CUPRINS

Consideri că trebuie să întreții femeia financiar? Dacă da, atunci continuă să citești. Dacă nu, atunci ar fi bine să citești,haha.

O să te ajute să devii bărbat.

Înainte să vorbim despre femeia întreținută financiar vreau să menționez câteva lucruri. A trecut ceva timp de când nu am mai abordat teme care țin de masculinitate, seducție sau dezvoltare personală. Până acum ceva timp am tot scris articole despre diferite teme precum:

Erika Isac Macarena

Ghosting-ul

Relația cu tata

Revenind la articolul nostru despre femeia întreținută financiar o să abordăm mai multe subiecte aici, deoarece mulți bărbați nu fac diferența aceasta dintre o femeie întreținută financiar și o femeie matură.

Despre femeia întreținută financiar

Despre femeia întreținută financiar

La ce mă refer când spun acest lucru? Mă refer la acele „femei” care așteaptă ca bărbatul să plătească totul. Ele doresc ca partenerul lor să vină cu toată contribuția financiară în ceea ce privește:

 • chiria
 • alimentele
 • utilitățile
 • produsele de îngrijire
 • călătoriile
 • cadourile
 • făcutul unghiilor sau a părului
 • epilatul

Multe altele pe care le putem enumera aici, dar nu ne ajută. Credcă ai prins ideea la ce mă refer. O parte din bărbați asta consideră ei că este masculinitate – să-i plătești partenerei tale totul. Așa numesc ei un bărbat provider, un bărbat masculin.

Vin acum și voi contracara această convingere limitativă despre ce înseamnă un bărbat provider.

Ce este un bărbat provider?

Am căutat acum pe Google și nu prea găsești o definiție pentru cuvintele „bărbat provider”. Am să-ți ofer o definiție după toate cercătările, informațiile pe care le-am adunat în materie de seducție care să te ajute să înțelegi ce înseamnă.

Un bărbat provider este acela care oferă siguranța, încrederea și confortul femei, familiei lui. Bărbatul are grijă ca femeia să fie ferită de pericolele care pot să apară și să nu o pună în prea multe situații de stres. Cum ar fi? Atunci când femeia are o problema bărbatul este cel care găsește soluția.

Ca de exemplu, dacă femeia nu are alimentele pentru a face mâncare el se duce și le procură pentru a-i asigura siguranța, încrederea și confortul. Bărbatul stă în jurul cuibului, femeia în cuib.

Responsabilitățile sunt împărțite.

Atenție. Este nevoie să înveți să faci diferența dintre salvator și etic. Un bărbat provider salvator va sări în ajutorul femei mereu fără a o lăsa să-și asume consecințele deciziilor ei sau maturitatea.

Un bărbat provider salvator va căra „femeia” în spate în tot ceea ce ține deciziile din viața ei.

Un bărbat provider salvator va fi stâlpul de siguranță (tatăl) pentru fetița care nu vrea să-și asume viața.

Un bărbat provider etic va înțelege că partenera ei are ritmul, procesul și lecțiile ei în viața. NU se va interpune între ele și o va lăsa să fie și independentă, nu doar dependentă de el.

Un bărbat încrezător în el nu o face pe partenera lui să fie dependentă de el, va căuta să o facă independentă pentru a fi fericiți separat și abia după împreună.

Diferențele sunt mult mai multe, doar că am vrut să-ți ofer o imagine de ansamblu pentru a înțelege care sunt aspectele dintre cei doi.

Ce este o femeie întreținută financiar?

Ce este o femeie întreținută financiar?

Din punctul meu de vedere o femeie întreținută financiar este o fetiță care își căuta tatăl și l-a găsit. A venit „tatăl” ei în viața ei, iar el își asumă orice greșeală pe care fetița o face.

Acest „tată” o salvează pe fetiță de la orice pericol iminent, de parcă aceasta este un bibelou și nu dorește să se spargă.

Acest „tată” o înțelege, face compromisuri și iartă ori de câte ori este nevoie pe această fetiță doar de dragul că nu vrea să o piardă.

Acest „tată” nu își comunică limitele, ceea ce îl deranjează sau ce și-ar dori ca femeie să facă doar de frică ca fetița să nu se supere pe el.

Acest „tată” caută să o protejeze de orice persoană care caută să o atace pe fetiță crezând că ea nu este capabilă să se apere, nelăsând-o să își învețe lecțiile.

Până acum ai înțeles ideea la ce mă refer când spun o femeie întreținută financiar și nu o femeie matură.

De ce bărbatul o întreține financiar pe femeie?

