Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

De ce devine rece cu tine? – Part 2

CUPRINS

Începe să te dezamăgească?

În prima parte „De ce devine rece cu tine?” am discutat despre o posibilă schimbare a ei din aceea femeie iubitoare, drăgăstoasă în persoana care este rece precum sloiul de gheață.

Am discutat despre aceea mască pe care majoritatea bărbaților o pun pentru a arăta o încredere de sine și o stimă de sine iluzorie. Ca un bloc care pe exterior este bine conturat, dar în interior se află mult „gunoi”.

În partea a 2 a din „De ce devine rece cu tine?” voi vorbi despre o altă provocare de care nu sunt conștienți majoritatea bărbaților și anume: ROLUL BĂRBAT-FEMEIE.

Cum se interpretează?

La ce te gândești când auzi de rolul bărbat-femeie? Probabil te gândești la femeia spală, calcă, face de mâncare, curățenie, iar bărbatul stă? Probabil te gândești la bărbatul are dreptul să-și bată femeia și să o injure? Probabil, probabil etc.

Nu, mă refer la faptul că într-o relație trebuie să știi să fii bărbat în adevăratul sens al cuvântului. Nu să fii bărbat doar la începutul interacțiunii cu ea, iar după să te schimbi. Nu. Ești bărbat și trebuie să fii bărbat în fiecare moment când respiri. Ce înseamnă asta?

Să știi să conduci femeie, să știi să-i oferi siguranță, încredere, libertate. Să știi când să empatizezi cu ea și când întrece limitele. Să știi când să fii asertiv și asumat.

Ce este mai exact?

Rolul de bărbat-femeie se referă la a ști să o conduci pe femeie, a ști să-ți menții poziția în relație de BĂRBAT. Mulți se dau bărbați doar la începutul interacțiunii cu ea, dar în momentul când intră într-o relație cu respectiva femeie se așează pe canapea cu telecomanda în mână și cu gândul: „Gata, o am, ce mă mai interesează să ma dezvolt, să fiu bărbat? Și așa este a mea.”.

Nu merge așa.

Am trecut și eu prin această experiență. Până la ea mă dezvoltam ca bărbat, lucram la misiunea mea și aveam obiective mărețe, dar în momentul când am intrat într-o relație cu ea și m-am mutat cu ea, am renunțat la tot și leneveam din cauză că aveam acel lucru în gând.

Momentul când faci asta, este momentul când tu îți pierzi statutul de bărbat în acea relație. Este momentul când ea vede că tu nu faci nimic, nu te stresezi, nu o conduci, nu-i oferi siguranță și încredere. În acel moment femeia aceea decide să preia rolul de bărbat și începe să muncească, să facă toate treburile din casă și din afara casei. Ghici cui îi revine rolul de femeie? ȚIE ! După vei rămâne dezamăgit !

Fiindcă a ieșii din zona de confort..

A te expune la stres, a te duce spre necunoscut, a experimenta, a risca, a eșua, a pierde este o energie masculină și creează o energie masculină. Iar femeia când vede că tu te-ai culcat pe o ureche începe să preia ea acele obiective și tu vei rămâne tot pe canapea.

Va începe să te testeze, să-ți dea comenzi: „Du-te și fă aia.” / „Adu-mi și mie ciocolată” / „Du-te la magazin și cumpără-mi X”. Va începe să te conducă ea să-ți spună: „Hai să facem X lucru.” / „Hai să mergem în Y loc”.

Va începe pur și simplu să preia ea rolul de bărbat-femeie, dar tu fără să realizezi asta. Tu vei deveni sensibil, vei sta acolo ca un cățel în ploaie și nici nu vezi această schimbare. Această rocadă de 180 de grade.

Gândește-te în ce relație s-a întâmplat asta? Gândește-te când ai renunțat la toate obiectivele tale, la toate acele ieșiri cu prietenii, la pasiunile tale și ai decis să-i oferi ei 100% atenția ta. Stăteai non-stop pe canapea?

Doar stai și gândește-te când s-a schimbat acest rol de bărbat-femeie. Iar momentul când s-a schimbat acest rol și tu ai devenit femeia din aceea relație, este momentul când ea devine rece față de tine și nu te mai vede BĂRBAT. Este momentul când relație începe să fie în declin.

Ce să schimbi ca să nu fii dezamăgit?

Așadar, ridică-te și fii BĂRBAT ! Nu mai sta în zona de confort, iar femeia se expune încontinuu la factori de stres (iese din zona de confort).

Bărbatul este făcut să iasă din zona de confort, să facă față pericolelor exterioare.

Femeia este făcută să ofere dragoste, iubire, îngrijire bărbatului după ce a dus acea luptă puternică,

Ca să-ți fac și o analogie, să înțelegi mult mai bine. Gândește-te că tu ești cu mitraliera în mână și tragi în pericolele exterioare, iar femeia este în spatele tău susținându-te și îți dă muniție pentru a face față.

Nu ești făcut să stai în zona de confort și să devii femeia din aceea relație ! Ești făcut să fii BĂRBAT și să te duci acolo unde vrei, să obții ceea ce vrei !

Vorbesc despre aceste aspecte în cartea CUM SĂ MENȚII O RELAȚIE? Te va schimba radical, rapid să înțelegi cum funcționează o relație și să nu ajungi la dezamăgire !

Spun acolo tot ceeea ce trebuie să știi despre menținerea atracției.

Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *