fbpx
Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Învață bazele seducției

Descoperă cum să cu cucerești o femeie accesând cursul video de mai jos:

Apatit – piatra înșelătoare cu proprietăți unice

CUPRINS

Apatitul este un mineral fosfatic comun care se găsește în roci magmatice, metamorfice și sedimentare din întreaga lume. Numele său provine de la cuvântul grecesc “apatos”, care înseamnă “înșelător”, datorită asemănării sale cu alte minerale.

Copacel decorativ “Pomul vietii” din apatit, 14 cm


Istoria și originea apatitului

- Cristal de Apatit1


Apatitul a fost folosit de oameni de secole. Cele mai vechi dovezi ale utilizării sale datează din Egiptul Antic, unde era folosit pentru a crea bijuterii și amulete. Apatitul a fost folosit și de grecii și romanii antici, care credeau că are proprietăți magice.


În Evul Mediu, apatitul era cunoscut sub numele de “piatra speranței” și se credea că aduce noroc purtătorului. De asemenea, era folosit ca remediu pentru o varietate de afecțiuni medicale.
Popularitatea apatitului a crescut în secolul al XIX-lea, odată cu descoperirea diferitelor sale culori. Astăzi, apatitul este o piatră prețioasă populară, utilizată pentru a crea o varietate de bijuterii.


Proprietăți fizice ale apatitului


Apatitul se formează în sistem de cristalizare hexagonal și are o duritate de 4,5 – 5,5 pe scara Mohs.
Are o densitate de 3.1 – 3.3 g/cm³ și culorile sub care acesta poate fi găsit sunt albastru, verde, violet, galben, portocaliu, maro, roz.
Alte tipuri de Apatit
Fluorapatit este cel mai frecvent tip de apatit, se găsește într-o varietate de culori, inclusiv verde, albastru, violet și galben.
Hidroxiapatitul se găsește în mod natural în oase și dinți și este utilizat în implanturi medicale și produse de îngrijire a dinților.
Clorapatitul este un tip mai rar de apatit, se găsește în mod natural în nuanțe de verde și albastru.

Apatitul este un mineral comun care se găsește în roci magmatice, metamorfice și sedimentare din întreaga lume. Unele dintre cele mai importante locații de apariție a apatitului includ: Brazilia, Canada, Madagascar, Mexic, Norvegia, Rusia, Sri Lanka, SUA.

Proprietăți metafizice ale apatitului

Proprietăți metafizice ale apatitului

Apatitul stimulează creativitatea, imaginația și intelectul. Poate ajuta la clarificarea minții și la facilitarea fluxului de idei.

Apatitul este considerat a fi o piatră care motivează și perseverență. Poate ajuta la depășirea obstacolelor și la atingerea obiectivelor.

Apatitul este cunoscut pentru a avea un efect calmant și relaxant. Poate ajuta la reducerea stresului, a anxietății și a fricii.

Se crede că apatitul stimulează comunicarea și exprimarea de sine. Poate ajuta la depășirea timidității și la conectarea cu ceilalți la un nivel mai profund.

Apatitul este considerat a fi o piatră care promovează echilibrul și armonia. Poate ajuta la alinierea chakrelor și la crearea unui sentiment de pace interioară.

Se crede că apatitul stimulează conexiunea spirituală și intuiția. Poate ajuta la conectarea cu ghizii spirituali și la accesarea cunoașterii spirituale.

Apatitul albastru stimulează comunicarea, intuiția și pacea interioară.

Apatitul verde stimulează creșterea, vindecarea și abundența.

Apatitul violet stimulează spiritualitatea, creativitatea și transformarea.

Apatitul galben stimulează optimismul, bucuria și încrederea în sine.

Utilizări ale Apatitului

Meditație

Utilizarea apatitului în timpul meditației poate ajuta la calmarea minții, la concentrarea atenției și la facilitarea stărilor profunde de conștientizare.
Se crede că apatitul stimulează intuiția și receptivitatea, permițând o conexiune mai profundă cu sinele interior și cu ghizii spirituali.
Plasarea apatitului pe chakra celui de-al treilea ochi în timpul meditației poate spori claritatea mentală și viziunea interioară.

