Obiceiuri-și-tradiții-de-Crăciun

Tradiții de Crăciun

Perioada sărbătorilor de iarnă a fost și este cea mai așteptată perioadă a anului. Spun asta, pentru că de sărbătorile de iarnă, pe lângă tradiții și obiceiuri, ne întoarcem către familie, ne reconectăm cu familia.

Orice persoană plecată în străinătate tânjește și luptă pentru a reuși să fie acasă în dimineața Crăciunului.

Tradiții de Crăciun

Cred că ai observat că atmosfera în familie, în perioada sărbătorilor, este cu totul alta și că ești foarte fericit când urmați o tradiție.

Tradițiile de Crăciun în România sunt: tăiatul porcului, împodobirea bradului alături de familie, mirosul cozonacilor făcuți de mama, mersul cu colindul, împodobirea casei ș.a.m.d.

Cu siguranță cel mai plăcut sentiment îl ai când ești acasă împreună cu membri familiei. Totul e perfect și pentru o clipă te simți din nou copil.

Îmi amintesc cu drag de dățile în care o ajutam pe mama la pregătiri, făceam un om de zăpadă cu tata sau îl ajutam pe bunicul la tăierea porcului. Parcă totul era perfect și cel mai important, eram fericiți.

Hai să facem un exercițiu în care vreau să-ți imaginezi toate lucrurile pe care le făceai în copilărie.

Întoarce-te în copilărie și proiectează cum te întorci bucuros de la școala. Afară ninge, e un peisaj de poveste.

Ești cu prietenii tăi și vă jucați în zăpadă, vă bucurați de zăpadă și te pornești spre casă.

Cum intri pe ușă simți mirosul prăjiturilor, cozonacilor proaspeți scoși din cuptor și mirosul bradului ce urmează să fie împodobit.

Vă adunați toți membri familiei, fierbeți vin, puneți colinde pe fundal și începeți să împodobiți bradul. Atmosfera este foarte plăcută și sunteți cu toții fericiți.

Sper că acest exercițiu de imaginație a trezit în tine o emoție pozitivă. Vreau ca acea emoție să o aduci la suprafață și să o lași sa se manifeste, chiar daca acum ai crescut. Mai copilărește puțin, da-ți voie să simți din nou ce simțeai în copilărie.

O altă tradiție de Crăciun este cea a dăruitului. Singurul defect la tradiția asta este că, deseori, așteptăm să primim ceva material în schimb.

Așa ajungem să fim dezamăgiți pentru că nu de multe ori totul decurge conform așteptărilor noastre. Drept urmare, nu mai aștepta lucruri materiale în schimb și nu îți mai face așteptări.

Îți garantez ca ceva tot vei primi, fie că este iubire, un zâmbet, o îmbrățișare sau că i-ai făcut cuiva ziua mai bună.

Ce sărbătorim, de fapt, de Crăciun? Cum ne ajuta sărbătoarea de Crăciun sa ne luminam sufletul

Dacă încă nu ți-ai dat seama, de Crăciun sărbătorim iubirea în familie. Pentru o scurtă perioadă de timp dă-ți jos toate greutățile de pe umeri și reîncarcă-ți bateriile cu iubirea familiei.

Știu, poate tânjești să petreci Crăciunul de o persoană mai specială, acea persoană poate fi o iubită. Nicio problemă, dacă dorești acel lucru se poate întâmpla foarte ușor.

Citește articolul „Cum să-mi fac iubită de Crăciun ” scris de colegul meu Sebastian unde el îți explică ce trebuie făcut pentru a îndeplini această dorință.

Acesta a fost articolul, sper că ai înțeles și nu ți-am provocat o durere de cap. Îți doresc mult succes în aventură!

O să înveți cum să fii un bărbat adevărat, cum să scapi de rănile care îți opresc acum creșterea personală și profesională și cum să te bucuri de viață la cel mai înalt nivel

Click aici să iei parte la cel mai puternic program de dezvoltare personală și masculină din România.

Mihăiță out!

DISTRIBUIE
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on telegram
Share on email

Lasă un comentariu..

Nu rata aceste sfaturi !
E-Book: „CUM SĂ ÎNCEPI O CONVERSAȚIE?” - FREE
Abonează-te să primești E-BOOK-ul pe e-mail.