Perfecționismul

Perfecționismul

Ce este perfecționismul?

Perfecționismul e cel mai mare virus din creierul nostru. A încerca să fii perfect te oprește de la foarte multe lucruri, de la foarte multe dorințe, acțiuni, succes, obiective atinse.

Nici eu nu eram conștient înainte că încercam să fac totul perfect și mă blocam singur. Mă consumam aiurea și nu mă bucuram de toate momentele frumoase, de persoanele de lângă mine, de emoțiile și sentimentele care erau în interiorul meu.

Și acum mai am unele momente în care iese acest „perfecționism” din mine. Uneori când scriu un articol, alteori când fac o poză, sunt conștient și accept acest lucru, dar lucrez cu el.

De unde vine perfecționismul? De ce facem asta?

Din cauza că încercăm mereu să nu fim respinși de oamenii din jurul nostru, de oamenii pe care îi cunoaștem. Încercăm să fim acceptați de ei, prin a crea acea „persoană” o a doua varinată a noastră.

Prin a încerca să-i mulțumim și să le intrăm în grații, dar nu cum suntem noi cu adevărat. Privind acum, mie unul mi se pare trist. Cum încercam acest lucru în trecut.

Prin a încerca să controlezi anumiți factori externi, ca de exemplu reacțiile, emoțiile acelor oameni, când tu nu poți face acest lucru. Tu te poți controla decât pe tine.

Iar aceste lucruri îți distruge încrederea în tine, te oprește de la fericire, sănătate și bucurie. Și chiar nu este ok. Chiar deloc.

Cum scapi de acest perfecționism?

Prin a fi TU. Prin a nu mai încerca să faci totul perfect pentru acei oameni. Prin a spune NU la ceea ce nu-ți place. Prin a comunica asertiv. Prin a fi integru. Prin a fi autentic.

După vei trăi sentimente întense de împlinire.

DISTRIBUIE
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on telegram
Share on email

3 răspunsuri

Lasă un comentariu..

Nu rata aceste sfaturi !
E-Book: „CUM SĂ ÎNCEPI O CONVERSAȚIE?” - FREE
Abonează-te să primești E-BOOK-ul pe e-mail.