Tehnici de negociere

Timp estimat de citit: 7 minute

tehnici de negociere
CUPRINS

În acest articol vom vorbii despre anumite tehnici de negociere în cadrul game-ului online pe social media cu o femeie. Din cauza că în anumite situații putem întâlnii momente când vrem să ne comunicăm punctul de vedere, dorințele, ceea ce ne deranjează.

Ce este negocierea?

La prima vedere, negocierea poate parea doar o tehnică de persuasiune, o provocare de moment în care doar o parte castigă.

De fapt, întreaga viață adulții negociază în familii, prieteni sau locul de muncă, iar scopul unei negocieri este să gasească un teren comun, în care toată lumea să fie multumită.

Ce este important nu este concursul de moment, ci viitorul agreat in negocierea respectivă. Iar fiecare are nevoie de această abilitate pentru a putea să iși comunice asertiv dorințele.

Tipuri de negociere – Tehnici de negociere

Pe parcursul conversațiilor unui om, întâlnește diferite situații în care contează foarte mult asertivitatea, asumarea și atitudinea cum gestionează acel moment.

Cum încearcă să „calibreze” aceea „dispută” dacă există diferite puncte de vedere.

Acest lucru se întâmplă și în interacțiunea bărbat-femeie. Mai exact într-o conexiune sau relație vor exista diferite momente când ambii parteneri au puncte de vedere opuse.

De aceea contează enorm de mult ca bărbat să ai un management emoțional destul de bun, încât acest lucru să-l facă să fie stăpân pe el și în interacțiunea respectivă. Așadar, există mai multe tipuri de negocieri, ca de exemplu:

Negociere distributiva (win-lose)

Este procesul în care există un invingator și un invins. Este tipul de negociere care nu admite nuanțe ți distribuie rolurile intr-o manieră fara echivoc: învingător si învins.

Aici este momentul când bărbatul, din cauza orgoliului de mascul Alpha, nu vrea să empatizeze cu femeia din fața lui, face tot ce este posibil pentru ași menține punctul de vedere, dar încearcă să o facă și pe ea să-i ofere dreptate.

Din punct de vedere etic, ecologic, încearcă să calce acea persoană pentru a face „dreptate” părerilor lui.

Ceea ce întâlnim foarte multă lume în ziua de astâzi, făcând acest lucru.

Negociere integrativă (win-win)

Este procesul in care parțile doresc obtinerea de avantaje egale. Mai exact, bărbatul empatizează cu sentimentele femeii respective și face în așa fel încât să creeze o situație câștig-câștig pentru amândoi.

În caz că nu se ajunge la un numitor comun, va lăsa lucrurile exact așa. De ce?

Fiindcă putem înțelege faptul că avem dreptul de a rămâne fiecare cu punctul nostru de vedere.

Această tehnică de negociere este cea mai indicată, din simplu fapt că va arata nivelul de empatie a persoanei cu care discută. Că este capabil de a empatiza și a înțelege și punctul de vedere al femeii.

Exemplu

Un exemplu foarte bun, îl putem oferii atunci când persoana respectivă primește SEEN la mesaje sau i se răspunde greu , ceea ce pe el îl deranjează. Acolo se va vedea asertivitatea, asumarea și nivelul de etică a bărbatului.

Negociere rațională (poate fi atat win-win, cat si win-lose)

Aici este momentul când femeia respectivă este atrasă de bărbat, încât înțelege punctul lui de vedere, ba chiar va face în așa fel încât să facă și anumite compromisiuri pentru el.

Dar în mare parte, se va expune punctul de vedere, se vor căuta soluții și vor rezolva rapid problema pe care au întâmpinat-o.

Aici este și cea mai bună gândire de un om matur.

Acesta împreună cu cea integrativă, va oferii mereu avantaje ambelor persoane și nu se va ajunge la certuri, orgolii.

Negocierea in afaceri

1. Pregătește-te, pregătește-te, și iar pregătește-te

O negociere fără o pregătire prealabilă înseamnă să pleci din start cu un dezavantaj.  Poți construi o strategie eficientă de negociere atunci când ai informații și te poți repoziționa rapid ori de câte ori apar informații noi.

