Cum să ieși din depresie

Cum să ieși din depresie

Cel mai greu, dar..

Cred că momentul acesta mi se pare cel mai greu, dar și cea mai bună pentru a învăța mai multe despre tine. De a te analiza, de a vedea ce reprezinți tu ca om și să îmbunătățești.

Asta poate duce din mai mulți factori adunați. De la a astupa acel gol interior prin lucrurile materiale, la a nu îți exprima emoțiile, dorințele, pâna la a nu acționa în direcția dorită.

Dar nu am să vorbesc despre aceste lucruri acum, am să vorbesc despre cum să ieși din depresie și să duci o viață mult mai fericită.

Fiecare om are mai multe activități de zi cu zi, unele le face din plăcere, alteori doar de dragul de a fi acolo. Cei care o fac din plăcere, mă bucur pentru voi, continuați tot așa și ve-ți ajunge departe.

Eu unul în trecut, nu făceam lucrurile din plăcere, din pasiune, ci de dragul de a face că așa spune lumea și societatea. Făceam lucrurile acelea doar pentru un rezultat material, dar nu pentru mine. Ceea ce m-a dus într-un moment să cad pe partea emoțională, psihică și să mă întreb de ce așa?

Cred că am avut aproape 1 an de zile, când dormeam doar doua ore pe noapte și mereu mă trezeam transpirat și intram în atacuri de panică.

Da, a fost destul de greu, dar cum am zis ce nu te omoară te face mai puternic. Oricum viața îți dă obstacole când te aștepți mai puțin. Acolo tu decizi dacă alegi să rămâi jos sau să te ridici și să continui.

Și m-am întrebat ce-mi place mie să fac? Ce mă face pe mine fericit?

Cum rezolvi depresia?

Mi-am notat toate lucrurile acestea, oricât de mici ar fi, iar după am analizat dacă fac ceva din toate lucrurile acestea, măcar una pe zi.

Ca să vezi, nu făceam nimic din ele, chiar eram pe lângă. Și așa am început să imi integrez măcăr o dată pe zi lucruri care imi fac plăcere și mă fac fericit.

Cu timpul asta m-a făcut să ies din aceea depresie, să devin un om mai fericit și împăcat cu mine. Să fiu recunoscător pentru tot ceea ce am și să nu-mi mai pun fericirea mea în factori externi, să fiu eu fericit cu mine însămi.

Uneori ne ne dăm seama de acest aspect, dar uneori facem alegeri nu că așa vrem noi, și din frica de a nu fii judecați, de a nu fi în rând cu lumea.

Eu prefer să fiu eu și să fac cum cred eu de cuvință, că doar e viața mea și nu mi-o controlează nimeni altcineva. Tu cum preferi? Să continui acele lucruri din frică că ce va zice lumea sau așa cum vrei tu, cum îți dorești tu cu adevărat?

Citate pozitive pentru depresie

  1. Cea mai mare glorie a noastră nu constă în a nu cădea niciodată, ci în a ne ridica de fiecare dată când cădem.” – Confucius

2. ”În fiecare dimineață ne naștem din nou. Ceea ce facem astăzi este ceea ce contează cel mai mult” – Buddha.

3. ”Cel care mută munţii din loc, începe prin a aduna pietricelele.” – CONFUCIUS

4.„Crede în tine și în tot ceea ce ești. Știți că există ceva în interiorul vostru care este mai mare decât orice obstacol.”- Christian D. Larson.

5. „Cei mai frumoși oameni pe care i-am cunoscut sunt cei care au cunoscut înfrângerea, au cunoscut suferința, au cunoscut lupta, au cunoscut pierderea, și au găsit calea de a ieși din adâncuri.” – Elisabeth Kubler-Ross

DISTRIBUIE
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on telegram
Share on email

Un răspuns

Lasă un comentariu..

Nu rata aceste sfaturi !
E-Book: „CUM SĂ ÎNCEPI O CONVERSAȚIE?” - FREE
Abonează-te să primești E-BOOK-ul pe e-mail.