Disciplina. Ce înseamnă si ce rol are

Timp estimat de citit: 6 minute

CUPRINS

Disciplina

Salutare Bărbate!
În articolul precedent am vorbit despre cum folosim legea atracției în avantajul nostru. Acum a sosit momentul să-ți povestesc despre disciplină, o piesă foarte importantă din mecanismul tău de funcționare care te va ajuta să-ți atingi obiectivele si dorințele.

Înainte de a mergem mai departe trecem prin puțină teorie ce te ajută sa înțelegi cum funcționează conceptul.

Ce înseamnă disciplina?

Încă de mic am auzit despre acest concept dar, abia la vârsta de 20 de ani am început să-l implementez si să-l înțeleg mult mai bine.

Cel mai probabil, ai auzit pentru prima dată de disciplină în perioada copilăriei, gimnaziu. Pentru mine, când am auzit de ‘disciplină’ nu am înțeles nimic însă, anii au trecut, si ușor, ușor, am ajuns să o implementez.

Vreau ca în urma articolului să devii conștient de ea așa că, să mă asigur că ai înțeles și ai digerat informația urmează sa facem un exercițiu de imaginație.

Imaginează-ți că urmează să pleci într-o excursie, să zicem pe Bucegi.

Tu știi că trebuie să pleci din punctul A și să ajungi în punctul B însă, fără GPS sau vreo informație legată de trafic. Tot ce ai este skillul tău de șofer și intuiția de a te ghida prin indicatoare rutiere.

Cel mai probabil vei fii tot timpul stresat și te vei întreba ‘Oare sunt pe drumul cel bun? Merg bine pe unde merg?’.

Ei bine, acum vreau sa privești această disciplină ca un GPS, ca și cum pleci la drum cu waze-ul pornit. Îți va da cea mai eficientă rută și informații de trafic.

Vei scăpa de acel stres si îngrijorare, iar dacă pe traseu apare vreun obstacol, va face o recalculare.

Se simte altfel, nu? De ce au dispărut îndoielile?

Au dispărut pentru că ai o direcție și știi ce obstacole te așteaptă.

Ce rol are disciplina în dezvoltarea noastră?

Sper că ai înțeles ce înseamnă disciplina.

Odată ce ai înțeles, sigur te-ai întrebat ‘Cu ce mă ajută asta in dezvoltarea mea?’ (cel puțin în cazul meu așa s-a întâmplat).

Disciplina te ajută sa îți atingi obiectivele și, cu cât devii mai disciplinat cu atât vei devenii mai masculin, îți vei crește încrederea în tine. Vei ști în ce direcție te îndrepți și te ajută sa îți extinzi zona de confort.
Ceea ce înainte te făcea să te simți anxios sau îți era frică sa îl faci, va devenii un simplu task din disciplina ta.

Cum sa devii disciplinat

Până aici a fost cu teoria, urmează sa iei acțiune și să pui osul la treabă.
Hai bărbate, ce mai stai?

Trebuie sa devenim cea mai bună varianta a noastră așa că, nu lăsăm pe nimeni si nimic să ne stea în cale, chiar și pe noi înșine.
Da, ai citit bine.

Noi reprezentăm cel mai mare obstacol, cea mai aprigă lupta o duci cu tine însuți, tu stai între tine și obiectivele tale.
Dacă ți-am instalat vreun gând de anxietate si îngrijorare, nu-ți face griji.
Tocmai de aceea sunt aici, să te ajut!

Am ajuns si la punctul culminant. Îți voi spune ce trebuie făcut, îți zic de pe acum, ceea ce urmează să-ți spun e posibil sa nu rezoneze cu tine.
Tu îți găsești adevărata chemare/misiune și îți faci planul.

În primul rând, ca să devii mai disciplinat trebuie sa îți găsești misiunea.

Cum faci asta?

Începi prin a face ceea ce îți place și a investii in pasiunile tale. Faci chestia asta pentru a știi destinația finala la care vrei sa ajungi (cum spuneam mai sus). Să ajuți waze-ul să îți calculeze ruta, dacă nu ai face asta, pur și simplu te-ai învârti in cerc și ai fi dezorientat.

Odată ce ți-ai setat direcția începi să mergi pe traseu și trebuie să îți faci un plan. Plan de task-uri zilnice ce, dacă le îndeplinești, te vor aduce cu un pas mai aproape de obiectivele tale.

Totodată, sunt conștient că pe lângă acest plan de task-uri mai ai și altele pe cap de care trebuie sa te ocupi și nu te duc nicăieri ci, doar trebuie făcute.
Spre exemplu, să muncești pentru visul altcuiva decât al tău. Știu, e puțin frustrant dar ceea ce contează cu adevărat este ce alegi să faci cu timpul liber si energia rămasă.
Alegi să îți consumi energia rămasă pe o petrecere și să te încarci emoțional cu stres pentru că nu ai lucrat la visul tău sau preferi să îți îndeplinești task-urile ce te duc mai aproape de visul tău și abia după să ieși să te relaxezi?

Alegerea e a ta bărbate.
Orice decizie iei, îți asumi și consecințele.
Aici in cazul de față, că nu o sa fi o persoana disciplinată si că te îndepărtezi de visul tău.

Sper că mi-am atins scopul de a te face sa înțelegi și cum funcționează disciplina. Totuși, înainte încheiere, hai să facem o mică recapitulare și să facem o mică structură.

Pentru a deveni mai disciplinat.

1. Găsește-ți misiunea/investește in tine și pasiunile tale;
2. Setează-ți task-urile ce te vor aduce mai aproape de visul tău;
3. Identifică pașii către îndeplinirea task-urilor;
4. Întotdeauna ține o evidență asupra ta si a parcursului tău;
5. Do the work!
6. Enjoy!

Te felicit că ai ajuns aici și mult succes în aceasta aventură!

O să înveți cum să fii un bărbat adevărat, cum să scapi de rănile care îți opresc acum creșterea personală și profesională și cum să te bucuri de viață la cel mai înalt nivel

Click aici să iei parte la cel mai puternic program de dezvoltare personală și masculină din România.

Mihăiță out!

Distribuie postarea:

1 thoughts on “Disciplina. Ce înseamnă si ce rol are”

  1. Dobry i ciekawy wpis. Byłem naprawdę szczęśliwy, że wszedłem na ten artykuł. Wielu autorom wydaje się, że mają rzetelną wiedzę na ten temat, ale tak nie jest. Stąd też moje miłe zaskoczenie. Po prostu świetny artykuł. Koniecznie będę rekomendował to miejsce i często tu zaglądał, żeby poczytać nowe posty.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări sugerate

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele
Scroll to Top