2. Alege momentul cu atenție

Momentul este important în orice negociere. Există momente pentru a continua și pentru a face noi propuneri, și momente pentru a aștepta.

Contextul reprezintă ansamblul de factori externi care te pun într-o poziție mai bună de negociere sau din contră în una mai slabă.

Când toate semnele îți indică că este momentul să renegociezi termenii cu un partener sau să închei un nou contract, bazează-te pe acești indicatori.

Dar ferește-te să insiști prea tare și să strici o relație de afaceri pe termen lung, indiferent dacă negocierea s-ar solda cu câștig de cauză.

3. Deschide negocierea cu oferta potrivită

Dacă ești cumpărător și știi foarte clar cât ești dispus să plătești, poți începe oferind mai puțin din această sumă.

Chiar dacă știi că vânzătorul nu va accepta niciodată oferta, ai stabilit un punct de referință pentru negocieri ulterioare.

4. Adoptă o atitudine fermă

Cu cât ai o atitudine mai fermă, mai sigură pe tine cu atât vei avea putere de negociere mai mare.

Negocierea în afaceri pronește de cele mai multe ori de la încrederea în tine și sentimentul de putere pe care îl transmiți.

Dar, a fi încrezător este diferit de a fi arogant, prin urmare să nu confunzi puterea personală cu atitudinea sfidătoare.

5. Nu-ți fie teamă să riști

Riscul în sine presupune acceptarea posibilității că poți pierde, că te poți ridica de la masa negocierii fără să fii obținut rezultatul dorit.

Dar, dacă ne ghidăm după o zicală veche care spune că ”Cine nu riscă nu câștigă”, atunci răspunsul este mai mult decât ușor de aflat.

6. Fără prespuneri, ascultă

Cei mai buni negociatori sunt adesea ascultătorii liniștiți, care îi lasă cu răbdare pe ceilalți să aibă cuvântul în timp ce își susțin cazul. Nu întrerup niciodată, ci analizează.

Încurajați cealaltă parte să vorbească mai întâi. Acest lucru ajută la stabilirea uneia dintre cele mai vechi maxime ale negocierii: cine menționează mai întâi numerele, pierde.

(Sursa: AICI)

Exemple de negociere – Cum arată efectiv schimburile de replici în anumite situatii

Aici voi vrea să dau un schimb de replici dintre un bărbat și o femeie, în momentul când se expune o situație deranjantă:

El: Uite, mie unul nu-mi place faptul că răspunzi destul de greu, hai să nu mai lăsăm conversația în aer și să fie una fluentă, din cauza că asta imi inspirp lipsă de respect

Ea: Nu am avut timp, am muncit toată ziua

El: Ok, înțeleg acest aspect, fiecare are prioritățile lui, dar știm amandoi că asta este o scuză și nu ne ia mai mult de 5 secunde să comunicăm „Am treabă, vorbim mai tărziu”, de acord?

Ea: Da, ai dreptate, îmi cer scuze.

Concluzia la tehnici de negociere

Fără nervi, fără supărări, frustrări, doar s-a comunicaat asertiv și asumat ceea ce își dorește persoana respectivă. Dar asta contează în funcțiile de temerile, fricile pe care le ai. Altfel într-o altfel de disupută, persoana respectivă riscă să iasă el „șifonat” din discuția pe care el a deschis-o.

Așadar, click aici să iei parte la cel mai puternic program de dezvoltare personală și masculină  din România.

O să înveți cum să fii un bărbat adevărat, cum să scapi de  rănile care îți opresc acum creșterea personală și profesională și cum să te bucuri de viață la cel mai înalt nivel

 Click  AICI.

Distribuie postarea:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări sugerate

Picture of Miumin Muammer
Miumin Muammer

Un împătimit al dezvoltării personale, care nu renunță până nu găsește o soluție pentru orice provocare pe care o întâlnește. Scriu despre tot ce înseamnă interacțiunea femeie-bărbat.

Toate Articolele
Scroll to Top