Manifestare

Ținerea apatitului în timp ce faci afirmații sau îți vizualizezi intențiile poate amplifica puterea și claritatea acestora.
Se crede că apatitul ancorează intențiile în realitate, sporind șansele de a le manifesta.
Poți purta apatit ca amuletă sau talisman pentru a te reaminti de intențiile tale și a menține o energie concentrată.

Lucrul cu chakrele

Apatitul poate fi plasat pe chakrele corespunzătoare pentru a le echilibra, le activa și le amplifica energia.
De exemplu, apatitul albastru poate fi utilizat pentru a echilibra chakra gâtului, îmbunătățind comunicarea și exprimarea de sine.
Apatitul verde poate fi utilizat pentru a stimula chakra inimii, promovând dragostea, compasiunea și vindecarea emoțională.

Crearea de grile de cristale

Apatitul poate fi integrat în grile de cristale, alături de alte pietre prețioase cu proprietăți complementare.
Grilele de cristale pot fi utilizate pentru a manifesta anumite intenții, a vindeca probleme specifice sau a spori energia generală.
Alegeți tipul de apatit în funcție de intenția dorită, de exemplu, apatit albastru pentru comunicare, apatit verde pentru vindecare sau apatit violet pentru spiritualitate.

Bijuterii

Purtarea de bijuterii cu apatit poate oferi beneficii continue pe tot parcursul zilei, permițând pietrei să își radieze energia către purtător.
Alegeți bijuterii cu apatit care vă plac din punct de vedere estetic și care se potrivesc cu intențiile dumneavoastră.
Puteți purta apatit ca inel, colier, brățară sau pandantiv.

Fend Shui

Plasați apatit în zona de noroc a casei dumneavoastră, cunoscută și sub numele de Bagua de Nord-Est, pentru a atrage prosperitate și abundență.
Alegeți apatit verde, galben sau auriu pentru a spori energia prosperității.

Amplasați apatit în zona de creativitate a casei dumneavoastră, cunoscută și sub numele de Bagua de Sud-Vest, pentru a vă stimula creativitatea, inspirația și exprimarea de sine.
Alegeți apatit albastru sau violet pentru a spori energia creativității.

Plasați apatit în zona de comunicare a casei dumneavoastră, cunoscută și sub numele de Bagua de Vest, pentru a îmbunătăți comunicarea, colaborarea și relațiile.
Alegeți apatit albastru sau verde pentru a spori energia comunicării.

Amplasați apatit în zona de odihnă a casei dumneavoastră, cunoscută și sub numele de Bagua de Nord-Vest, pentru a crea o atmosferă calmă și relaxantă, favorizând un somn odihnitor.
Alegeți apatit albastru sau violet pentru a spori energia liniștii și a relaxării.

Plasați apatit în orice zonă a casei unde simțiți o energie stagnantă sau negativă pentru a echilibra energiile și a crea un mediu mai armonios.
Alegeți apatit alb sau transparent pentru a facilita un flux energetic cursiv.

Semnificația zodiacală

Semnificația zodiacală a apatitului

Berbec

Apatitul stimulează motivația, perseverența și curajul Berbecului, ajutându-l să își atingă obiectivele cu ardoare și determinare.
Crește energia și vitalitatea, sprijină concentrarea și claritatea mentală, facilitează comunicarea asertivă, stimulează creativitatea și inovația.

Taur

Apatitul echilibrează energia Taurului, ajutându-l să se elibereze de tensiune și anxietate, promovând stabilitate și pace interioară.
Aduce calm și relaxare, stimulează răbdarea și perseverența, îmbunătățește conexiunea cu natura, facilitează luarea de decizii echilibrate.

Gemeni

Apatitul stimulează curiozitatea, flexibilitatea și adaptabilitatea Gemenilor, ajutându-i să exploreze noi idei și perspective.
Îmbunătățește comunicarea și exprimarea de sine, stimulează învățarea și memoria, facilitează adaptarea la schimbări, susține creativitatea și inovația.

