dating romania

Dating in Romania: Top siteuri si aplicatii

Trăim o perioadă extrem de aglomerată, când abia dacă reușim să ne mai împărțim între locul de muncă și activitățile care țin de viața personală. Tocmai de aceea, ceea ce acum câțiva ani nu era văzut în rândul oamenilor cu ochi buni, a prins un avânt răsunător. Este vorba despre dating apps ori dating sites, sau, cum mai sunt ele cunoscute, site de întâlniri online  sau aplicații de dating.

Având în vedere că suntem din ce în ce mai ocupați, socializarea și oportunitățile de a cunoște oameni noi scad dramatic. Tocmai din cauza faptului că timpul liber rămas dintr-o zi este din ce în ce mai limitat, oamenii și-au schimbat perspectiva cu privire la aplicațiile de online dating.

Aceștia au început să le vadă ca pe o metodă de a-și facilita viața, întrucât prin intermediul acestor aplicații pot cunoște persoane, care împărtășeșc aceleași pasiuni, valori sau viziune asupra vieții. Mai mult, dacă în urma unei discuții purtate ajung la concluzia că sunt interesați unul de celălalt, pot stabili să se vadă și să se cunoască  în realitate. Pe de altă parte, dacă ceva merge prost sau nu doresc o relație, pot opta pentru dating ocazional, ieșind astfel o perioadă scurtă de timp cu cineva, ulterior discutând cu o altă persoană.

Aplicatiile de dating cele mai populare în Romania

Tinder

Ce este Tinder? Tinder este unul dintre cele mai utilizate site-uri de dating sau una dintre cele mai utilizate aplicații de dating, pentru că da, cei de la Tinder au lansat atât  o versiune Tinder web, cât și o versiune Tinder aplicație. În 2014, la numai 2 ani de la lansare, aplicația înregistra un număr de 50 de milioane de utilizatori în întreaga lume, marea  majoritate a acestor utilizatori fiind reprezentată de tineri interesați de o relație pasageră.

Ulterior, fenomenul i-a cuprins și pe cei trecuți de vârsta de 40 ani, așa cum arată o statistică realizată la acel moment. Astfel, 1 milion și jumătate dintre cei ce utilizau aplicația făceau parte din segmentul 45 – 54 ani, iar alte 6 milioane de utilizatori din segmentul de vârstă 35 – 44 de ani.

Un alt studiu din 2018, a arătat că 4,1 milioane de utilizatori ai Tinder optează pentru serviciile premium.

Bineînțeles, Tinder a ajuns foarte popular și în rândul utilizatorilor de aplicații de online dating în România. Putem spune că ușurința cu care îți poți face un cont, utilizarea aplicației în sine și serviciile puse la dispoziție, i-a atras inclusiv pe români.

Vrei să afli mai multe despre TINDER?

Atunci CLICK AICI

Badoo

Badoo este o aplicație de dating, care cel puțin când a fost lansată părea destul de promițătoare. Între timp a scăzut în popularitate, fiind eclipsată de către Tinder, Bumble și alte aplicații, în principiu din cauza functionalităților.  Totuși , în 2020 înregistra 9 milioane de utilizatori. Precum Tinder, Badoo are atât o aplicație, cât și un site.

Bumble

Bumble este o aplicație extrem de asemănătoare cu Tinderul. Conceptul este tot cu swipe left / swipe right, metoda de creare a profilul la fel ca în cazul Tinderului. Profilul de Instagram și cel de Spotify pot fi sincronizate, de asemenea.  Singura diferență majoră este că, în cazul Bumble, după crearea compatibilității între cei 2, fata trebuie să inițieze conversația în 24 de ore de la crearea acesteia, altfel compatibilitatea se pierde. 

Happn

Este o altă aplicație de dating, dar care vine cu o particularitate destul de interesantă față de cele prezentate anterior. Aceasta  oferă posibilitatea de a intra în contact atât cu persoane care se potrivesc cerințelor și filtrelor aplicate de tine, dar mai ales, de a întâlni persoane pe lângă care ai trecut pe stradă și pe care ori nu le-ai observat, ori nu ai avut curajul să le abordezi.

OkCupid

Această aplicație nu este la fel de populară precum Tinder, Badoo sau Bumble, însă are particularitățile sale. Una dintre acestea ar fi faptul că metoda de creare a contului implică doar adresa de email, fără a te putea conecta la Facebook sau cont Google. Ceea ce din perspectiva unor utilizatori s-ar putea să fie văzut ca avantaj, întrucât  cei sceptici nu doresc să se conecteze la astfel de aplicații cu conturile de socializare.

Cele mai apreciate site-uri de dating din Romania

Sentimente.ro

Aceasta platformă are marele avantaj de a fi concepută strict pentru cei care locuiesc în România. Asemănător aplicațiilor de dating, dispune de filtre, care au menirea să faciliteze găsirea unei persoane, care să îndeplinească cât mai multe criterii din cele dorite de către utilizatori. Site-ul are peste 1.5 milioane de conturi active, utilizatorii fiind cei mai old school, media de vârstă fiind și ea orientată mai mult către cei 35+. Fie că ești în căutarea unui partener, a unei relații serioase sau doar a unui interlocutor de discuție, acest site este util și printre cele mai populare de la noi.

Matrimoniale.ro

Un alt site, care este destul de popular în România este Matrimoniale.ro. Asemenea Sentimente.ro, poți găsi pe această platformă/ site de de dating atât persoane cu care doar să porți discuții amicale, sau să îți găsești un partener de viață, de ce nu? Utilizarea acestui site este gratuit și reunește oameni din toate regiunile/ zonele țării.

Cuplări.ro

Un alt site foarte popular în rândul celor care aleg să își facă cont pe site-uri de dating. Similar celor expuse anterior, Cuplări.ro pune la dispoziția membrilor săi, print-un cont gratuit, accesul către miile de conturi ale utilizatorilor dornici să își descopere sufletul pereche. Pe site membri pot găsi utilizatori din toate zonele țării precum: Prahova, Alba, Timiș, Mureș, Ilfov etc. Utilizatorii pot crea un cont cu ajutorul adresei de email sau logându-se cu contul de Facebook.

Matri.ro

O altă platformă foarte utilizată în România când vine vorba de chat, dating este Matri.ro. Site-ul are mii de utilizatori, care sunt în căutarea unui partener de socializare, a unei relații de lungă durată,cât și pentru un simplu flirt, întâlniri. În unele cazuri, de ce nu, poate chiar și căsătorie. Utilizarea chat-ului sau mesajegeria privată a site-ului contribuie la dezvoltarea relațiilor între membri site-ului, astfel obținând rezultatele dorite. Mai mult, pentru o experiență sigură, administratorii verifică toate conturile. Accesul în comunitate se face cu ușurință, fiind necesară doar înregistrarea și completarea profilului.

Concluzia

Dacă te-a părăsit femeia și nu știi de unde să începi, te invit să intri pe aplicațiile de dating din Romania pentru a îți reîncepe viața de mascul.

Spor.

DISTRIBUIE
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on telegram
Share on email

Lasă un comentariu..

Nu rata aceste sfaturi !
E-Book: „CUM SĂ ÎNCEPI O CONVERSAȚIE?” - FREE
Abonează-te să primești E-BOOK-ul pe e-mail.