Probabil te întrebi: „Oare de ce un bărbat o întreține financiar pe femeie?”

Vin cu un răspuns la această întrebare ca să îți dai seama pentru ce o face. Un bărbat care ajunge să o întrețină financiar pe o femeie o face din următoarele motive:

 • Vrea să o impresioneze
 • Nu vrea să o supere sau deranjeze
 • Nu vrea să pară slab în fața ei
 • Îi este frică să spună NU
 • Îi este frică să nu o piardă
 • Îi este frică de conflict
 • Îi este frică că nu o să mai găsească o femeie mai bună ca ea
 • Dorește să o salveze
 • Dorește să îi capteze atenția, iubirea sau validarea
 • Se dă ceea ce nu este purtând o mască de „indestructibil”

Putem să întrăm în mai multe detalii în ceea ce privește fiecare subpunct, dar am să las acest lucru la fiecare doritor dacă își dorește cu adevărat. Cine își dorește poate programa o consultanță gratuită apăsând mai jos:

https://barbatulsuperior.ro/1-on-1

Ce este o femeie matură, chiar dacă este întreținută financiar?

O femeia cu adevărat matură, care nu se dă ceea ce nu este, care nu este doar o fetiță simandicoasă și sclifosită este o femeie care întoarce efortul și invetiția unui bărbat.

Această femeie nu asteaptă ca bărbatul să facă totul și să o întrețină.

Această femeie știe că el are responsabilitatea lui de a aduce bani în casă, dar ea îi multiplică prin energia feminină pe care o are.

Ca drept exemplu: Un bărbat care aduce tot aportul financiar în casă, iar femeia care are grijă de casă (acțiuni casnice).

Acest exemplu este unul de o relație sănătoasă de cuplu și nu una toxică care să afecteze bărbatul.

Femeia matură va susține, ajuta și multiplica ceea ce bărbatul crează prin energia lui masculină, iar o fetiță va „mânca” ca și cum i se cuvine ceea ce primește.

Diferența este fină, dar enormă. O observi?

Bineînțeles că un bărbat care este matur va atrage întotdeauna o femeie care este matură. Ce se aseamănă se adună.

Un băiețel va atrage după caz o fetiță care nu știe ceea ce vrea de la viață.

Cum acționezi dacă „femeia” devine o fetiță?

Cum acționezi dacă „femeia” devine o fetiță?

Acum câteva luni am întâlnit un băiat care era în această situație. Era într-o relație de 2 ani de zile în care el asigura totul. Tot ce trebuia în casă asigura, plus pe lângă acest lucru asigura și:

 • nevoile ei primare (produsele de îngrijire)
 • produsele de curățenie
 • ieșirile în cafenele, restaurante sau club
 • Hainele și încălțămintea

Tot financiarul lui se ducea către ea și mai deloc spre el. Acesta este un gen de relație în care ca bărbat ești „castrat” din punct de vedere al masculinității tale, iar fetița este cea care conduce relația.

Acest băiat făcea multe compromisuri înainte să apeleze la mine și a decis că „cuțitul a ajuns la os”, așadar a zis că este nevoie de o schimbare.

După ce a discutat cu mine și am făcut un plan de acțiune el a ajuns acum ca femeia să devină din nou atrasă de el și să-l respecte.

Ca o concluzie acestui subpunct ai nevoie de claritate în relația ta, iar aici mă refer să începi să îi spui acelei fetițe limitele tale clare în ceea ce privește relația voastră.

Ca drept exemplu în relația mea eu acopăr și mă ocup de chirie, utilități, vacanțe, iar partenera mea se ocupă de treburile casnice, mâncarea. Este un schimb echitabil pentru mine, doar că este nevoie să indentifici la tine ce schimb echitabil îți convine.

Ai grijă. După ce începi să spui limitele acestei fetițe cel mai sigur se va supăra și nu va mai vorbi cu tine. Se va comporta indiferentă, doar pentru a-ți testa limita pe care ai pus-o. Dacă face această acțiune, nu ceda și mențineți limita pe care ai comunicat-o.

Se prea poate să te amenințe și cu despărțirea. Nu contează, tu continui să îți menți limita și să fii bărbat.

Concluzie

Ca o concluzie la acest articol ar fi că îmi doresc să trezesc cât mai mulți bărbați care sunt în situația de a avea o femeie întreținută financiar, deoarece am fost în această ipostază.

Dacă consideri că nu ai cum să faci acțiunile pe care ți le-am descris mai sus atunci mă poți contacta prin programarea unei consultanțe gratuite apăsând pe link-ul de mai jos:

https://barbatulsuperior.ro/1-on-1

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *