Ce este depresia?
În rândul bărbaților din ziua de astăzi se tot instaurează această emoție, acest sentiment care îți oferă o stare de tristețe de parcă nu mai vrei să îți continui viața sau o trăiești degeaba.
De aceea am hotărât, împreună cu domnul Fuioagă Matei să abordăm acest subiect care începe să fie o provocare destul de mare.
Depresia simptome si ce facem sa o tratam
Care sunt simptomele depresiei? Cum știi că ai depresie?
Depresia prezintă o problemă psihică destul de mare în prezent ce agravează starea oamenilor. S-a demonstrat că aceasta este o provocare destul de mare care persistă de 20 de ani.
Eu personal am trăit în această stare o perioadă de timp, mai ales când nu făceam ceea ce îmi place sau ce mă pasionează. Bineînțeles, cauzele pot fi nenumărate, dar eu vorbesc din propria expriență și prisma ei.
Pentru a oferii o definiție pe înțelesul tuturor: Depresia este o tulburare psihică care afectează starea mentală a unui om, automat și starea față de exterior.
Câteva simptome care prezintă acest lucru, sunt:
- pierderea interesului față de majoritatea activităților
- dereglarea somnului (insomnie)
- pierderea energiei, scăderea capacității de concentrare
- nehotărâre
- prezența gândurilor negative sau despre moarte.
În cazul în care aceste simptome sunt prezente încontinuu atunci se poate spune că suferi de depresie. În cazul în care apar doar de câteva ori pe săptămână, atunci este ceva normal și nu suferi de depresie.
Ca om este ceva normal să ai momente de tristețe, supărare deoarece nu esti un robot.
🔊 Descoperă cum poți rezolva depresia pentru a avea o viață fericită ! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele întregi vieți.
Ce este depresia severă?
Despre ce am vorbit mai sus este o depresie destul de mică, dar care trebuie luată în calcul încă de pe atunci în cazul în care prezinți acele simptome.
În cazul în care nu ai luat acest lucru în calcul, se poate ajunge și la o astfel de depresie, cum ar fi depresia severă.
În acest caz se poate ajunge chiar și la sinucidere, ceea ce nu este o joacă după mine. Voi prezenta simptomele mai jos.
- Dispoziţie depresivă – sentimentul subiectiv de tristeţe, de a i se fi„scufundat corăbiile“ sau de „inimă albastră“ pentru o perioadă prelungită de timp.
- Anhedonie – incapacitatea de a resimţi plăcere.
- Retragere socială.
- Lipsa motivaţiei, toleranţă la frustrare redusă.
- Semne vegetative.
- Pierderea libidoului.
- Scădere în greutate şi lipsa poftei de mâncare/ Creştere în greutate şi poftă de mâncare crescută.
- Nivel scăzut al energie, fatigabilitate.
- Tulburări menstruale.
- Treziri matinale, aproximativ 75% din pacienţii depresivi au tulburări de somn – fie insomnie, fie hipersomnie.
- Variaţie diurnă (circadiană) a dispoziţiei (simptomele sunt mai intense dimineaţa).
- Constipaţie.
- Uscăciunea gurii.
- Dureri de cap.
Aceste simptome au fost preluate de pe pagina de AICI pentru a vă oferii o claritate a ceea ce înseamnă depresia severă.
De unde începe depresia?
Din punct de vedere psihologic, ceea ce mă pricep, depresia apare în urma a mai multor frutrări care se adâncesc în sufletul nostru. Aceste poate pleca de la:
- nu spui ceea ce te deranjează iubitei, prietenilor sau colegilor de muncă
- nu spui NU la ceea ce nu-ți place și faci lucrurile doar să fie, să nu se supere nimeni
- nu comunici sincer și direct ceea ce gândești
- urăști locul de muncă, nu-ți place ceea ce faci
- te complaci în situații josnice, zona de confort, același nivel
Cam acestea sunt cazurile care pot declanșa o instaurare a depresiei. Pentru a fi și mai specific orice lucru care îți oferă frustrări, nervi și nu este comunicat sau nu acționezi, va începe să instaureze depresia în starea ta mentală.
Din cauza faptului că ții în tine anumite lucruri, emoții, sentimente pe care nu le comunici sau nu acționezi atunci când vrei să o faci, se strâng acele frustrări în mintea ta iar mecanismul automat va fi depresia.
🔊 Descoperă cum poți rezolva depresia pentru a avea o viață fericită ! Înscrie-te acum la o sesiune 1-on-1 GRATUITĂ pentru a învăța secretele întregi vieți.
Cum tratam depresia? Ce pasi facem inspre a ne vindeca de depresie?
Eu voi oferii o modalitate din punct de vedere psihologic și din propria experiență.
Aici ține de tine să acționezi cu ceea ce spun.
Vreau să menționez că în cazul în care ai recunoscut că ești în depresie severă, vreau să contactezi imediat un medic specialist și să-ți ofere o medicamentație care să îți reducă acest lucru până când poți rezolva la nivel mental.
În cazul în care depresia doar ce s-a instaurat sau ești la început, nu prezintă o depresie severă, vreau să începi să faci următoarele lucruri:
- Scrie pe o foaie de hartie sau telefon 50-60 de lucruri care te fac pe tine fericit si bucuros.
- Scrie tot ceea ce te stresează în momentul acesta si o solutie pentru fiecare
Cu prima lista vreau ca 3-4 să le integrezi în fiecare zi în obiceiurile tale. Nu contează că sunt plimbările, dansatul, cântatul etc. vreau să le integrezi.
Cu cea de a 2 listă vreau să aplici soluțiile pentru fiecare, ca de exemplu:
Nu-mi place job-ul actual – Îmi caut alt job și îmi dau demisia de aici. Ce aș vrea să fac?
Fă aceste lucruri, iar depresia va începe să se elibereze.
Cât durează depresia?
Poate anumiți oameni au întrebarea:
Dar cât durează până ies din depresie?
Hai să le luam pe rând ca întrebări. Nu există o durată de timp specifică pentru a-ți spune când o să ieși din depresie. Îți pot da seama că dacă ai stat în depresie 5 ani, nu te aștepta ca într-o lună să ieși.
În funcție de corp, de persoanlitate, de persoană și de ce acțiuni faci timpul variază
Cât durează această depresie?
Depresia durează cât timp tu te complaci să stai în mocirla acea pe care ți-ai creat-o singur. Stai în ea 5 ani, 5 ani va dura acea depresie.
Stai 10 ani, atât va dura. Durează în funcție de tine până când decizi să ieși de acolo.
Concluzia
Pot să-ți ofer o soluție rapidă la acest lucru prin a te alătura programului pe care l-am creat special pentru rezolvarea părții mentale a unui om. Se numește THE SUPERIOR ALPHA MAN INNER WORLD și îți explic de la A la Z cum să faci și ce să aplici.
Te interesează? Atunci CLICK AICI.