Rac

Apatitul protejează emoțiile sensibile ale Racului, oferindu-i o stare de calm și securitate interioară.
Aduce compasiune și empatie, stimulează intuiția și receptivitatea, îmbunătățește relațiile cu cei dragi, facilitează vindecarea emoțională.

Leu

Apatitul stimulează încrederea în sine, creativitatea și leadership-ul Leului, ajutându-l să strălucească și să își exprime potențialul.
Aduce curaj și putere interioară, stimulează optimismul și entuziasmul, îmbunătățește abilitățile de comunicare, facilitează manifestarea dorințelor.

Fecioară

Apatitul aduce ordine, claritate și perfecționism Fecioarei, ajutându-i să își organizeze viața și să își atingă obiectivele cu atenție la detalii.
Stimulează concentrarea și analiza, îmbunătățește abilitățile de comunicare, facilitează luarea de decizii raționale, susține atenția la detalii.

Balanță

Apatitul promovează echilibrul, armonia și diplomația Balanței, ajutând-o să ia decizii echilibrate și să mențină relații armonioase.
Stimulează cooperarea și colaborarea, îmbunătățește abilitățile de negociere, facilitează rezolvarea conflictelor, susține comunicarea empatică.

Scorpion

Apatitul intensifică intuiția, transformarea și puterea interioară Scorpionului, ajutându-l să exploreze adâncurile sufletului său și să își depășească limitările.
Stimulează curajul și perseverența, facilitează vindecarea emoțională, susține creșterea spirituală.

Săgetător

Apatitul stimulează optimismul, aventura și spiritul liber al Săgetătorului, ajutându-l să exploreze noi orizonturi și să își urmeze visurile.
Aduce entuziasm și motivație, îmbunătățește abilitățile de comunicare, facilitează învățarea și creșterea personală, susține optimismul și speranța.

Capricorn

Apatitul aduce disciplină, responsabilitate și ambiție Capricornului, ajutându-l să își atingă obiectivele cu perseverență și determinare.
Stimulează concentrarea și organizarea, îmbunătățește abilitățile de conducere, facilitează luarea de decizii raționale, susține ambiția și perseverența.

Vărsător

Apatitul stimulează creativitatea, inovația și spiritul rebel al Vărsătorului, ajutându-l să își exprime ideile originale și să lupte pentru idealurile sale.
Aduce inspirație și viziune, îmbunătățește abilitățile de comunicare, facilitează rezolvarea problemelor creative, susține independența și libertatea de gândire.

Pești

Apatitul aduce compasiune, sensibilitate și intuiție Peștilor, ajutându-i să se conecteze cu emoțiile lor și cu cei din jur.
Stimulează creativitatea și imaginația, îmbunătățește empatia și compasiunea, facilitează vindecarea emoțională, susține spiritualitatea și conexiunea cu divinitatea.


Îngrijire și Curățare

Pentru a curăța piatra de Apatit puteți apela la metoda de curațare cu apă, fără săpun sau alți detergenți deoarece o puteți deteriora.

Pentru curățare energetică î-l puteți lăsa câteva minute la lumina soarelui dar nu foarte mult deoarece își poate pierde culoarea. Puteți lăsa piatra la lumina lunii și a stelelor fără a fi degradat în vreun fel.

Așezați Apatitul în apropierea altor cristale cu energie ridicată, pentru a-i amplifica energia.

Puteți apela de asemenea la metoda fumigației. Aprinde un mănunchi de salvie sau palo santo și plasează piatra câteva minute deasupra fumului pentru a o purifica.

Este foarte important unde depozitați această piatră semi-prețioasă.
Ai grijă să îl protejezi de zgârieturi, ciobituri sau izbiri.
Introducerea apatitului în viața ta poate fi o experiență plină de satisfacții și transformatoare.
Alege tipul de apatit potrivit, integrează-l în moduri semnificative și conectează-te cu energia sa benefică pentru a te bucura de o varietate de beneficii, de la creșterea creativității și a intuiției la manifestarea prosperității și a armoniei interioare!

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *